فاژدرمانی در سالمندان: یک رویکرد آینده نگاری

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

سالمندان به دلایل مختلف در معرض ابتلا به بیماری ها عفونی هستند و عفونت ها از علل اصلی مراجعه سالمندان به پزشک و بستری شدن آنان در بیمارستان می باشند. این درحالی است که روند رو به گسترش مقاومت های دارویی، کاربرد آنتی بیوتیک ها را خصوصا در سالمندان محدود کرده است. یکی از روش های جدید و امید بخش برای غلبه براین محدودیت ها، به کارگیری فاژدرمانی است. باکتریوفاژها ویروس هایی هستند که به صورت اختصاصی باکتری های هدف را نابود می کنند. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی وضع موجود و آینده کاربرد فاژدرمانی در عفونت های سالمندی است.

روش ها

مطالعه حاضر با استفاده از روش آینده نگاری هورتون، در سال 1403 در سه مرحله 1) مرحله ورودی و یا جمع آوری داده ها 2) ترجمه و تفسیر دانش حاصل از مرحله ورودی برای رسیدن به درک مفهومی از آینده 3) یکسان سازی و ارزیابی درک مفهوم بدست آمده برای استفاده کاربردی و ایجاد تعهد سازمانی، انجام شده است.

نتایج

عفونت ها از علل اصلی مرگ و میر در سالمندان به شمار می روند و مقاومت های دارویی نسبت به عفونت های باکتری های شایع در دوره سالمندی خصوصا در عفونت های بیمارستانی، بالا گزارش شده است. شواهد عمدتا آزمایشگاهی نشان می دهد که فاژدرمانی می تواند بر روی باکتری های تهاجمی و مقاوم به آنتی بیوتیک که در سالمندان شایع هستند، مثل سودوموناس آئروژینوزا، کلبسیلا پنومونیه، اشریشیا کلی، آسینتوباکتربومانی و استافیلوکوکوس اروئوس، موثر باشد.

نتیجه گیری

اگرچه به دلیل کم بودن مطالعات انسانی، کاربرد فاژدرمانی در حال حاضر محدود می باشد ولی به صورت بالقوه می تواند در آینده به عنوان یک روش جایگزین و یا همراه با آنتی بیوتیک درمانی برای مهار و درمان عفونت های شایع و مقاوم به آنتی بیوتیک در سالمندان مطرح شود. لازم است در کنار مطالعه فاژدرمانی درگروه های کم خطر، کارآزمایی های بالینی بر روی سالمندان نیز انجام شود. پیشنهاد می شود ارائه تسهیلات توسط بخش دولتی برای ورود شرکت های دانش بنیان و خصوصی به مطالعه، طراحی و تولید باکتریوفاژها در ایران گسترش یابد.

زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 13
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2785607 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)