بررسی برخی مهارت های شنیداری - کلامی در کودکان 5 ساله شهر سمنان در سال 1385

نویسنده:
پیام:
چکیده:
مقدمه
پژوهش حاضر با هدف تعیین برخی از توانایی های کودکان پنج ساله در سطوحی از مهارت های شنیداری - کلامی (حافظه کوتاه مدت شنیداری – کلامی و مهارت های آگاهی واج شناسی) که بیشترین ارتباط را با رشد گفتار و زبان دارند، انجام شد.
روش
در این مطالعه توصیفی و مقطعی از بین تمام کودکان کلاس های پیش دبستانی وابسته به بهزیستی و آموزش و پرورش شهر سمنان در سال 1385، 400 کودک واجد شرایط وارد مطالعه شدند. داده های لازم با استفاده از پرسشنامه و آزمون مدت های شنیداری و کلامی، جمع آوری گردید.
یافته ها
میانه فراخنای حافظه کوتاه مدت شنیداری در سطح کلمه و شبه کلمه تک هجایی3 واحد و در سطح شبه کلمه چهارهجایی 1 واحد بود. میانگین توانایی این کودکان در آزمون شبه کلمه تک هجایی 28/3 و در آزمون شبه کلمه چهار هجایی 17/1 به دست آمد. میانگین توانایی این کودکان در آزمون «آگاهی واج شناختی» در زیرآزمون آگاهی از هجا در مورد شناسایی هجا 27/10، تجزیه هجا 04/3 و ترکیب هجا 20/3 بود. هم چنین به طور متوسط در زیر آزمون آگاهی از قافیه میانگین توانایی 42/0 و در آزمون سنجش مهارت تجانس در مورد تشخیص کلمه با واج آغازین یکسان 92/0 و تولید کلمه با واج آغازین یکسان 54/0 بود.
نتیجه گیری
حافظه کوتاه مدت شنیداری تحت تاثیر نوع مواد آزمون می باشد. در زمینه صحت توالی مهارت های آگاهی واج شناختی نمی توان نظری قطعی داد و باید منتظر تحقیقات آینده بود زیرا هم تعدادپژوهش های داخلی اندک است و هم این که توافق نظری میان آنها وجود ندارد. در زمینه تاثیر سن نیاز به انجام تحقیقات بیشتر است.
زبان:
فارسی
صفحات:
251 تا 259
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p553834