بیماری زایی بلاستوسیستوزیس با رویکرد تاثیر مترونیدازول
تک یاخته بلاستوسیستیس هومینیس یکی از انگل های شایع روده ای می باشد. تحقیقات مختلفی در باره بیماریزایی آن به عمل آمده است. در بعضی مطالعات بیماریزایی و دربرخی غیر بیماریزا بودن ارگانیسم مورد تایید قرار گرفته است .درتحقیقات اخیر به ویژه در بیماران ایمونوکامپرومایز بیشتر بیماریزایی تکیاخته نشان داده شده است.
هدف این مطالعه بررسی تاثیر مترونیدازول بر علایم بالینی همراه با بلاستوسیستوزیس و در نهایت نقش بیماری زایی انگل بوده است.
در این تحقیق 58 نفر از بیماران ارجاعی به آزمایشگاه تحقیقات انگل شناسی که دارای علایم روده ای بودند وبا استفاده از روش های مستقیم، فرمل-اترورنگ آمیزی برای تشخیص انگل ها و با روش های EMB وSSagar برای تشخیص باکتری ها مشخص گردید که هیچگونه آلودگی به جز آلودگی به بلاستوسیستیس هومینیس ندارند را به طور تصادفی به دو گروه مورد(به تعداد 29 نفرو تحت درمان با داروی مترونیدازول) وشاهد(به تعداد29 نفر بدون درمان ولی تحت مراقبت) تقسیم شدند.
بعدازطی شدن دوره درمان درگروه مورد 5/65% ودر گروه شاهد 6/27% از انگل بلاستوسیستیس پاک شده بودند. علایم روده ای در گروه مورد 8/82% ودر گروه شاهد 5/34% بعد از سپری شدن دوره درمان رفع گردیده بود.
دو گروه از نظر بهبودی از انگل و علایم روده ای با05/0P< دارای تفاوت معنی دار بودند، لذا با توجه به این نتایج می توان بلاستوسیستیس را بیماریزا دانست. با تحقیقات بیشتر می توان ایزوله های منطقه ای بلاستوسیستیس هومینیس را شناسایی کرد و داروی مناسب و موثر بر آنها را پیشنهاد نمود.