بررسی ایمونوانفورماتیک پروتئین OmpA اسینتوباکتر بومانی و مقایسه پاسخ های ایمنی القایی در بازه های زمانی متفاوت تزریق
اسینتوباکتر بومانی به عنوان یکی از عوامل ایجادکننده عفونت بیمارستانی، سالانه باعث مرگ بسیاری از بیماران می شود. استفاده از آنتی بیوتیک ها به دلیل مقاومت بالای این باکتری، کنترل عفونت های ناشی از آن را با چالش روبه رو کرده است. علاوه بر این تاکنون واکسن موثری برای این باکتری تولید نشده است. ازاین رو در مطالعه حاضر با استفاده از ابزارهای ایمونوانفورماتیک پروتئین OmpA به عنوان کاندید واکسن بررسی پاسخ های ایمنی در زمان بندی های متفاوت تجویز آن بررسی شد تا علاوه بر معرفی یک کاندید واکسن، بهترین زمان بندی تجویز آن هم ارائه گردد.
در این مطالعه، پروتئین OmpA اسینتوباکتر بومانی انتخاب گردید و با استفاده از پایگاه های ایمونوانفورماتیک اپی توپ های لنفوسیت های T و B پیش بینی شد. سپس خاصیت آنتی ژنی، عدم ایجاد حساسیت، سم زایی، خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و توانایی اتصال به گیرنده های ایمنی ذاتی و تطبیقی ارزیابی شد. درنهایت توانایی القاء پاسخ های ایمنی در پنج برنامه تزریق مختلف موردبررسی قرار گرفت.
نتایج حاصل نشان داد که OmpA پروتئینی با خاصیت آنتی ژنی، بی خطر، آب دوست با قابلیت حلالیت مناسب است. این پروتئین توانایی اتصال به گیرنده های ایمنی ذاتی و تطبیقی را دارد و همچنین در تزریق سه نوبته و چهار نوبته توانایی القاء پاسخ ایمنی هومورال و سلولی را دارد.
درمجموع این مطالعه نشان می دهد که OmpA علاوه بر خاصیت ایمنی زایی به عنوان کاندید واکسن با تجویز سه نوبته توانایی القاء واسطه های ایمنی را دارد بااین حال تجویز چهارنوبته این پروتئین پاسخ ایمنی قوی تری را ایجاد می کند.