بررسی تاثیر روش مبارزه تلفیقی (Integrated Pest Management) در کنترل و پیشگیری از بیماری لیشمانیوز جلدی روستایی در کانون امامزاده آقا علی عباس(ع)، شهرستان نطنز، استان اصفهان، 1385-1388»

پیام:
چکیده:
مقدمه
امروزه لیشمانیوز جلدی به عنوان یک معضل بهداشتی در دنیا مطرح و برای جلوگیری از شیوع آن روش های مختلف کنترل مورد نیاز است. با توجه به عدم وجود واکسن با اثربخشی بالا، شرایط اکوسیستم منطقه و حساسیت آن،این مطالعه با هدف بررسی تاثیر همزمان چند روش کنترل طراحی گردید
روش ها
در مطالعه حاضر با استفاده از پرسشنامه استاندارد نسبت به بیمار یابی در زائرین امامزاده آقا علی عباس (ع) اقدام کرده و سپس سه روش کنترل شامل: 1 سمپاشی با بایگون 2- طعمه گذاری با سموم ضد انعقادی 3 تغییر پوشش گیاهی منطقه 4- بهسازی محیط 5- نصب توری به درب و پنجره های مناطق مسکونی، با مقایسه تعداد زائرین مبتلا قبل و بعد از مداخلات و تاثیر عوامل محیطی نسبت به ارزشیابی اقدامات کنترلی اقدام گردید.
یافته ها
در جامعه آماری زائرین در مرحله قبل از مداخله 23 نفر (4/1%) و در بعد از مداخله 5 نفر (3/0%) به بیماری سالک مبتلا گردیدند. آزمون آماری کای اسکوئر اختلاف معنی داری بین فراوانی نسبی مبتلایان به لیشمانیوز جلدی روستایی حاد در دو مرحله نشان نداد (731/0=PV).
بحث: تنها راه علمی پیشگیری و کنترل بیماری لیشمانیوز جلدی روستایی تلفیق روش های کنترل (بهسازی محیط، مبارزه با مخازن و ناقلین) همراه با تغییر فلور گیاهی منطقه بود. هر اقدامی در زمینه کنترل بیماری بایست با نظر کارشناسان مربوطه و با هماهنگی سایر سازمانها و مشارکت جامعه برنامه ریزی و اجرا گردد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
3
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p988372 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)