بررسی حساسیت و ویژگی (Argyrophilic Nucleolar Organizer Regions (AgNORS در تشخیص کارسینوم سلول سنگفرشی و دیسپلازی اپیتلیالی دهان

چکیده:
سابقه و هدف
امروزه برای تشخیص سرطان و ضایعات پیش سرطانی، علاوه بر رنگ آمیزی معمولی از انواع مارکرهای سلولی و روش های ایمونوهیستوشیمی استفاده می شود که در شرایط کنونی به علت پرهزینه بودن اکثر این روش ها باید به دنبال راه های تشخیصی ارزان تر و ساده تر مانند رنگ آمیزی نیترات نقره جهت بررسی نقاط سازمان دهنده ی هسته ای باشیم.
مواد و روش ها
30 مورد کارسینوم سلول سنگفرشی دهان و 30 مورد دیسپلازی مخاط دهان توسط نیترات نقره رنگ آمیزی شدند. نواحی سازمان دهنده ی هسته ای بر روی 100 هسته به طور تصادفی و با بزرگنمایی 100× شمارش گردید. 30 مورد اپی تلیوم نرمال دهان از نواحی اطراف همان نمونه ها انتخاب شد.
یافته ها
میانگین تعداد نقاط در مخاط نرمال 1.54±0.22، در دیسپلازی 2.46±0.51 و در کاسینوم سلول سنگفرشی دهانی 3.34±0.67 بود. ارتباط آماری معنی داری میان گروه های مختلف وجود داشت (P=0.000). در بررسی حساسیت و ویژگی این نوع رنگ آمیزی در مورد اپی تلیوم نرمال دهان ارزش قابل توجهی دیده نشد. در مورد دیسپلازی دهان، حساسیت 70% و ویژگی 50% و در مورد کارسینوم سلول سنگفرشی دهان، حساسیت 90% و ویژگی 75% بود.
نتیجه گیری
شمارش AgNORs، روشی مفید جهت افتراق کارسینوم سلول سنگفرشی دهان، دیسپلازی اپیتلیالی و مخاط نرمال دهان می باشد. با توجه به حساسیت و ویژگی بالای این روش در مورد SCC دهان، می توان از آن به عنوان یک روش کمکی قابل اعتماد در کنار روش های مرسوم سود جست.
زبان:
فارسی
صفحات:
53 تا 57
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p290910