امکان سنجی تحقق زندگی هوشمند در شهرهای جدید (مطالعه موردی: شهر جدید بهارستان)

پیام:
نوع مقاله:
مطالعه موردی (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

افزایش جمعیت و روند شهرنشینی، علاوه بر افزایش چالش های شهری، توجه بیشتر به شهرهای جدید را نیز در پی خواهد داشت و شهر هوشمند به عنوان یک راهبرد می تواند چالش هایی را که جامعه با آن روبرو است، بر طرف کند، لذا هدف این پژوهش امکان سنجی تحقق زندگی هوشمند در شهرهای جدید است که در این راستا به بازشناسایی معیارها و شاخص های تحقق زندگی هوشمند در شهرهای جدید و تحلیل وضع موجود شهر جدید بهارستان بر اساس آن ها پرداخته شده است.

روش بررسی

پژوهش به لحاظ هدف کاربردی می باشد و روش آن توصیفی- تحلیلی است. اطلاعات مورد نیاز از طریق اسناد کتابخانه ای و میدانی در سه ماه دوم سال 1399 در شهر بهارستان جمع آوری شده اند. جامعه آماری شامل متخصصان حوزه شهری و شهروندان شهر بهارستان بوده است. برای اعتبارسنجی معیارها و شاخص های استحصال شده چارچوب نظری تحقیق و سنجش روایی پرسشنامه از نظر متخصصان و برای سنجش وضع موجود با استفاده از آزمون تی از نظر شهروندان استفاده شد.

یافته ها

یافته ها حاکی از آن است که معیارهای قابلیت دسترسی و مشارکت اینترنتی و شرایط بهداشتی و سلامت الکترونیک دارای بیشترین امتیاز می باشند. همچنین شهر بهارستان امکانات و پتانسیل های لازم برای تحقق زندگی هوشمند را دارا است ولی در حال حاضر از لحاظ زندگی هوشمند در وضعیت نامطلوبی قرار دارد.

بحث و نتیجه گیری

در راستای حرکت به سمت زندگی هوشمند و با توجه به اولویت ها و نتایج پرسشنامه، پیشنهاد می شود که پهنای باند اینترنت افزایش یابد و برنامه های سلامت هوشمند توسعه پیدا کنند. این راهکارها به عنوان نتایج تحقیق جمع بندی گردیده و می توانند در اولویت اهداف مدیریت شهری قرار گیرند.

زبان:
فارسی
صفحات:
79 تا 97
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2770296