تحلیل تاثیر تغییرات فرهنگی و تغییرات اقتصاد کلان بر رکود اقتصادی صنایع دستی شهر شیراز با تاکید بر نقش میانجی نوآوری عوامل بازاریابی و افزایش تولیدات صنعتی
هدف این پژوهش، تحلیل تاثیر تغییرات فرهنگی و تغییرات اقتصاد کلان بر رکود اقتصادی صنایع دستی شهر شیراز با تاکید بر نقش میانجی عوامل بازاریابی و افزایش تولیدات صنعتی بوده است.
پژوهش حاضر با توجه به هدف، کاربردی و با توجه به نحوه گردآوری داده ها از نوع تحقیقات توصیفی-پیمایشی محسوب می شود. جامعه آماری شامل کلیه هنرمندان و صنعت گران حوزه صنایع دستی در شهر شیراز می باشد. شرکت کنندگان 384 نفر از هنرمندان و صنعت گران حوزه صنایع دستی در شهر شیراز (155 نفر مرد، 229 نفر زن) درسال 1403 بودند که با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. همه آنها مقیاس های تغییرات فرهنگی، تغییرات اقتصاد کلان، عوامل بازاریابی، افزایش تولیدات صنعتی و رکود اقتصادی را تکمیل کردند. همچنین از روش معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Smart PLS و نرم افزار SPSS به منظور تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است.
یافته ها نشان داد که تغییرات فرهنگی با میانجی گری عوامل بازاریابی اثر غیر مستقیمی بر رکود اقتصادی دارد. تغییرات فرهنگی با میانجی گری افزایش تولیدات صنعتی اثر غیر مستقیمی بر رکود اقتصادی دارد. بعلاوه، تغییرات اقتصاد کلان با میانجی گری عوامل بازاریابی بر رکود اقتصادی اثر غیر مستقیم دارد. همچنین تغییرات اقتصاد کلان با میانجی گری افزایش تولیدات صنعتی اثر غیرمستقیمی بر رکود اقتصادی دارد.
بحث:
تغییرات فرهنگی و تغییرات اقتصاد کلان با واسطه عوامل بازاریابی و افزایش تولیدات صنعتی می توانند رکود اقتصادی صنایع دستی شهر شیراز را تحت تاثیر قرار دهند.
در مجموع می توان گفت هراندازه میزان تغییرات و بحران های موجود در ابعاد معرفی شده بیشتر باشند؛ میزان رکود اقتصادی صنایع دستی در شهر شیراز نیز بیشتر می شود.