بررسی نیازهای درمانی دندانی دانش آموزان 12-7 ساله شهر بابل
بررسی شایع ترین و مهم ترین نیازهای درمانی بیماران نقش مهمی در برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های سیستم بهداشتی-درمانی دارد. با توجه به اهمیت شیوع پوسیدگی دندانی و برنامه ریزی جهت کنترل آن، این مطالعه با هدف بررسی فراوانی نیازهای درمانی دهان و دندان دانش آموزان 7-12 ساله شهر بابل انجام شد.
در این مطالعه گذشته نگر، پرونده 729 دانش آموز ابتدایی (264 دختر و 465 پسر) شهر بابل که در سال تحصیلی 95-94 و مورد معاینه قرار گرفته بودند، به عنوان نمونه آماری انتخاب و وارد مطالعه شدند. اطلاعات مربوط به نیازهای درمانی دانش آموزان از فرم های حاوی اطلاعات معاینه دهان و دندان دانش آموزان که توسط وزارت بهداشت تنظیم شده بود، استخراج و توسط نرم افزار SPSS نسخه 26 با استفاده از آزمون مجذورکای در سطح معنی داری 0/05 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
شیوع پوسیدگی دندان در بین دانش آموزان 7 تا 12 ساله شهر بابل 5/93% بود. بیشترین نیازهای درمانی به ترتیب نیاز به پالپ تراپی (517 نفر، 70%)، درمان ترمیمی (481 نفر، 66%) و فیشورسیلانت (422 نفر، 58%) بود. بیشترین نیاز درمانی دندان های مولر اول دائمی، نیاز به فیشورسیلانت (402 نفر، 55%) و بعد از آن درمان ترمیمی (365 نفر، 50%) بود. فراوانی نیاز به پالپ تراپی در گروه سنی 9-7 سال بیشتر از گروه سنی 12-10 سال (0/001>P) و فراوانی نیاز به جرم گیری در پسران بیشتر از دختران بود (0/001>P).
تقریبا تمامی دانش آموزان نیاز به درمان های دندانی داشتند و در این بین بیشترین نیاز درمانی نیاز به پالپ تراپی بود. نیمی از دانش آموزان حداقل یک دندان مولر اول دائمی نیازمند به درمان ترمیمی داشتند. نتایج نشان از شیوع و شدت بالای پوسیدگی دندان های شیری و دائمی در بین دانش آموزان شهر بابل داشت.
دندانپزشکی ، پوسیدگی های دندانی ، مولر ، شیوع
-
Optimization of Fluorapatite/Bioactive Glass Nanocomposite Foams as Bone Tissue Scaffold: An in Vivo Study
Seyed Ali Seyedmajidi*, Maryam Seyed Majidi, Sina Haghanifar
International Journal of Molecular and Cellular Medicine, Autumn 2023 -
مقایسه آزمایشگاهی استحکام خمشی، کششی و خمش سه نوع نگهدارنده ثابت لینگوالی: یک مطالعه مقایسه ای
افسانه قربانی، صدیقه شیخ زاده*، همایون علاقه مند، ولی الله آرش، علی سید مجیدی
مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بهار 1403