عوامل موثر بر اصلاح سبک زندگی در افراد دچار بیماری ایسکمی قلب: مرور یکپارچه
این مطالعه با هدف شناسایی عوامل موثر بر اصلاح سبک زندگی در افراد مبتلا به بیماری ایسکمی قلب انجام شد.
سبک زندگی از مفاهیم مهم در حوزه سلامت است. ارتباط سبک زندگی با بسیاری از بیماری ها در مطالعات مختلف گزارش شده است. بیماری ایسکمی قلب از مهم ترین بیماری های مرتبط با سبک زندگی است که سبب مرگ و ناتوانی قابل توجه در جوامع مختلف می شود. شناخت عوامل موثر بر اصلاح سبک زندگی در افراد مبتلا به بیماری ایسکمی قلب می تواند مقدمه ای برای کاهش عوارض ناشی از این بیماری باشد.
این مرور تلفیقی یا یکپارچه با روش هفت مرحله ای دولند و همکاران (2021)، جستجو برای یافتن عوامل موثر بر اصلاح سبک زندگی در افراد مبتلا به بیماری ایسکمی قلب در جهان از ابتدای ژانویه 2013 تا ابتدای مارس 2024 میلادی انجام گرفت. کلیدواژه ها شامل سبک زندگی، اصلاح، تغییر، بیماری ایسکمی قلب، بیماری کرونر قلب، عوامل بازدارنده و عوامل تسهیل کننده بود که به صورت ترکیبی و به زبان های فارسی و انگلیسی در پایگاه های داده شامل Magiran، Web of Sceince، Science Direct، Scopus، PubMed، و SID جستجو شد. در مجموع، تعداد 2753 مقاله به دست آمد که در نهایت، 20 مقاله در این مطالعه انتخاب و بررسی شد.
بررسی مطالعات نشان داد که 19 مقاله به زبان انگلیسی و یک مقاله به زبان فارسی است. تعداد افراد شرکت کننده در کل مطالعات منتخب 738809 بود. هشت مطالعه با روش کیفی، هشت مطالعه به صورت کمی مشاهده ای، و چهار مطالعه به صورت کمی از نوع کارآزمایی بالینی بود. همچنین، 12 مطالعه در کشورهای اروپایی و هشت مطالعه در کشورهای آسیایی انجام شده بود. مضامین مقالات در قالب عوامل جمعیت شناختی یا دموگرافیک، اجتماعی- اقتصادی، سیاسی- سازمانی، روانی- یادگیری، و فردی- اعتقادی به دست آمد.
اصلاح سبک زندگی در افراد مبتلا به بیماری ایسکمی قلب فرآیندی پیچیده و چندبعدی است. حمایت همه جانبه از این بیماران برای اصلاح سبک زندگی ضروری است. شناخت این عوامل مقدمه ای برای ارتقای برنامه های مراقبت از افراد مبتلا به بیماری ایسکمیک قلبی است.