بررسی میزان زایمان زودرس و نوزاد کم وزن در مادران مبتلا به کووید 19 بستری در بیمارستان کوثر ارومیه در سال 1400 و مقایسه با جمعیت مادران غیر مبتلا
پس از گذشت بیش از سه سال از شیوع ویروس جدید SARS-Cov-2، همچنان یک نگرانی بهداشتی برای جمعیت های خاص ازجمله زنان باردار است. هدف از این مطالعه بررسی میزان زایمان زودرس و نوزاد کم وزن در زنان باردار مبتلا به عفونت کووید 19 و مقایسه با جمعیت مادران غیر مبتلا است.
در این مطالعه کوهورت، 511 زن باردار که عفونت کووید-19 آن ها با آزمایش SARS-Cov-2 RT-PCR مثبت یا با علائم و نشانه های بالینی پنومونی کووید-19 تایید شده بود، و همچنین 1018 زن باردار سالم گنجانده شدند. ویژگی های پایه و داده های مربوط به پیامدهای مادری و نوزادی به صورت گذشته نگر از پرونده های بیماران جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS v.26 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
میانگین سن حاملگی در زمان زایمان در زنان باردار مبتلا به عفونت کووید-19 و زنان باردار سالم به ترتیب روز 4±37 هفته و 2 روز± 38 هفته بود. میزان زایمان سزارین در زنان باردار مبتلا به کووید-19 به طور قابل توجهی در مقایسه با زنان باردار سالم بیشتر بود (P <0/001) تفاوت آماری در پیامدهای نوزادی ازنظر میزان بستری در NICU، مرگ نوزادان و نمره آپگار مشاهده نشد، درحالی که نوزادان با وزن کم هنگام تولد در زنان باردار مبتلا به کووید-19 در مقایسه با زنان باردار سالم بیشتر بود (P <0/001).
عفونت کووید-19 در مادران باردار با میزان بالاتری از پره اکلامپسی، زایمان سزارین، زایمان زودرس، بستری مادر باردار در ICU و مرگ مادر و وزن کم نوزاد در هنگام تولد همراهی دارد درحالی که ارتباط معنی داری بین ابتلا به کووید-19 و امتیاز آپگار پایین، بستری نوزاد در NICU یا مرگ ومیر پری ناتال مشاهده نشد. به نظر می رسد مادران باردار مبتلا به کووید-19 باید ازنظر احتمال ابتلا به پره اکلامپسی و سنجش خطر زایمان زودرس موردتوجه قرار گیرند.