اثرات مصرف آب هویج غنی شده با بتاکاروتن بر روی شاخص مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو
چگونگی نقش بتاکاروتن در متابلیسم گلوکز در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو نامشخص می باشد. لذا مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیرآب هویج غنی شده با بتاکاروتن برسطح شاخص های گلیسمی دراین بیماران طراحی گردید.
این کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور کنترل شده برروی 44 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 صورت گرفت. ابتدا بیماران به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده200 میلی لیتر آب هویج غنی شده با10 میلی گرم بتاکاروتن(گروه الف) و آب هویج معمولی(گروه ب) تقسیم شدند. هر دو گروه به مدت 8 هفته، هرروز آب هویج را در وعده ناهار (به جای یک واحد غلات) دریافت نمودند. یادآمد 24 ساعته خوراک در 3 روز متوالی و 6 روز غیر متوالی در ابتدا و انتهای مطالعه گرفته شد. سطوح گلوکز، انسولین و بتاکاروتن سرم در نمونه های خون ناشتا در شروع و پایان هفته هشتم اندازه گیری و مقاومت انسولین محاسبه شد. درنهایت داده های بررسی مصرف مواد غذائی با Nutritionist ÏV و نرم افزار SPSS 11.5 مورد آنالیز قرار گرفتند.
سطح بتاکاروتن سرم به طور معنی داری در گروه الف، نسبت به گروه ب، افزایش یافت. سطح شاخص های گلیسمی مورد نظر در این تحقیق طی 8 هفته مداخله به صورت جزئی تغییرکردند که این تغییرات به لحاظ آماری معنی دار نبودند.
در این گروه از بیماران مبتلا به دیابت نوع دو مصرف روزانه 200 میلی لیتر آب هویج غنی شده با 10 میلی گرم بتاکاروتن به مدت 8 هفته بدون تغییر معنی داری در شاخص های گلیسمیک، سبب افزایش سطح آنتی اکسیدانی سرم گردید.
دیابت نوع دو ، آب هویج ، بتاکاروتن ، گلوگز سرم ، انسولین سرم
-
تمرین ورزشی، سطوح پلاسمایی اسیدهای آمینه شاخه دار و مقاومت به انسولین: مروری بر بیماری های متابولیک
منصوره کریمی، مرضیه ثاقب جو*، هادی سریر،
مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، خرداد و تیر 1402 -
کاربرد نشانگرهای توموری در گردش در سرطان مدولاری تیروئید با تشخیص مولکولی و رویکرد درمانی
خدیجه سعیدی، منیره موحدی، مریم السادات دانشپور، *
مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، خرداد و تیر 1402