تاثیر تمرینات مبتنی بر اصول آکادمی ملی طب ورزش آمریکا (NASM) بر کینتیک راه رفتن در سندرم پیریفورمیس در مردان میان سال
هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرینات مبتنی بر اصول آکادمی ملی طب ورزش آمریکا (National Academy of Sports Medicine) NASM بر کینتیک راه رفتن در سندرم پیریفورمیس در مردان میان سال بود.
پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی و آزمایشگاهی بود. نمونه آماری پژوهش حاضر، 30 مرد دارای سندرم پیریفورمیس بودند. آزمودنی ها به طور مساوی و تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل جای گرفتند. گروه مداخله، به مدت هشت هفته تمرینات NASM را انجام دادند. قبل و بعد از تمرینات، متغیرهای نیروی عکس العمل زمین با استفاده از دستگاه صفحه نیرو برتک با نرخ نمونه برداری
1000 هرتز اندازه گیری شد. داده های کنتیکی با استفاده از فیلتر باترورث مرتبه چهار با برش فرکانسی 20 هرتز هموار شد. برای تجزیه تحلیل آماری از آزمون آنالیز واریانس و T زوجی در سطح معنی داری 0/05 > P استفاده شد.
نتایج نشان داد که اثر عامل زمان در مولفه های FxHC، FyHC در اوج نیروها و مولفه FyHC در زمان رسیدن به اوج نیروی عکس العمل زمین در پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون افزایش داشتند (0/025 > P؛ 0/96 - 1/64 = d). اثر عامل زمان در مولفه FyPO در اوج نیروی عکس العمل زمین در پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون کمتر بود (0/025 > P؛ 0/96 - 1/64 = d). اثر تعاملی زمان×گروه در مولفه FxPO در اوج نیرو و مولفه FzHC در زمان رسیدن به اوج نیروی عکس العمل زمین دارای اختلاف معنی داری بود (0/048 > P؛ 0/83 - 0/87 = d).
تمرینات NASM استفاده در این پژوهش می تواند اثر کلینیکی و درمانی داشته باشد که سبب کاهش آسیب به اندام های تحتانی و بهبود کیفیت راه رفتن در افراد دارای سندرم پیرفورمیس شود.