طراحی و اعتبارسنجی مدل رفتاری توانمندسازی مدیران آموزش و پرورش استان فارس

نویسنده:
پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه و هدف

پژوهش حاضر با هدف طراحی و اعتبارسنجی مدل رفتاری توانمندسازی مدیران آموزش و پرورش استان فارس انجام شد.

روش شناسی پژوهش: 

طرح پژوهش آمیخته اکتشافی بوده است.  روش پژوهش در بخش کیفی مطالعه موردی و در بخش کمی توصیفی پیمایشی بود. جامعه آماری شامل تمام مدیران آموزش و پرورش استان فارس به تعداد 580 نفر بود. انتخاب نمونه در بخش کیفی به روش نمونه گیری هدفمند و با تکنیک ملاک محور صورت گرفت. حجم نمونه تا مرحله پدیدآیی نظم و عدم گسترش 14 نفر شد. نمونه گیری بخش کمی به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انجام و حجم نمونه طبق فرمول کوکران 466  نفر شد. برای گردآوری داده ها، در بخش کیفی از مصاحبه نیمه ساختاریافته در بخش میدانی از بررسی و کنکاش اسناد بالادستی و اسناد آموزش در بخش کتابخانه ای، استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها در بخش کیفی بر اساس تحلیل مضمون انجام شد. همچنین در بخش کمی، برای تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل عاملی تاییدی و مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد.

یافته ها

نتایج به دست آمده نشان دهنده نزدیک 60 شاخص و 3 مولفه (انگیزشی، خودتوانمندسازی و نظارت و توانمندسازی) است و در نهایت مدل پژوهش ارائه شد. عوامل رفتاری با بار عاملی 59/0 و آماره تی 25/9 بر توانمندسازی مدیران تاثیر گذار است.

بحث و نتیجه گیری

شاخص های برازش هنجار شده بنتلربونت، برازش نسبی، برازش افزایشی، شاخص های تطبیقی مدل نشان داد که مدل طراحی شده از برازش مطلوبی برخوردار بود.

زبان:
فارسی
صفحات:
24 تا 45
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2800231 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)