تعیین ناحیه امن در قدام مندیبل نسبت به جنیال توبرکل جهت جایگذاری ایمپلنت با استفاده از تصاویر توموگرافی کامپیوتری اشعه ی مخروطی در دانشکده ی دندانپزشکی اهواز سال 1397
با توجه به آن که موقعیت جنیال توبرکل ها می تواند در اندازه گیری ناحیه ی امن در مندیبل برای طرح درمان ایمپلنت مفید باشد، هدف از این تحقیق تعیین محدوده ی امن در قدام مندیبل برای کاشت ایمپلنت نسبت به محل قرارگیری جنیال توبرکل است.
این تحقیق، بر روی کلیشه های CBCT موجود در آرشیو 96 بیمار که به بخش رادیولوژی فک و صورت دانشکده ی دندانپزشکی جندی شاپور مراجعه کرده بودند، انجام شد.
میانگین فاصله ی جنیال توبرکل تا مزیال منتال فورامن به طورکلی میلی متر، در سمت چپ میلی متر و در سمت راست میلی متر، میانگین فاصله ی جنیال توبرکل تا مزیال لوپ قدامی به طورکلی میلی متر، در سمت چپ میلی متر و در سمت راست میلی متر و میانگین ناحیه ی امن به طورکلی میلی متر، در سمت چپ میلی متر و در سمت راست میلی متر اندازه گیری شد. تحلیل آماری این نتایج نشان می دهد که میانگین ناحیه ی امن در قدام مندیبل میلی متر است.
میانگین فاصله ی جنیال توبرکل تا مزیال منتال فورامن چپ، میانگین فاصله ی جنیال توبرکل تا مزیال لوپ قدامی چپ و نیز میانگین ناحیه ی امن سمت چپ در زن ها کمتر بوده که این اختلاف ازنظر آماری معنادار نیست. همچنین، میانگین فاصله ی جنیال توبرکل تا مزیال منتال فورامن به طورکلی و در سمت راست، میانگین فاصله ی جنیال توبرکل تا مزیال لوپ قدامی به طورکلی و در سمت راست، میانگین ناحیه ی امن به طورکلی و در سمت راست و میانگین ناحیه ی امن در قدام مندیبل در زن ها کمتر بوده و این اختلاف از -نظر آماری معنا دار است. همچنین، هیچ اختلاف معناداری بین گروه های سنی مختلف در هیچ فاصله ی اندازه گیری شده ای مشاهده نشد.