رابطه باورهای فراشناخت با عملکرد تحصیلی دانش آموزان با نقش میانجی سبک های یادگیری

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
هدف
دانش آموزان با توجه به عملکرد تحصیلی موفق می توانند عملکرد بهتری در تحصیل، جامعه و در زندگی آینده خود داشته باشند،  به همین منظور عوامل موثر بر عملکردتحصیلی همواره مورد توجه متخصصان تعلیم و تربیت می باشد. لذا پژوهش حاضر با هدف نقش واسطه ای سبک های یادگیری در رابطه بین باورهای فراشناختی و عملکرد تحصیلی دانش آموزان انجام شد.
روش
روش تحقیق این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دختران دانش آموز متوسطه دوم شهر آستانه اشرفیه به تعداد 1211 نفر بود که 291 نفر بر اساس روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند.  داده ها با استفاده از پرسشنامه عملکرد تحصیلی، پرسشنامه باورهای فراشناختی (MCQ) و مقیاس جهت گیری سبک یادگیری (LSOM) به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها شامل مدل سازی معادلات ساختاری با استفاده از ابزارهای SPSS-22 و Smart PLS 3.2.9 و آزمون همبستگی بود.
نتایج
نتایج نشان داد باورهای فراشناخت تاثیر غیرمستقیم و به واسطه ی سبک های یادگیری بر عملکردتحصیلی دارد. علاوه بر این باورهای فراشناخت و سبک های یادگیری هر کدام به طور جداگانه رابطه مثبت و معنی داری با عملکرد تحصیلی دارند (05/0 P<).
نتیجه گیری
با توجه به نتایج به دست آمده، هرچه جایگاه باورهای فراشناختی در بین یادگیرندگان بالاتر باشد، قادر خواهند بود برنامه ریزی دقیق تری داشته باشند و اهداف ویژه را تشخیص دهند و از فعالیت های یادگیری و پیشرفت عملکرد تحصیلی شان آگاه باشند و نقاط قوت و ضعف خود را تشخیص دهند.  برای افزایش عملکرد تحصیلی و پیشگیری از افت تحصیلی  باید به سهم عوامل فراشناختی و سبک های یادگیری دانش آموزان اهتمام ویژه ای داشت.
زبان:
انگلیسی
صفحات:
37 تا 53
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2789825