تاثیر کلونیدین خوراکی بر پیشگیری از تهوع و استفراغ پس از اعمال جراحی لاپاراسکوپی زنان

پیام:
چکیده:
مقدمه و هدف
تهوع و استفراغ پس از عمل از مشکلات شایع به دنبال بیهوشی عمومی می باشد که سبب تاخیر در ترخیص بیمار می گردد. روش ها و داروهای بسیاری جهت کاهش این عارضه مطرح شده است. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر کلونیدین خوراکی بر پیشگیری از تهوع و استفراغ پس از اعمال جراحی لاپاراسکوپی زنان می باشد.
مواد و روش ها
مطالعه فوق یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور بوده که بر روی 86 زن با وضعیت فیزیکی یک و دو تقسیم بندی انجمن متخصصین بیهوشی آمریکا انجام شد. این بیماران برای انجام اعمال جراحی لاپاراسکوپی زنان به بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سال 1385 مراجعه کرده بودند. بیماران مراجعه کننده که شرایط شرکت در مطالعه را داشتند به روش تصادفی بلوکی به یکی از دو گروه مورد و دارونما تخصیص داده شدند، یعنی؛ 43 بیمار برای هر گروه در نظر گرفته شد. 9060 دقیقه قبل از عمل به گروه مورد 2/0 میلی گرم کلونیدین خوراکی همراه با 50 میلی لیتر آب و به گروه دارونما یک عدد قرص دارونما همراه با 50 میلی لیتر آب تجویز شد. بیماران از نظر وجود تهوع و استفراغ تا 24 ساعت پس از عمل با استفاده از جدول رامسی بررسی شدند. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری مجذور کای، تی دانشجویی و فیشر تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها
9 نفر (9/20 درصد) از افراد گروه مورد و 19 نفر(2/44 درصد) از گروه دارونما دچار تهوع شدند(021/0=p). 7 نفر(3/16 درصد) از گروه مورد و 15 نفر(9/34 درصد) از گروه شاهد دچار استفراغ شدند(048/0=p).
نتیجه گیری
نتایج نشان داد که بین تجویز کلونیدین خوراکی و دارونما در جلوگیری از تهوع و استفراغ پس از اعمال جراحی لاپاراسکوپی زنان اختلاف آماری معنی داری وجود دارد، به طوری که تجویز کلونیدین خوراکی قبل از عمل سبب کاهش رخداد تهوع و استفراغ پس از عمل می شود، لذا تجویز کلونیدین به منظور کاهش تهوع و استفراغ پیشنهاد می شود
زبان:
فارسی
در صفحه:
19
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p603985