بررسی ارتباط شادکامی و شدت علایم یائسگی در زنان یائسه مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی روستایی شهرستان ساوه در سال 1402
با توجه به اثرات ابعاد متغیر شادکامی بر شدت علائم یائسگی به نظر می رسد بررسی دقیق تر جنبه های روانی یائسگی مفید بوده و حائز اهمیت می باشد. این مطالعه با هدف تعیین شادکامی و شدت علایم یائسگی در زنان یائسه مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی روستایی شهرستان ساوه انجام شده است.
این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی و همبستگی یود که در سال 1402 انجام شد، 440 نفر از زنان یائسه مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی روستایی و خانه های بهداشت شهرستان ساوه به روش سهمیه ای با تخصیص متناسب انتخاب شدند. فرم اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه شادکامی آکسفورد و پرسشنامه شدت علایم یائسگی هاینمن و همکاران توسط زنان شرکت کننده در پژوهش تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده هابا استفاده از روش های آماری توصیفی، آزمون های همبستگی پیرسون توسط نرم افزار spss24 انجام شد.
نتایج نشان داد تمامی متغیرهای پژوهش همبستگی مثبت و معنی داری با شدت علائم یائسگی دارند. یافته های تحقیق نشان داد که همبستگی منفی و معنی داری بین ابعاد " شادکامی" و "شدت علایم یائسگی" در سطح 01/0 وجود داشت (خودپنداره، 001/0p< و 338/0- r=)، (رضایت از زندگی، 001/0p< و 3/0- r=)، (آمادگی روانی، 001/0p< و 286/0- r=)، (سر ذوق بودن، 001/0p< و 217/0- r=)، (احساس زیبایی شناختی، 001/0p< و 296/0- r=)، (خودکارآمدی، 001/0p< و 295/0- r=)، (امیدواری، 001/0p< و 204/0- r=). بنابراین فرض صفر رد شد و با اطمینان 99 درصد اطمینان بین خودپنداره، رضایت از زندگی، آمادگی روانی، سرذوق بودن، احساس زیبایی شناختی، خودکارآمدی، امیدواری با شدت علایم یائسگی در زنان یائسه رابطه منفی و معنی داری وجود داشت. یعنی با افزایش شدت علائم یائسگی، شادکامی نیز کاهش می یابد.
به نظر می رسد شادکامی و ابعاد آن می تواند به عنوان یک متغیر کاربردی نقش موثری در شدت علائم یائسگی در زنان و کیفیت زندگی آنها ایفا کند. همانطور که مشخص شد ابعاد شادکامی به میزان خیلی زیادی همبستگی معنی داری با شدت علائم یائسگی داشتند. با عنایت به کمبود مطالعات مکفی در این زمینه، در این پژوهش ابعاد شادکامی بررسی و از رابطه ی آن با شدت علائم یائسگی بهره برده شد. لذا از نتایج این مطالعه می توان در آموزش بالا بردن میزان شادکامی در زنان یائسه جهت کم کردن موثر شدت علائم یائسگی و ارتقاء سبک زندگی این زنان در محیط های پژوهش استفاده نمود.
-
ارتباط نارسایی های شناختی شغلی با ویژگی های شخصیتی پرستاران اورژانس
پریسا بزرگ زاد، غزاله سلیقه دار، حمید پیروی، حانیه غلام نژاد، مریم محمودی*، ، مهدی منوچهری
نشریه پرستاری ایران، اردیبهشت 1403 -
تاثیر آموزش خود مراقبتی مبتنی بر نقشه مفهومی بر کیفیت زندگی مبتلایان آرتریت روماتوئید: پروتکل مطالعه
نوید داداشی، نسرین رسول زاده*، زهرا روددهقان،
مجله پژوهش پرستاری ایران، آذر و دی 1403 -
The effects of simulation-based education on medication administration knowledge and performance among nursing students
, Mina Pahlavan*, Hamid Haghani, Seyyed Mohammad Hosseini
Current Research in Medical Sciences, Spring-Summer 2024 -
موانع توسعه مهارت کارآفرینی در دانشجویان پرستاری و مامایی: یک مطالعه توصیفی
مرجان مردانی حموله، ، لیلی بریم نژاد*
نشریه دانش کارآفرینی، بهار 1402