آینده پژوهی توسعه حرفه ای مدیران مدارس در افق 1404 با رویکرد سناریونویسی
امروزه دست یابی به توسعه حرفه ای مدیران مدارس یکی از مهم ترین اهداف آموزش و پرورش در تمامی کشورهای توسعه یافته و اغلب کشورهای در حال توسعه است.
هدف پژوهش حاضر ارائه سناریوهای مطلوب برای توسعه حرفه ای مدیران مدارس دوره ابتدایی در افق 1404 استان های شمالغرب کشور بوده است.
این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر ماهیت، براساس روش های جدید علم آینده پژوهی، تحلیلی و اکتشافی است که با به کارگیری ترکیبی از مدل های کیفی و کمی و در قالب روش های اسنادی و پیمایشی و در دو مرحله شناسایی پیشران های کلیدی با استفاده از نرم افزار میک مک بر پایه روش تحلیل اثرات متقاطع و ارائه سناریوهای مطلوب با استفاده از نرم افزار سناریو ویزارد انجام گرفته است. جامعه آماری شامل اساتید، صاحب نظران و متخصصان رشته ی مدیریت آموزشی در استان های شمالغرب کشور بوده است. حجم نمونه 12 نفر بود که به روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی تا اشباع داده ها ادامه یافت.
نتایج حاصل از به کارگیری روش تحلیل تاثیرات متقاطع حاکی از آن بود که 15 عامل کلیدی از میان عوامل 52 گانه شناسایی شده در مرحله مصاحبه، بیشترین تاثیر را بر آینده توسعه حرفه ای مدیران دارد. با تهیه سبد سناریوها برای این عوامل، 45 وضعیت محتمل برای 15 عامل تعریف شده است. وضعیت محتمل برای هر عامل طیفی از وضعیت های مطلوب تا نامطلوب را پوشش می داد.
با تشکیل ماتریس 45*45 و با تحلیل های انجام شده توسط نرم افزار سناریو ویزارد، 11 سناریوی قوی، 29 سناریوی باورکردنی و 39 سناریوی ضعیف استخراج شد.
-
آینده پژوهی پیشران ها و عوامل کلیدی موثر بر توسعه حرفه ای مدیران آموزشگاهی
، صادق ملکی آوارسین*، بهنام طالبی
نشریه مدیریت مدرسه، زمستان 1399 -
طراحی الگوی توسعه حرفه ای مدیران مدارس ابتدایی در افق 1404 با رویکرد مبتنی بر نظریه داده بنیاد
، صادق ملکی آوارسین*، بهنام طالبی
نشریه مدیریت بر آموزش سازمان ها، بهار و تابستان 1399