بررسی میزان ترکیبات فنلی ارقام گندم زراعی(Triticum aestivum L.) در مراحل رویشی مختلف و ارتباط با اثر آللوپاتی آن بر روی علف های هرز

چکیده:
در این پژوهش میزان ترکیبات فنلی (آللوشیمیایی های) برخی از ارقام گندم که در کنترل علف های هر موثرند مطالعه و رابطه آنها با میزان خواص آللوپاتی ارقام گندم بررسی شد. میزان ترکیبات فنلی اندام های هوایی (برگ و سنبله) و زیرزمینی (ریشه) 10 رقم گندم (اترک، دز، پیشتاز، چمران، داراب 2، شیراز، شیرودی، استار، مرودشت و تجن) در مراحل رویشی مختلف دوبرگی (27 روز پس از کشت)، پنجه زنی، تورم غلاف، گرده افشانی، پرشدن دانه و برداشت اندازه گیری شد. نتایج حاصل نشان داد که میزان ترکیبات فنلی در اندام های مختلف و در ارقام مختلف و همچنین در مراحل رویشی مختلف به طور معنی داری متفاوت بود. به طوری که میزان این ترکیبات (برحسب میلی گرم در هر گرم بافت تر) در برگ ها بیشتر از سنبله ها و ریشه ها بود. ارقام مرودشت و اترک کمترین میزان ترکیبات فنلی (این دو رقم در تجزیه زیستی نیز کمترین تاثیر آللوپاتیک را روی علف های هرز نشان دادند) و ارقام چمران، داراب 2 و استار بیشترین میزان ترکیبات فنلی (این ارقام در تجزیه زیستی بیشترین تاثیر آللوپاتیک را روی علف های هرز نشان نشان دادند) را داشتند. همچنین بیشترین میزان ترکیبات فنلی در مراحل نهایی رویش گندم یعنی پرشدن دانه و برداشت مشاهده شد. آنالیز رشد نشان داد که ارقام گندم در مرحله برداشت با میزان ترکیبات فنلی بیشتر، تاثیر آللوپاتیک بیشتری بر روی علف های هرز نشان می دهند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
1
لینک کوتاه:
magiran.com/p825611 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!