مطالعه الکترودیاگنوستیک اعصاب سیستم محیطی در بیماران بهجت
بیماری بهجت یک بیماری مزمن با گرفتاری سیستم های متعدد است. سیستم های اعصاب مرکزی و محیطی در این بیماری گرفتار می شوند، گرفتاری سیستم اعصاب محیطی در کتابهای مرجع و مقالات ناشایع و متناقض ذکر شده است. از طرفی تاکنون مطالعه الکترودیاگنوز جامعی با در نظر گرفتن رژیم درمانی این بیماران انجام نشده است. این تحقیق به منظور بررسی نقش کمکی الکترودیاگنوز در تشخیص زودرس گرفتاری اعصاب محیطی به منظور پیشگیری از نوروپاتی م یباشد.
در این مطالعه مورد – شاهد 40 بیمار مبتلا به بهجت و 40 فرد سالم (گروه کنترل) مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه افرادی مورد بررسی قرار م یگرفتند که سابقه هیچ گونه بیماری یا تماس با عاملی که م یتوانست منجر به نوروپاتی شود، نداشته باشند. در این بیماران اعصاب حسی و حرکتی مدیان، اولنار، تیبیال، پرونئال عمقی، پرونئال سطحی و سورال از نظر و اعصاب GS H-Reflex عصب تیبیال از نظر، Nerve Conduction Velocity و Amplitude (AMP)، Distal latency (DL) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.. t مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج با استفاده از آزمون F-wave اولنار و تیبیال از نظر در اعصاب مدیان، اولنار، سورال و پرونئال سطحی در (SNAP Amplitude)
نتایج نشان داد که کاهش ارتفاع امواج حسی در (Entrapment neuropathy) ارتباط معنی داری دارند و شیوع بالای نوروپاتی فشاری (P<0/ مقایسه با گروه کنترل (با 5 در Carpal Tunnel Syndrome % و 35 Cubital Tunnel Syndrome % اعصاب مدیان و اولنار به ترتیب در این بیماران 25 محدوده طبیعی بودند و از لحاظ آماری با گروه کنترل اختلاف معنی داری نداشتند.
با توجه به این یافته ها توصیه می شود در بیماران مبتلا به واسکولیت بهجت قبل از شروع درمان و در طی درمان با داروهای نوروتوکسیک از بررس ی های الکترودیاگنوز جهت پیشگیری و تشخیص زودرس نوروپاتی اعصاب محیطی استفاده شود و در صورت امکان بهتر است از داروهای نوروتوکسیک مانند: کلشی سین، تالیدومید و داپسون به علت مستعد بودن این بیماران به نوروپاتی حسی و نوروپاتی فشاری استفاده نشود.