تحلیل توسعه یافتگی بهره وری صنایع ایران با استفاده از تاکسونومی عددی
نویسنده:
چکیده:
یکی از معیارهای مهمی که از طریق آن می توان به قدرت یک فعالیت صنعتی برای دستیابی به مزیتهای نسبی در سطح داخلی و حتی در سطح خارجی پی برد، مقدار بهره وری عوامل تولید آن است. این پژوهش بر آن است تا با شناسایی مهم ترین شاخصهای تاثیرگذار بر توسعه یافتگی صنایع و تحلیل آن، راهنمایی را برای مسئولین امر فراهم آورد تا بدان وسیله سیاست گذاری دقیق تری برای صنایع کشور ارائه گردد. در این پژوهش داده های 5 شاخص داده، ستانده، ارزش افزوده، تعداد شاغلین و سرمایه گذاری بر حسب کدهای دورقمی ISIC از مرکز آمار ایران و برای سالهای برنامه سوم توسعه (83-1379) استخراج گردیده و سپس بر اساس شاخصهای مذکور و با استفاده از روش تاکسونومی عددی به تحلیل توسعه یافتگی بهره وری صنایع پرداخته شده است. نتایج حاکی از آن است که در سالهای مورد مطالعه، صنعت صنایع تولید ذغال کک - پالایشگاه های نفت و... (کد 23) از بیشترین میزان توسعه یافتگی و صنعت دباغی و عمل آوردن چرم و ساخت کیف و چمدان و... (کد19) از کمترین میزان توسعه یافتگی برخوردار بوده است.
کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
انتشار در:
صفحات:
115 تا 131
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p927764
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
Design and Development of a Maturity Model for Performance Evaluation of Managers with a Modern Technology Approach in Bank Melli Iran (Fuzzy Delphi Method)
Ehsan Kyiani Ghalenoo, *, Bahareh Naseri, Abdolali Keshtegar
Journal of Innovation Management and Organizational Behavior, Winter 2024 -
Identifying and ranking the main and secondary indicators of the model of the indigenous entrepreneur university in Iran with PLS (South Khorasan Province)
Abolfazl Khoshhal, Nourmohammad Yaghoubi *,
International Journal Of Nonlinear Analysis And Applications, Feb 2025 -
طراحی الگوی جامع فرآیندی عوامل موثر بر توسعه محصول جدید (NPD) در صنایع تولیدی
*، علی محمدی، علی نقی مصلح شیرازی، مسلم علیمحمدلو
فصلنامه فرایند مدیریت و توسعه، زمستان 1394 -
اولویت بندی وضعیت شاخص های امنیت اجتماعی و رتبه بندی استان های کشور از نظر سطح امنیت اجتماعی با استفاده از روش تحلیل رابطه ای خاکستری (GRA)
علی محمدی، ، محمود جوبر
فصلنامه انتظام اجتماعی، پاییز 1393