شناسایی مولکولی، بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی اشریشیا کلی های تولید کننده توکسین شیگا و اثرات ضد باکتریایی اسانس های آویشن و زنیان علیه آن ها

پیام:
چکیده:
پیش زمینه و هدف

اشریشیا کلی تولید کننده توکسین شیگا (STEC)، یک بیماری زای نوپدید و مشترک بین انسان و دام است. دامنه ی عفونت هایی که توسط این باکتری ایجاد می شود از اسهال تا سندرم اورمی همولیتیک متغیر است. بر این اساس هدف از این مطالعه شناسایی مولکولی، بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی اشریشیا کلی های تولید کننده توکسین شیگا با منشاء دامی و ارزیابی خواص ضد باکتریایی اسانس های آویشن و زنیان علیه آن ها می باشد.

مواد و روش کار

تعداد 200 نمونه مدفوع گاومیش از مناطق مختلف آذربایجان غربی جمع آوری و با استفاده از فن PCR وجود ژن های تولید کننده توکسین شیگا (stx1 و stx2) مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به آنتی بیوتیک های مختلف بررسی گردید و نیز تاثیر اسانس های آویشن و زنیان بر باکتری فوق به روش انتشار دیسک مورد مطالعه قرار گرفت.

یافته ها

از مجموع 190 جدایه اشریشیا کلی تعداد 13 جدایه تولید کننده توکسین شیگا (8/6 درصد) شناسایی شد. سه جدایه (2/23 درصد) حامل هر دو ژن stx1 و stx2، پنج جدایه (4/38 درصد) حامل ژن stx1 و پنج جدایه دیگر (4/38 درصد) حامل ژن stx2 بودند. در بررسی الگوی مقامت آنتی بیوتیکی، تمامی جدایه ها دارای مقاومت چندگانه نسبت به اریترومایسین، نئومایسین، استرپتومایسین و آمپی سیلین بودند، و 4/84 درصد سویه ها نسبت به تتراسایکلین و سفوتاکسیم حساس بودند.

بحث و نتیجه گیری

براساس یافته های حاصل از این بررسی نتیجه گیری می شود که در ایران گاومیش می تواند به عنوان یکی از ذخایر STEC مطرح باشد. همچنین استفاده از اسانس های گیاهی مانند آویشن و زنیان با توجه به تاثیر ضدباکتریایی می توانند نقش مهمی در پیشگیری از ایجاد سویه های مقاوم داشته باشند.

زبان:
فارسی
صفحات:
262 تا 269
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p885644 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)