تاثیر ارائه خدمات آموزشی- پژوهشی در قالب تاسیس پایگاه توسعه تحقیقات بالینی بر عملکرد پژوهشی اعضای هیات علمی بالینی دانشگاه علوم پزشکی کرمان

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
بررسی وضعیت شاخص های پژوهشی اعضای هیات علمی دو گروه علوم پایه و بالینی حاکی از ضعیف تر بودن این شاخص ها در گروه علوم بالینی می باشد. در این طرح تاثیر تاسیس پایگاه توسعه تحقیقات بالینی و ارائه خدمات آموزشی- پژوهشی بر عملکرد پژوهشی اعضای هیات علمی بالینی مورد بررسی قرار گرفت.
روش کار
در این مطالعه مداخله ای میدانی 66 نفر عضو هیات علمی بیمارستان افضلی پور، گروه آزمون و 45 نفر عضو هیات علمی بیمارستان، شفا گروه شاهد بودند. پس از تاسیس پایگاه درمحل کار گروه آزمون، خدمات آموزشی-پژوهشی به مدت دو سال ارائه گردید. میزان فعالیت های پژوهشی هر دو گروه دو سال قبل و دو سال بعد از آن مقایسه گردید.
یافته ها
یافته ها حاکی از رشد تعداد و سرانه مقالات چاپ شده گروه آزمون به میزان 39 و 33 درصد و کاهش این شاخص ها در گروه شاهد به میزان 21 و 6/21 درصد بود که اختلاف دو گروه از نظر هر دو شاخص، معنی دار می باشد (01/0>P). شاخص تعداد راهنمائی پایان نامه و شاخص های تعداد و سرانه خلاصه مقالات ارائه شده در کنگره ها نیز در گروه آزمون از رشد بیشتری نسبت به گروه شاهد برخوردار است. افزایش شاخص های تعداد و سرانه طرح های تحقیقاتی مصوب در گروه آزمون به ترتیب 76 و 68 درصد و در گروه شاهد 120 و 122 درصد می باشد.
نتیجه گیری
تاسیس پایگاه تحقیقات بالینی و ارائه خدمات آموزشی- پژوهشی آن در محل کار اعضای هیات علمی بالینی، تاثیر مثبتی بر عملکرد و ارتقاء شاخص های پژوهشی اعضای مذکور داشته است. بنابراین انجام اقدام مشابه در سایر بیمارستان های دانشگاه پیشنهاد می گردد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
157
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p703999 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)