تاثیر تمرین نوروفیدبک بر متغیرهای روان شناختی زنان مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی: یک کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه 

کمردرد مزمن غیراختصاصی یک مسئله بهداشت عمومی است که با تعامل پیچیده ای از عوامل زیستی روانی و اجتماعی مرتبط است. الکتروانسفالوگرافی (نوروفیدبک) یکی از روش هایی است که برای ارزیابی و درمان عوامل روان شناختی مرتبط با درد و افزایش آگاهی از فعالیت بخش های مختلف مغز استفاده می شود.

هدف 

هدف از کارآزمایی بالینی حاضر بررسی اثربخشی تمرینات نوروفیدبک بر متغیرهای روان شناختی (درد، ناتوانی و ترس از حرکت)، زنان مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی بود.

روش ها 

این بررسی، کارآزمایی بالینی است. 40 زن با کمردرد مزمن غیراختصاصی برای کلینیکال تریال استخدام شدند. بیماران به صورت تصادفی به گروه آزمایش و کنترل تخصیص یافتند (هر گروه 20 نفر). گروه آزمایش 8 هفته تمرینات نوروفیدبک را دریافت کردند. شدت درد، ناتوانی و کنزیوفوبیا به ترتیب از طریق مقیاس آنالوگ بصری، پرسش نامه ناتوانی اوسوستری و مقیاس ترس از حرکت تمپا ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 26 انجام شد. آزمون شاپیروویلک برای اطمینان از توزیع نرمال داده ها استفاده شد (P≥0/05). با استفاده از آزمون کوواریانس، تفاوت بین گروه ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 

یافته ها

نتایج نشان داد آموزش نوروفیدبک در کاهش درد (P= 0/000، ƞ2 =0/693)، ناتوانی (P= 0/005، ƞ2 = 0/253) و ترس از حرکت (ƞ2=0/904 و  P=0/000) تاثیر معناداری داشت.

نتیجه گیری

تمرینات نوروفیدبک به کاهش شدت درد ادراکی، ناتوانی و ترس از حرکت منجر می شود، اما علت اصلی درد را درمان نکرده و فقط واکنش به پردازش حس درد را تعدیل می کند.

زبان:
فارسی
صفحات:
212 تا 223
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2769546 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)