اثربخشی آموزش مهارت های مثبت اندیشی بر اشتیاق تحصیلی و بهزیستی روان شناختی دانشجویان (مطالعه موردی یک دانشگاه نظامی)

پیام:
نوع مقاله:
مطالعه موردی (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

پژوهش حاضر با هدف اثربخشی مثبت اندیشی بر اشتیاق تحصیلی و بهزیستی روان شناختی دانشجویان (مطالعه موردی یک دانشگاه نظامی) انجام شد.

روش

این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و ازلحاظ روش، آزمایشی با پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل دانشجویان سال سوم دانشگاه بودند. نمونه آماری شامل 21 نفر برای گروه آزمایشی و 21 نفر برای گروه کنترل بود؛ که به روش تصادفی انتخاب و به صورت تصادفی در گروه ها جایگزین شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه های 84 سوالی بهزیستی روان شناختی ریف و 17 سوالی اشتیاق تحصیلی شافلی و همکاران بود. داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل کوواریانس چند متغیره تجزیه وتحلیل شدند.

یافته ها

نتایج نشان داد که آموزش مثبت اندیشی موجب ارتقاء بهزیستی روان شناختی و اشیاق تحصیلی در سطح 001/0P< شده بود و در پیگیری سه ماهه نیز نتایج مجددا تکرار شد.

نتیجه گیری

دانشجویان دانشگاه های نظامی در آینده نزدیک به عنوان فرماندهان و روسای سازمان نظامی انجام وظیفه خواهند نمود. با توجه به نقش کلیدی نیروی انسانی در سازمان های نظامی و انتظامی و ضرورت برخورداری این کارکنان از سلامت روان بالا و سطح بالای علمی، بدیهی است که معاونت آموزش آن دانشگاه می تواند از طریق برنامه ریزی دقیق جهت انجام آموزش مثبت اندیشی، در بهبود بهزیستی روان شناختی و اشتیاق تحصیلی این دانشجویان نقش آفرینی نماید.

زبان:
فارسی
صفحات:
21 تا 44
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2790486 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)