بررسی مقدارآرسنیک در ذرات رسوب شونده هوای شهر یزد
نویسنده:
چکیده:
انسان بدون غذا واب برای چندروزمی تواندبه زندگی ادامه دهدولی بدون هوانمی تواندچند دقیقه زنده بماند.لذا بررسی آلودگی هوا در نواحی شهری بسیارباارزش است.بسیاری کشورها تحقیقات گسترده ای برای شناخت آلودگی و کنترل آن توسعه داده اند. شهر یزد دارای فعالیت صنعتی زیادی است که ذرات معلق و عناصر را در هوای شهر یزد رها می کنند.
روش بررسی
روش مطالعه توصیفی و مقطعی بود. نمونه برداری از 8/6/88 الی 20/12/88 در 4 دوره یکماهه در مناطق بلوار جمهوری اسلامی، میدان همافر، میدان شهید بهشتی، خیابان سید گلسرخ و خیابان آیت الله کاشانی به روش جار انجام شد. آرسنیک به روش جذب اتمی با کوره گرافیتیGTA)) اندازه گیری شد. نتایج
بیشینه مقدار میانگین آرسنیک در دوره های نمونه برداری در دوره مهر – آبان 133/3±677/10میکرو گرم بر کیلوگرم و کمینه مقدار میانگین در دوره اسفند و بهمن 205/1±066/3میکرو گرم بر کیلوگرم بود. همچنین بیشینه مقدار مربوط به بلوار جمهوری اسلامی 086/15 میکرو گرم بر کیلوگرم و کمینه مقدارمربوط به میدان شهید بهشتی 134/1میکرو گرم بر کیلوگرم بود. بحث: مقایسه مقدار میانگین ها برای دوره های مختلف نمونه برداری و برای مکانهای مختلف نمونه برداری مقدار Pبترتیب062/0 و389/0 بدست آمد که نشان می دهد هیچگونه اختلاف معنی داری در زمانها و مکانهای نمونه برداری وجود ندارد. بیشینه مقدار ارسنیک در دوره دوم- مهر و آبان- بوده است که متناسب با افزایش تردد در سطح شهر و همچنین کاهش رطوبت هوا است و علاوه بر این بیشینه مربوط به موقعیت بلوار جمهوری اسلامی بود که به علت وجود کارخانجات صنعتی مقدار آرسنیک در این نواحی افزایش داشته است.کلیدواژگان:
آرسنیک ، آلودگی هوا ، جذب اتمی ، ذرات رسوب شده ، یزد
زبان:
فارسی
انتشار در:
در صفحه:
51
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p852332