تاثیر تکلیف درسی ترسیم الکتروکاردیوگرافی بر میزان یادگیری دانشجویان پرستاری و دیدگاه دانشجویان نسبت به آن در دانشگاه علوم پزشکی قم
الکتروکاردیوگرافی (ECG) پرکاربردترین ابزار تشخیصی در پزشکی است، با وجود این دانشجویان پرستاری در تفسیر ECG با مشکل مواجه هستند که این امر نیاز به اصلاح شیوه های آموزش را خاطر نشان می کند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر تکلیف درسی ترسیم ECG بر میزان یادگیری دانشجویان پرستاری و دیدگاه آن ها نسبت به این شیوه تدریس واحد درسی پرستاری مراقبت های ویژه انجام گرفته است.
این مطالعه نیمه تجربی در مورد 52 دانشجوی کارشناسی پرستاری ترم 5 ورودی مهر و بهمن، در دانشگاه علوم پزشکی قم انجام یافت. در دانشجویان ورودی مهر، نیمه اول ترم به شیوه سنتی سخن رانی و پرسش و پاسخ تدریس شد و در نیمه دوم علاوه بر به کارگیری شیوه های مرسوم از دانشجویان خواسته شد که ECG های شایع را ترسیم کنند. در دانشجویان ورودی بهمن، زمان مداخله برعکس شد به این معنی که ترسیم ECG در نیمه اول ترم انجام یافت. در پایان، میزان یادگیری با توجه به نمره آزمون کتبی و دیدگاه دانشجویان نسبت به ترسیم با استفاده از پرسشنامه ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده ها در نرم افزار SPSS ویرایش 22 و با استفاده از آزمون های Mann-Whitney و Wilcoxon جهت مقایسه گروه ها انجام گرفت.
میانگین نمره پرسشنامه دیدگاه دانشجویان نسبت به روش ترسیم 34/3±86/14 (حداکثر 18) به دست آمد. در بیش تر موارد دیدگاه دانشجویان نسبت به این شیوه آموزش مثبت یا نسبتا مثبت بوده است. بین نمره آزمون ECG دانشجویان زمانی که ECG را ترسیم می کردند و زمانی که ترسیم نمی کردند تفاوت معناداری مشاهده شد (001/0<p).
ترسیم ECG می تواند در ارتقای یادگیری واحد درسی پرستاری مراقبت های ویژه کمک کننده باشد و احتمالا انگیزه دانشجویان را برای یادگیری افزایش دهد.