بررسی ارتباط بین سطوح سرمی سیتوکین های ترشح شده از سلول های Th1،Th2، اینترلوکین 8 و ICAM-1 با شدت بیماری پسوریازیس براساس PASI

چکیده:
زمینه و هدف
پسوریازیس یک بیماری پوستی التهابی مزمن و شایع است که در حدود 31% جمعیت دنیا به آن گرفتارند که می تواند منجر به دیسترس قابل توجه در بیمار و در نهایت کاهش کیفیت زندگی بیمار شود. در نمای بالینی، ایجاد پلاک های برجسته به رنگ قرمز تیره، پوسته دار با پوسته های ضخیم می کند.
امروزه عقیده بر این است که پسوریازیس بیماری با واسطه T لنفوسیت ها می باشد و افزایش تکثیر کراتینوسیت ها ثانویه به فعال شدن سیستم ایمنی و آزاد شدن سیتوکین ها است. هنوز هیچ درمان قطعی برای پسوریازیس یافت نشده است و درمان های فعلی میزان عود بالایی دارند. شناخت بیشتر ایمنوپاتوژنز و سیتوکین های دخیل در شدت بیماری پسوریازیس، می تواند به کشف درمان های اختصاصی تر و موثرتر برای این بیماری کمک کند.
روش بررسی
این مطالعه مقطعی روی 40 بیمار مبتلا به پسوریازیس ولگاریس مراجعه کننده به بیمارستان رسول اکرم در سال 87 1386 انجام شد. از هر بیمار معاینه بالینی برای تعیین شدت بیماری براساس معیار PASI به عمل آمد. سپس 3 سی سی نمونه خون وریدی تهیه و با سانتریفوژ، نمونه سرمی جدا گردید و در دمای oC70- تا زمان بررسی نهایی ذخیره شد. سپس با استفاده از روش ELIZA، سطح سرمی سیتوکین های مورد نظر اندازه گیری شد و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS، با ضریب همبستگی اسپیرمن ارتباط بین سطح سرمی سیتوکین های فوق با شدت بیماری ارزیابی گردید.
یافته ها
طبق این بررسی، بین سطح سرمی اینترفرون گاما (001/0=P، 50/0=r)، اینترلوکین 8 (018/0=P، 37/0=P)، ICAM-1 (047/0=P، 31/0=r) با شدت بیماری پسوریازیس براساس PASI، ارتباط معنی دار آماری وجود دارد. ولی چنین ارتباطی بین سطح سرمی اینترلوکین 4 باشدت بیماری مشاهده نشد (24/0=P، 18/0=r).
نتیجه گیری
براساس مطالعه ما اینترفرون گاما، اینترلوکین 8 و ICAM-1 با شدت بیماری پسوریازیس ارتباط دارند. بنابراین درمان هایی که بطور انتخابی سیتوکین های فوق را هدف بگیرند مطمئن تر و موثرتر می باشند. توصیه می شود مطالعات بیشتری برای بررسی اثر درمان های بیولوژیک فوق روی بیماری پسوریازیس انجام شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
32 تا 39
لینک کوتاه:
magiran.com/p768756 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!