ترکیب چربی دریافتی رژیم غذایی روزانه در دانشجویان

پیام:
چکیده:
مقدمه
مطالعه حاضر بخشی از تحقیق جامع بررسی وضعیت تغذیه دانشجویان دانشکده های تابعه دانشگاه علوم پزشکی ایران با هدف ارزیابی وضعیت دریافت چربی های رژیم غذایی دانشجویان و ترکیب چربی دریافتی می باشد.
روش کار
تحقیق در قالب مطالعه توصیفی- مقطعی با انتخاب 1000 دانشجو روش نمونه گیری چند مرحله ای به صورت طبقه ای از 6 دانشکده وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران (پزشکی، پیراپزشکی، پرستاری، مامائی، بهداشت، توانبخشی، مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی) صورت گرفت. گردآوری اطلاعات با استفاده از روش استاندارد 24 ساعت یادآمد خوراک (24hours dietary recall) انجام و اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار تخصصی تغذیه (NIII، FP2) DFP آنالیز مواد مغذی و مقادیر ماکرونوترینت ها (درشت مغذی ها) از جمله ترکیب چربی های دریافتی رژیم محاسبه و با مقادیر توصیه شده RDA و DRI مقایسه و ارزیابی گردید. با استفاده از نرم افزار SPSS آزمون های آماری انجام شده است (آزمون T و X2).
یافته ها
میانگین انرژی دریافتی روزانه دانشجویان مورد بررسی 645± 1810 کیلوکالری و میانگین چربی کل دریافتی رژیم 28± 76 گرم و میانگین سهم انرژی از چربی ها 7± 38% کالری روزانه بوده است. میزان چربی های دریافتی رژیم بیش از میزان توصیه شده بود و اختلاف آماری معناداری بین میانگین چربی دریافتی رژیم در دانشجویان دختر و پسر دیده شد.(0001/0 p<). و میانگین چربی دریافتی دانشجویان مستقر در خوابگاه و مستقر در منزل اختلاف آماری معنادار نشان نداده است. ارزیابی ترکیب چربی دریافتی رژیم نشان داد میانگین کلسترول دریافتی 199± 215 میلی گرم و چربی ها اشباع شده رژیم 11± 25 گرم (متوسط 12% سهم کالری روزانه) و چربی های چند غیراشباع 11± 17 گرم و چربی های یک غیراشباع (monounsaturated) 10± 28 گرم بوده است. اختلاف آماری معنادار بین میانگین کلسترول و نیز چربی های اشباع شده رژیم در دانشجویان دختر و پسر وجود دارد، بنابراین بین دانشجویان مستقر در خوابگاه و منزل اختلاف آماری معنادار دیده نشده.
نتیجه گیری
یافته های این مطالعه نشان داد سهم چربی رژیم غذایی از کالری روزانه و نیز مقدار کلسترول و چربی های اشباع شده رژیم غذایی بیش از میزان توصیه شده می باشد. این امر به عنوان عوامل خطر بروز بیماری های قلبی- عروق در سنین میانسالی خواهد بود. لازم است با تغییر رفتار تغذیه ای و الگوی رژیم غذایی در گروه سنی جوان زمینه های تغذیه ای خطر ابتلاء به اختلالات قلبی- عروقی تصحیح گردیده و با کاهش چربی های رژیم و تعادل در سهم انرژی از چربی ها و نیز تغییر ترکیب چربی های دریافتی و کاهش چربی های اشباع شده و کلسترول رژیم غذایی در جهت بهبود الگوی تغذیه ای عمل شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
47
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p581677 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با ثبت ایمیلتان و پرداخت حق اشتراک سالانه به مبلغ 1,390,000ريال، بلافاصله متن این مقاله را دریافت کنید.اعتبار دانلود 70 مقاله نیز در حساب کاربری شما لحاظ خواهد شد.

پرداخت حق اشتراک به معنای پذیرش "شرایط خدمات" پایگاه مگیران از سوی شماست.

اگر مقاله ای از شما در مگیران نمایه شده، برای استفاده از اعتبار اهدایی سامانه نویسندگان با ایمیل منتشرشده ثبت نام کنید. ثبت نام

اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!