مقایسه اثر سیکلوسپورین و ترکیب سیکلوسپورین و ویتامین آبر روی پارانشیم کبد موش بزرگ آزمایشگاهی

چکیده:
سابقه و هدف
امروزه بقای اعضای پیوندی یکی از مطرح ترین مشکلات دنیای پزشکی است و اکثریت افرادی که پیوند اعضا می شوند مجبور به مصرف طولانی مدت داروهای ایمونوساپرسیو می باشند و مصرف درازمدت این داروها بر روی ارگان های مختلف اختلالاتی ایجاد می کند. در این مجموعه سعی نموده ایم تا با انجام تحقیقی اثرات سیکلوسپورین (یکی از داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی) و سیکلوسپورین و ویتامین آرا بر روی پارانشیم کبد موش آزمایشگاهی (Rat) بررسی نماییم.
مواد و روش ها
تحقیق به روش مداخله تجربی-کارآزمایی آزمایشگاهی (Experimental Lab) بر روی تعداد 40 عدد Rat انجام گرفت. که به طور تصادفی به چهار گروه ده تایی تقسیم شدند. به گروه اول سیکلوسپورین با دز 40 mg/kg به همراه روغن زیتون (حلال) به صورت زیرپوستی تزریق گردید. در گروه دوم علاوه بر سیکلوسپورین، ویتامین آبا دز 10 mg/kg به صورت عضلانی تزریق شد. گروه سوم فقط حلال را به صورت زیرپوستی دریافت کردند و به گروه چهارم هیچ ماده ای تزریق نشد. تزریقات به مدت دو هفته هر روز ادامه یافت رت ها در دمای 25 و رطوبت 40% در شرایط ثابت و آب و غذای آزاد نگهداری می شدند. بعد از سپری شدن مدت زمان تزریق دو نمونه مشخص از کبد هر رت را جهت بررسی نمونه برداری کرده و پس از ثبوت در فرمالین 10% و مراحل پاساژ بافتی و رنگ آمیزی با H & E، با میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفتند. با استفاده از آزمون ANOVA تعداد سلول های کوپفر مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
یافته ها
نتایج بدست آمده در گروه آزمایشی سیکلوسپورین، به هم ریختن نظم هپاتوسیت ها و احتقان و پرخونی سینوزوئیدها و وجود سلول های آپوپتوتیک، بوده است. فضای پورت و عناصر موجود در آن در مقایسه با گروه نرمال وضوح نداشته و در سلول های کوپفر خون دیده شده و فضای سینوزوئیدها متسع گشته بود. با مقایسه ای که از دو گروه آزمایشی سیکلوسپورین بعمل آمد در گروهی که ویتامین آدریافت داشتند تغییرات ذکر شده دیده نشد و یا بسیار مختصر بود. در گروه سیکلوسپورین نسبت به گروه نرمال کاهش معنی دار در تعداد سلول های کوپفر دیده شد (P <0.001). در عین حال در گروه سیکلوسپورین و ویتامین آتعداد سلول های کوپفر نسبت به گروه سیکلوسپورین تنها افزایش نشان می داد.
نتیجه گیری و توصیه ها: سیکلوسپورین سبب به هم ریختگی نظم هپاتوسیت ها و پرخونی و اتساع سینوزوئیدها و کاهش سلول های کوپفر در پارانشیم کبد می شود و اضافه کردن ویتامین آبه آن سبب کاهش قابل توجه عوارض سیکلوسپورین بر روی پارانشیم کبد می شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
333
لینک کوتاه:
magiran.com/p523896 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!