بررسی و تبیین مولفه های نظریه جنبش سبز در طراحی نماهای سبز برای شهرهای هزاره سومی
بیان مسئله:
نیاز جهانی به حفظ محیط زیست، جنبش سبز را در سراسر جهان به پیش برده است. یک چالش مدیریتی نوظهور برای همه سازمان ها، در شهرهای هزارهسومی، حفاظت از منابع طبیعی با کاهش تاثیر منفی آنها بر محیط زیست و افزایش عملکرد پایدار است. سبزشدن نیاز عصر برای حفظ منابع طبیعی است. معماری سبز با توجه به جنبش سبزی که از دهه 1950 تا 2010 م. رخ داده است، بررسی و ارزیابی می شود. معماری سبز، مرتبط ترین پروژه های معماری که رویکرد سیستم های انرژی را برای کاهش تقاضا، عرضه انرژی تجدیدپذیر و ذخیره انرژی ادغام می کند را توصیف و ارزیابی می کند. بررسی های انجام شده نشان می دهد که معماری سبز به طور قابل توجهی تکامل یافته و بسته به علایق یا دغدغه های هر زمان، نام های متفاوتی برآن گذاشته شده است و بسته به موانع و محرک های فنی، اقتصادی، محیطی و سیاسی هر دوره، با سرعت های متفاوتی پیشرفت کرده است.
هدف پژوهش:
هدف اصلی این مقاله مروری کوتاه بر ارتباط پارامترهای جنبش سبز جهت تبیین رابطه طراحی معماری با سلامتی انسان در شهرهای هزارهسومی است.
روش پژوهش:
روش تحقیق اتخاذشده در این نوشتار روش مطالعه تطبیقی است که با استراتژی تمرکز بر مولفه های بنیادین جنبش سبز از طریق بهره گیری از نرم افزارهای Bibliometrix و VOSviewer به بررسی و تحلیل 230 مقاله مرتبط نشریافته در سال های 2008 تا2024 پرداخته و نتایج حاصل را در ارتباط با آسایش حرارتی مورد تطبیق و استنباط قرار می دهد.
مهمترین یافته این پژوهش در قالب سه مولفه آسایش حرارتی، فضای سبز شهری و طراحی نمود یافته است. اصلی ترین نتیجه این مقاله را می توان در تدبیر طراحی نماهای سبز برای افزایش فضاهای سبز مبتنی بر شعف حرارتی خلاصه و بیان کرد.
-
The Impact of the Paradigm Shift on the Schools’ Architecture Considering Adaptive Studies of Schools of Tabriz and Urmia in the Era of Qajar and Pahlavi I
Zahra Farzaneh, *, Arash Saghafi Asl
International Journal of Applied Arts Studies, Aug-Sep 2024 -
بررسی عوامل اجتماعی-فرهنگی تاثیر گذار بر دگرگونی کالبدی خانه با توجه به تغییر سبک زندگی در دوران معاصر (نمونه موردی : خانه های معاصر تبریز)
فرناز عسگری، *، لیدا بلیلان
نشریه تغییرات اجتماعی - فرهنگی، بهار 1403