بررسی و مقایسه ی میزان فلوراید در خمیردندان های رایج ایرانی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

جهت انتخاب و تجویز بهترین خمیردندان با میزان فلوراید استاندارد لازم است تا از صحت ادعای برچسب خمیر دندان های ساخت داخل کشور اطمینان حاصل کرد. از این رو این مطالعه با هدف بررسی و مقایسه میزان فلوراید در خمیردندان های رایج ایرانی انجام شد.

مواد و روش ها

 این مطالعه ی توصیفی- مقطعی سال 1402 به بررسی 6 نمونه خمیردندان (وی-وان، سیگنال، پونه، بنسر، نسیم کلوزآپ) برند ایرانی موجود در در سطح شهر اصفهان پرداخت. بررسی میزان فلوراید هر نمونه خمیردندان در 9 تیوب از هر نوع توسط یک فرد در آزمایشگاه مورد تایید غذا و داروی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی انجام گرفت و میزان فلوراید کل در هر نمونه خمیردندان اندازه گیری و ثبت شد. میانگین کل فلوراید در هر نمونه خریداری شده از نقاط مختلف شهر، با 3 تکرار ثبت و با تست One-sample T-test  با حد استاندارد و مقدار درج شده روی تیوب  مقایسه شد (α = 0/05).

یافته ها

 بر اساس نتایج بدست آمده، در هیچ کدام از نمونه ها میزان فلوراید اعلام شده با میزان یون فلوراید آزاد محصول همخوانی نداشت. در خمیر دندان های وی وان و بنسر و پونه ، علاوه بر آنکه محتوای فلوراید از ادعای برچسب کمتر بود (0/001 > p value) از سطح اپتیموم 1100 ppm نیز کمتر بود. سایر خمیردندان های سیگنال، کلوزآپ و نسیم با وجود آنکه محتوای فلوراید از ادعای برچسب کمتر بود ولی تقریبا در حد اپتیموم اثرگذاری بود.

نتیجه گیری

 میزان فلوراید آزاد شده در خمیردندان های رایج ایرانی میزان فلوراید اعلام شده با میزان یون فلوراید آزاد محصول همخوانی نداشت لذا لزوم بررسی های دقیق تر در خصوص تولید و فرمولاسیون خمیردندان های ایران باید در دستورکار بهداشت و درمان ایران قرار گیرد.

زبان:
فارسی
صفحات:
105 تا 112
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2789322