بررسی ارتباط بین آتونی رحم و سطح کلسیم توتال به دنبال زایمان واژینال در زنان باردار: یک مطالعه کوهورت آینده نگر
خونریزی پس از زایمان، یکی از علل اصلی عوارض و مرگ و میر مادران باردار در جهان و آتونی رحم، شایع ترین علت خونریزی زودرس پس از زایمان است. با توجه به تاثیر مثبت کلسیم در ایجاد انقباض رحم، ممکن است هیپوکلسمی در بروز آتونی رحم نقش داشته باشد، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین سطح کلسیم توتال و آتونی رحم به دنبال زایمان واژینال انجام شد.
این مطالعه کوهورت آینده نگر بر روی 619 مادر باردار با حاملگی ترم تک قلو با نمایش سفالیک که در سال 1401 جهت ختم بارداری به بیمارستان کوثر قزوین مراجعه کرده بودند، انجام شد. از تمام مادران 5 سی سی نمونه خون جهت تعیین میزان کلسیم توتال گرفته شد. پس از زایمان مادران دچار آتونی و غیرآتونی از نظر سطح کلسیم مورد ارزیابی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 24) و آزمون های تی تست مستقل، کای اسکوئر و دقیق فیشر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
در این مطالعه 45 زن (3/7%) دچار آتونی رحم شدند. میانگین سطح کلسیم مادران دچار آتونی رحم 37/0±2/8 و مادران غیرآتونی 37/0±9/8 میلی گرم بر دسی لیتر بود (001/0>p). همچنین 39 نفر (7/86%) از مادران دچار آتونی، هیپوکلسمی (سطح کلسیم کمتر از 5/8) داشتند، در حالی که این میزان در مادران غیرآتونی 9/9% بود که این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (001/0>p).
در این مطالعه سطح کلسیم در مادران دچار آتونی رحم کمتر از مادران غیرآتونی بود، بنابراین اندازه گیری سطح کلسیم می تواند برای پیش بینی آتونی رحم مفید باشد.
-
گزارش یک مورد وقوع همزمان حاملگی خارج رحمی در لوله های فالوپ دو طرف و جنین زنده داخل رحمی به دنبال مصرف داروهای محرک تخمک گذاری
، ونوس چگینی*، فرحناز محمدخانی ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، فروردین 1402 -
Investigating the Relationship Between Serum C-Reactive Protein, Ferritin levels, and Gestational Diabetes in Pregnant Women Living in Qazvin City
Fatemeh Lalooha, Khadijeh Elmizadeh*, Sania Rahimi, , Venus Chegini
Journal of Inflammatory Diseases, Winter 2022