مقایسه کارآیی دو روش HA binding و Zeta method در جداسازی اسپرم های بالغ از لحاظ مورفولوژی و ساختار کروماتین طبیعی

پیام:
چکیده:
l
مقدمه
در حال حاضر انتخاب اسپرم جهت ICSI بر اساس معیارهای مورفولوژی و تحرک است. اما این پارامترها وجود یا عدم وجود انواع ناهنجاری های کروماتین را پیشگویی نمی کند. بنابراین وجود روش هایی که بتوانند علاوه بر خصوصیات ظاهری، اسپرم های با کروماتین طبیعی را جدا کند، ضروری می باشد. در این تحقیق کارآیی دو روش جداسازی اسپرمHA-binding وZeta در جداسازی اسپرم های بالغ از نظر میزان ناهنجاری های مورفولوژی، کمبود پروتامین و فراگمنتاسیون DNA مورد بررسی قرار گرفت.
روش ها
در این تحقیق از نمونه ی سمن70 زوج نابارور مراجعه کننده به مرکز باروری و ناباروری اصفهان استفاده شد. بر روی نمونه ی سمن دو روش جداسازی HA-binding وZeta انجام گرفت و بر روی اسپرم های حاصل از دو روش جداسازی، رنگ آمیزی پاپانیکولائو (جهت ارزیابی مورفولوژی اسپرم)، رنگ آمیزی کرومومایسین A3 (جهت ارزیابی کمبود پروتامین) و تست SCD(جهت ارزیابی میزان فراگمنتاسیون DNA) انجام شد. همچنین بر روی حجمی از نمونه به عنوان گروه شاهد، روش های مذکور انجام گردید.
یافته ها
اسپرم های جدا شده از طریق روش HA-binding و Zeta به طور معنی داری کاهش در میزان ناهنجاری های مورفولوژی و کمبود پروتامین را نشان دادند (05/0 P
زبان:
فارسی
در صفحه:
46
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p615746 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)