مقایسه تغییرات بیومکانیک ستون فقرات کمری در افراد مبتلا به کمردرد حاد و مزمن با افراد سالم

پیام:
چکیده:
اهداف
از گذشته رابطه زوایای ستون فقرات کمری و کمردرد مورد توجه بوده است. تاکنون کمتر مطالعه ای به بررسی تمامی زوایای شیب ساکروم، لومبوساکرال، افقی ساکروم، قوس کمری و قوس کمری قطعه ای در میان افراد مبتلا به کمردرد حاد و مزمن و افراد نرمال پرداخته است. هدف از این مطالعه بررسی این زوایا میان سه گروه ذکر شده بود.
مواد و روش ها
این مطالعه مورد- شاهدی روی بیماران مبتلا به کمردرد مراجعه کننده به کلینیک طب فیزیکی یکی از بیمارستان های شهر تهران در سال 1389 انجام شد. افراد به روش نمونه گیری اتفاقی انتخاب شدند و در سه گروه 35نفری کمردرد حاد، مزمن و افراد نرمال قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک و شرح حال و معاینه فیزیکی بیماران در پرسش نامه ها ثبت شد و قد و وزن و دور شکم و BMI بیماران اندازه گیری شد. کلیشه های رادیوگرافی توسط متخصص از نظر زوایای کمری بررسی و ثبت شد. داده ها با آزمون آنووا، آزمون T مستقل و رابطه همبستگی پیرسون به کمک نرم افزار SPSS 18 تحلیل شد.
یافته ها
میانگین زاویه شیب ساکروم به طور کلی 18/9 ± 40/42 بود که این اختلاف از نظر جنسیت معنی دار نبود، اما اختلاف بین سه گروه نرمال، حاد و مزمن معنی دار بود. تفاوتی از نظر بقیه زوایا در افراد مبتلا به کمردرد با افراد نرمال وجود نداشت.
نتیجه گیری
زاویه شیب ساکروم در افراد مبتلا به کمردرد نسبت به افراد نرمال بیشتر است. توجه به این زاویه در رادیوگرافی بیماران مبتلا به کمردرد در مراحل اولیه از اهمیت خاصی برخوردار است و اصلاح آن در کاهش علایم بیماران مفید خواهد بود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
185
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p928987 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)