عوارض اینتراکرانیال اوتیت مدیای مزمن در بیماران بستری شده در بیمارستان امام خمینی اهواز

پیام:
چکیده:
مقدمه
در حال حاضر به علت مراجعه به موقع بیماران مبتلا به عفونت مزمن گوش میانی و استفاده مناسب از آنتی بیوتیک ها عوارض اینتراکرانیال این بیماری کاهش چشمگیری یافته است. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی عوارض داخل مغزی در بیماران مبتلا به عفونت مزمن گوش میانی و نیز عامل زمینه ای ایجاد کننده این عوارض می باشد.
روش کار
در این مطالعه توصیفی تمامی بیماران مبتلا به عوارض داخل مغزی اوتیت مدیای مزمن که بین سال های 86-1374 در مرکز گوش، گلو و بینی بیمارستان امام خمینی اهواز تحت درمان قرار گرفته اند مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج
از560 بیمار مبتلا به عفونت مزمن گوش میانی، 8 بیمار دچار عارضه ی اینتراکرانیال شدند که همگی آن ها مرد بودند. متوسط سنی این بیماران 05/30 سال بود تشدید ترشح از گوش و سپس تب و سردرد شایع ترین علایم بودند. شایع ترین عارضه آبسه ی اپیدورال بوده و آبسه ی مغزی،آبسه ی مخچه و مننژیت به ترتیب عوارض بعدی بودند.
نتیجه گیری
با این که امروزه عوارض اینتراکرانیال ناشی عفونت مزمن گوش میانی با استفاده از آنتی بیوتیک های گوناگون و اعمال جراحی کاهش یافته است با این حال در موارد بروز علایم غیر معمول مانند تب، سردرد و افزایش میزان ترشح از گوش می بایست به فکر این علایم بود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
209
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p593443