بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله های اشرشیا کلی جدا شده از بیماران مراجعه کننده به آزمایشگاه مرکزی شهرستان میبد در سال 1401

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک ها سبب روند رو به افزایش مقاومت میکروبی و به دنبال آن محدود شدن گزینه های درمانی، پیچیدگی درمان و افزایش هزینه وارد شده بر سیستم بهداشت و درمان می باشد ما در این مطالعه به بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی Escherichia coli جدا شده از نمونه های کشت ادراری در آزمایشگاه مرکزی شهرستان میبد می پردازیم.

روش بررسی

این مطالعه به صورت توصیفی - مقطعی بر روی کشت های ادراری ارسال شده از بیماران مراجعه به آزمایشگاه مرکزی شهرستان میبد در سال 1401 انجام شد. مقاومت آنتی بیوتیک به ایزوله های E. coli در300 کشت مورد بررسی قرار گرفت و دادها با استفاده از نرم افزار SPSS version 16 و آزمون اماریchi square برحسب سن ،جنس و مقاومت آنتی بیوتیکی بررسی و مقایسه شد.

نتایج

بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی E. coli نسبت به آمپی سیلین 83/8%، سفازولین 68%، کوتریماکسازول 65/1%، سفوتاکسیم 63/3% و سفتریاکسون 61/3% و کمترین مقاومت به ایمی پنم 3% و آمیکاسین 3/3% وجود داشت. مقاومت به سفازولین، سفتازیدیم، جنتامایسین، سفپیم، سیپروفلوکساسین وآمیکاسین همگی در مردان به طور معنی داری بیشتر از زنان بود. بیشترین مقاومت به آنتی بیوتیک های آمپی سلینی، سفتازیدیم، سفوتاکسیم، سفتریاکسون ، کوتریماکسازول و... به طور معنی داری در سن 60-41 سال و کمترین در سن 40-21 سال دیده شد.

نتیجه گیری

مطالعه حاضر مقاومت بالای آنتی بیوتیکی به ایزوله E. coli در بیماران با عفونت ادراری مراجعه به آزمایشگاه به خصوص در جمعیت مردان و افراد با سن بالا را نشان می دهد، ایمی پنم، نیتروفورانتوئین و آمیکاسین گزینه های درمان با حداقل مقاومت هستند اما لازم است جهت جلوگیری از گسترش مقاومت درمان با کشت ادرار در بیماران انجام شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
8625 تا 8633
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2836269