بررسی غلظت تری هالومتان ها (THMs) در آب شرب شهر تهران

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
از جمله ترکیبات ارگانوکلره هالوژنه، تری هالومتان ها (کلروفرم برمو دی کلرومتان، دی برموکلرومتان، و تری برموفرم) می باشند. این ترکیبات در نتیجه واکنش کلر آزاد با برخی ترکیبات آلی در آب به وجود می آیند. خطرات بالقوه و خصوصیات سرطان زایی THMs اثبات شده است. به همین منظور، در این مطالعه سعی بر آن شده است که غلظت این ترکیبات در آب شرب مصرفی خروجی از تصفیه خانه جلالیه اندازه گیری شود.
روش کار
در این تحقیق که در سال 1388 انجام گرفت، غلظت تری هالومتان ها با شاخص کلروفرم در خروجی تصفیه خانه آب جلالیه اندازه گیری شد. نمونه برداری ها ماهیانه و در هنگام صبح انجام می گرفت. پس از انتقال نمونه ها به آزمایشگاه جهت عمل کلر زدایی، از تیوسولفات سدیم استفاده می شد. فاصله نمونه برداری تا آنالیز کمتر از 6 ساعت بود. سپس غلظت تری هالومتان (کلروفرم) نمونه ها توسط دستگاه GC قرائت می شد.
یافته ها
متوسط غلظت کلروفرم در آب ورودی تصفیه خانه جلالیه برابر با μg/l 42/7 بود. و متوسط مقدار pH آب خام و آب تصفیه شده به ترتیب برابر با 92/7 و 87/7 بود.
نتیجه گیری
متوسط غلظت کلر در ورودی و خروجی تصفیه خانه به ترتیب برابر با 73/0 و 94/0میلی گرم در لیتر بود. با وجود متوسط کلر باقیمانده برابر با 94/0، غلظت کلرو فرم در خروجی تصفیه خانه بسیار پایین تر از حد مجاز تری هالومتان آب آشامیدنی ایران و سازمان بهداشت جهانی (g/lμ 200) می باشد. بیشترین غلظت تری هالومتان مربوط به ماه اردیبهشت بود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
45
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p942346 
سامانه نویسندگان
  • دکتر سجاد مظلومی
    نویسنده مسئول (1)
    دکتر سجاد مظلومی
    (1394) دکتری مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی تهران
اطلاعات نویسنده(گان) توسط ایشان ثبت و تکمیل شده‌است. برای مشاهده مشخصات و فهرست همه مطالب، صفحه رزومه را ببینید.
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)