بررسی ارتباط نشخوار فکری با افسردگی در پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
پیش زمینه و هدف

پرستاران از شاخص ترین گروه های دارای شیفت کاری هستند که سختی های مختلف شغلی شان نه تنها بر روی سلامت آن ها تاثیر می گذارد و موجب اختلالات روانی مختلف ازجمله افسردگی در آنان می شود بلکه سلامت بیماران تحت نظرشان را نیز به مخاطره می اندازد. نشخوار فکری به عنوان یک فرآیند شناختی نقش عمده ای در تشدید و نگهداری علائم افسردگی دارد. هدف این پژوهش تعیین ارتباط نشخوار فکری با افسردگی در پرستاران شاغل در بخش مراقبت های ویژه بود.

مواد و روش کار

تمامی پرستاران شاغل در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های ارومیه به روش نمونه گیری سهمیه ای وارد مطالعه گردیدند و با در نظر گرفتن احتمال ریزش 10 درصدی درنهایت 385 پرستار واجد شرایط انتخاب گردیدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه های افسردگی بک (BDI)، و نشخوار فکری (RRS) استفاده شد. جهت تجزیه وتحلیل داده از نرم افزار SPSS نسخه 22 و آزمون پیرسون استفاده شد.

یافته ها

نتایج حاصل نشان داد که میانگین نمره افسردگی در پرستاران حاضر در این مطالعه برابر 14/16 ± 58/33 بوده و میانگین نمره نشخوار فکری برابر 25/14 ± 56/36 بود. نشخوار فکری رابطه مثبت و معناداری با افسردگی پرستاران داشت (05/0>P).

بحث و نتیجه گیری

این مطالعه نشان داد افسردگی در بین پرستاران به جهت سختی های شغلی شان از شیوع بالایی برخوردار است و نشخوار فکری نیز در افزایش افسردگی این قشر موثر می باشند. لذا می توان با ارائه پیشنهاد های موثر در زمینه بهبود نشخوار فکری پرستاران، گام های موثری را جهت کاهش افسردگی برداشت. پیشنهاد می شود تمرین هایی مانند مدیتیشن، یوگا، و تمرینات ورزشی جهت کاهش استرس، نشخوار فکری و افزایش آرامش در این پرستاران برنامه ریزی و اجرا شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
690 تا 698
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2798293 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)