پیش بینی اضطراب اجتماعی بر اساس فرزندپروری منتقدانه، شفقت خود، بهوشیاری و پذیرش خود
نظری های روانشناختی بین اضطراب اجتماعی و فرزندپروری منتقدانه ارتباطی قائل شدند. هدف مطالعه ی حاضر بررسی پیش بینی اضطراب اجتماعی بر اساس فرزندپروری منتقدانه، شفقت خود، بهوشیاری و پذیرش خود بود.
روش پژوهش:
شرکت کنندگان از بین دانشجویان در مقاطع تحصیلی متفاوت به تعداد 262 نفر هستند و پرسشنامه ی مربوط به این پژوهش به صورت انلاین به شرکت کنندگان ارائه شد که این پرسشنامه فرزندپروری منتقدانه، اضطراب اجتماعی، شفقت خود، بهوشیاری و پذیرش خود را مورد ارزیابی قرار داد.
نتایج حاکی از آن بود که این فرضیه رد می شود و برازش مدل قابل قبول نبود. بر این اساس رابطه ی فرزندپروری منتقدانه و اضطراب اجتماعی را حذف کردیم و مابقی رابطه ها مورد ارزیابی قرار گرفت ولی تاثیری در بهبودی برازش نداشت. بنابراین از روش رگرسیون سلسله مراتبی استفاده کردیم. متغییر های پیش بین و ملاک را وارد کردیم و میزان تغییرات معنی دار بود و % 35 از متغیر ملاک(اضطراب اجتماعی) توسط متغیرهای پیش بین (فرزندپروری منتقدانه، شفقت خود، بهوشیاری، پذیرش خود) تبیین شد و بتا در متغیر پذیرش خود و بهوشیاری نقش معناداری در این خصوص ایفا می کند.
با توجه به اهمیت ابعاد اجتماعی در زندگی دانشجویان و در جهت کاهش اضطراب اجتماعی آنان پیشنهاد می شود کارگاه های آموزشی در جهت تقویت شفقت خود، بهوشیاری و پذیرش خود برای دانشجویان برگزار شود.