امنیت عمومی در اندیشه و بیانات مقام معظم رهبری

پیام:
چکیده:
ویژگی ها، جایگاه و شان امنیت عمومی، مرزهای نظری و عملی، خط مشی های ترسیمی رهبری برای مسئولین حوزه امنیت، بایسته های اخلاقی، رفتاری کارگزاران امنیت عمومی و آسیب های کارگزاری امنیت عمومی از منظر رهبری مجموعه سوالاتی است که این مقاله تلاش نموده برای آنها پاسخی بیابد.
عمومی در سال های88- 1368 را که از طریق سایت دفتر تنظیم و نشر آثار معظم له منتشر شده است، به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته است.
برای شناخت دیدگاه مقام معظم رهبری در خصوص امنیت عمومی برمبنای حفظ و صیانت از چهار سرمایه انسانی: «جان»، «مال»، «ناموس» و «آبرو»؛ نخست، چارچوب مفهومی مربوط به «امنیت عمومی» و نیز شاخص های آن و نیز مرزهای آن با ابعاد دیگر امنیت شناسایی و معرفی شده است. چارچوب نظری این مقاله بر نظریه سه وجهی امنیت عمومی شامل: تنظیم مناسبات ملت- دولت؛ تنظیم مناسبات ملت با نهادهای اجتماعی و تنظیم مناسبات بین شهروندی، استوار گردیده است. بدین گونه که امنیت عمومی با هدف سامان دهی مناسبات اجتماعی درون جامعه در حکم قاعده مثلثی به شمار می آید که مناسبات «دولت- ملت» و «ملت- نهادهای اجتماعی» بر آن استوارند و از آنجا که هر سه وجه با حوزه نظم حقوقی و اجرای قوانین ارتباط دارند، می توان امنیت عمومی را در سه بعد مادی، ذهنی و نهادی تحلیل کرد.
مجموعه بیانات مقام معظم رهبری براساس شاخص های هر یک از این ابعاد دسته بندی گردیده و با روش تحلیل محتوا، جهت گیری ها و نقاط تاکید مربوط به امنیت عمومی واکاوی شده و در قالب یک جدول ارائه گردیده اند. نگاه مقام معظم رهبری به امنیت عمومی، نگاه موسع و عام نگرانه است و شاخص ها، ریشه یابی ناامنی ها و راهکارهای تامین امنیت عمومی، به وضوح نشان دهنده جایگاه و شان امنیت عمومی و توسعه ابعاد مادی، ذهنی و نهادی آن در اندیشه ایشان است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
7
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p929018 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)