تعیین و مقایسه میزان پایایی تاثیر درمانی دو روش Ultra Sound تحت استرچ و Hold - Relax بر کاهش کوتاهی عضله همسترینگ

چکیده:
زمینه و هدف
تاکنون تاثیر درمانی دو روش (Ultra Sound)US تحت استرچ(کشش) و Hold-Relax بر کاهش کوتاهی عضلات و تاندون ها با هم مقایسه نشده، همچنین تاثیر امواج اولتراسوند نیز بر دوام اثر درمانی استرچینگ مشخص نشده است. در این تحقیق به مقایسه پایایی و دوام تاثیر درمانی دو روش us تحت استرچ و Hold-Relax بر کاهش کوتاهی عضله همسترینگ پرداخته شد.
روش کار
این مطالعه به صورت آزمون بالینی تصادفی(clinical trial) بر روی 20 زن جوان سالم و غیر ورزشکار با میانگین سنی 32/1 ± 62/21 سال که دچار کوتاهی عادتی دو طرفه عضلات همسترنیگ بودند(Straight Leg Raising:SLR≤65°)، انجام شد. نمونه ها به صورت تصادفی به 2 گروه 10 نفره تقسیم شدند. درمان در گروه اول به روش US تحت استرچ و در گروه دوم به روش Hold-Relax به مدت 4 هفته و هر هفته 3 جلسه انجام شد. در هر بیمار متغیرها قبل از شروع درمان و بلافاصله بعد از اتمام دوره درمان اندازه گیری شدند، این متغیرها شامل دامنه SLR فعال (Active) و غیرفعال(Passive)، دامنه اکستنسیون فعال و غیرفعال زانو، تیلت لگن و لوردوز کمر بودند. بعد از اتمام دوره درمان برای پیگیری پایایی درمان ارزیابی تمام متغیرهای فوق در طی 4 مرحله با فواصل 1 هفته انجام شد.
یافته ها
در هر دو گروه درمانی بعد از اتمام دوره درمان همه متغیرها به جز لوردوز کمر تاثیرات درمانی قابل توجه و معنی داری نشان دادند. تاثیر روش درمانی US تحت استرچ بر روی تمام متغیرها نسبت به روش Hold-Relax بیش تر بود، که این برتری در مورد متغیرهای SLR فعال و غیرفعال در پای چپ نمونه ها و تیلت لگن نیز معنی دار بود. تاثیر روش درمانی Hold-Relax در اکثر متغیرها تا انتهای هفته چهارم پیگیری پایدار باقی ماند و کاهش معنی داری نشان نداد. در حالی که در روش درمانی US تحت استرچ در بیش تر متغیرها از همان هفته اول پیگیری، کاهش معنی دار مشاهده شد.
نتیجه گیری کلی: بنابراین به نظر می رسد باید برای کسب نتایج درمانی حاد و کوتاه مدت از روش US تحت استرچ و برای داشتن پایایی بیش تر از روش Hold-Relax استفاده شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
187
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p332948