فهرست مطالب
مجله میکروب شناسی مواد غذایی
سال دوم شماره 1 (بهار 1394)
- تاریخ انتشار: 1394/02/03
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-12یکی از مشکلات مهم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تمامی کشورها، فراوانی بیماری های همه گیر در ارتباط با مواد غذایی می باشد. نقش زنان خانه دار در پیشگیری از بیماری های منتقله از موادغذایی بسیار مهم است. لذا این مطالعه با هدف بررسی میزان آگاهی، نگرش و عملکرد زنان ساکن شهر شیراز، پیرامون بیماری های منتقله از غذا انجام گرفت. در این مطالعه توصیفی– مقطعی، 266 نفر از زنان ساکن شهر شیراز با مراجعه به منازل آن ها مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآورری اطلاعات پرسشنامه ای شامل متغیرهای دموگرافیک، سوالات مربوط به سنجش، آگاهی، نگرش و عملکرد بود. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری T-Test، ANOVA، و 2χ در سطح 05/0 با نرم افزار SPSS نسخه 18 انجام شد. براساس نتایج مطالعه، میانگین سنی افراد 32/10 ± 35/35 سال می باشد. در مجموع زنان از میانگین نمره آگاهی، نگرش و عملکرد در حد متوسط تا خوبی برخوردار بودند و بین متغیرهای آگاهی، نگرش و عملکرد همبستگی مثبت معنی دار آماری وجود داشت. بر اساس یافته های این مطالعه و با توجه به عدم وجود آگاهی لازم در خصوص برخی از بیماری زاهای مهم از قبیل سالمونلا و اشریشیاکلی و دیگر میکروب های منتقله از مواد غذایی، لزوم آموزش در ارتباط با عوامل خطرساز مواد غذایی به زنان خانه دار مشخص می گردد، چرا که بهترین روش جهت کاهش مسمومیت های منتقله از غذا، آموزش صحیح و کارآمد به افرادی است که وظیفه تولید و تهیه غذا را به عهده دارند.
کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، عملکرد، مسمومیت غذایی، زنان -
صفحات 13-25در این مطالعه اثر خیساندن اولیه فیله کپور معمولی در اسید اسکوربیک با دو غلظت 100 و 300 میلی گرم بر رشد میکروبی و پیشرفت فساد چربی آن طی نگهداری یخچالی (Co1±4) به مدت 21 روز بررسی شد. آزمایش های میکروبی شامل میزان بار باکتریایی کل و میزان باکتری های سرمادوست بود و همچنین شاخص های پراکسید، مجموع مواد ازته فرار، اسیدهای چرب آزاد، تیوباربیتوریک اسید و pH در تناوب زمانی 7 روزه طی مدت زمان نگهداری اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که نمونه 300 میلی گرم اسید اسکوربیک تعداد بار باکتریایی کل و سرمادوست را به طور معنی داری نسبت به سایر تیمارها کاهش داد (05/0p<). حداکثر و حداقل مقدار پراکساید به ترتیب در تیمارهای شاهد و اسیداسکوربیک 300 میلی گرم به ترتیب 471/0±133/6 و 045/0±933/3 میلی اکی والان گرم در کیلوگرم بدست آمد (05/0p<). در انتهای مدت نگهداری تنها تیمار 300 میلی گرم اسید اسکوربیک توانست مقدار مواد ازته فرار را در سطح قابل قبولی نسبت به سایر تیمارها کنترل کند (05/0p<). روند افزایشی شاخص تیوباربیتوریک اسید در طی نگهداری در تیمار 300 میلی گرم اسید اسکوربیک نسبت به سایر تیمارها به طور معنی داری مهار شد (05/0p<). حداکثر مقدار شاخص اسیدهای چرب آزاد در تیمار شاهد به 966/0±378/18% رسید (05/0p<)، در حالی که این مقدار در تیمارهای 100 و 300 میلی گرم اسیداسکوربیک به ترتیب 911/0±967/9 و 267/0±017/7 درصد بدست آمد. نتایج آزمایشات میکروبی و شیمیایی نشان داد که افزایش غلظت اسید اسکوربیک منجر به کنترل بیشتر بار باکتریایی و تولید محصولات اولیه و ثانویه اکسیداسیون چربی ها شده که این امر زمان ماندگاری فیله را افزایش می دهد.
کلیدواژگان: اسید اسکوربیک، آنتی اکسیدان، ضدباکتریایی، کپور معمولی -
صفحات 27-37باکتری ها ازجمله مهم ترین عوامل ایجادکننده عفونت ها و مسمومیت های غذایی محسوب می شوند، به طوری که آلودگی میکروبی مواد غذایی خود به عنوان یک مشکل مهم جهانی رو به افزایش است. مطالعه حاضر باهدف تعیین میزان آلودگی میکروبی مواد غذایی منطقه شرق گیلان صورت گرفته است.در این مطالعه توصیفی مقطعی، 606 نمونه مواد غذایی مختلف از مناطق شرق استان گیلان به طور تصادفی به منظور تعیین تنوع کیفیت باکتریایی ماده غذایی، برحسب نوع و منبع آن، نمونه برداری و به آزمایشگاه میکروب شناسی دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان ارسال و ازنظر آلودگی باکتریایی مورد آزمایش قرار گرفتند. اینمطالعهنشان داده باکتری های مزوفیل هوازی، اشرشیا کلی و کلیفرم ها به عنوان آلوده کننده ترین ماده غذایی شناخته شده می باشند (001/0>P)، به طوری که درمجموع 55/11 درصد آلودگی به اشرشیا کلی، 97/6 درصد به باکتری های مزوفیل هوازی و 8/6 درصد آلودگی مربوط به کلیفرم ها بوده است. ازنظر شمارش کلی باکتری ها و کلیفرم ها و آلودگی به باکتری های بیماری زا سالاد کاهو، شیرینی تر و آب میوه های دست ساز، شیر محلی و بستنی سنتی به عنوان آلوده ترین غذاها شناخته شدند. در میان مواد غذایی مورد آزمایش آلودگی به اشرشیا کلی برای شیرینی جات (17 درصد)، آب میوه ها (15 درصد)، محصولات لبنی (7/9 درصد)، فرآوردهای پروتئینی (12 درصد) و میوه و سبزیجات (3/6 درصد) بیشترین میزان را نشان داده است. با توجه به یافته های این مطالعه، به منظور جلوگیری از آلودگی میکروبی مواد غذایی آموزش افراد، رعایت اصول بهداشتی و نظارت در آماده سازی، حمل و نقل، ذخیره سازی و عرضه مواد غذایی ضروری می باشد.
کلیدواژگان: مواد غذایی، آلودگی میکروبی، منطقه شرق گیلان -
صفحات 39-48غذاهای آماده مصرف، به دلیل تنوع زیاد، در دسترس بودن، عدم نیاز به زمان پخت و قیمت های نسبتا ارزان باعث افزایش تقاضا در بین مردم شده اند. با توجه به افزایش تقاضا برای مصرف این نوع غذاها و با توجه به این واقعیت که این غذاها فرآوری زیادی ندارند، خطرات میکروبیولوژیکی مصرف کنندگان از این محصولات افزایش یافته است. در این تحقیق تعداد 50 نمونه سالاد الویه (30 نمونه صنعتی و 20 نمونه سنتی) از ساندویچ فروشی های شهرکرد تهیه گردید و با استفاده از آزمون های میکروبیولوژی و مولکولی از نظر حضور سالمونلا تایفی موریوم و استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفتند. آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس 46% و 8/34% و آلودگی به سالمونلا 18% بدست آمد. آلودگی به استافیلوکوکوس آرئوس در سالادهای الویه صنعتی و سنتی به ترتیب 2/65% و آلودگی به سالمونلادر سالادهای الویه صنعتی و سنتی به ترتیب 6/55 و 4/44 درصد بود. مراحل تهیه و تولید سالاد الویه در ایران به صورت دستی است و احتمال آلودگی از طریق دستگاه ها و نیروهای انسانی زیاد است. هم چنین اجزاء تشکیل دهنده سالاد ممکن است قبل از مخلوط شدن به مدت طولانی تحت شرایط نامناسب دمایی قرار گیرند.
کلیدواژگان: غذاهای آماده مصرف، استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا، سالاد الویه -
صفحات 49-58استافیلوکوکوس اورئوس از مهمترین عوامل مسمومیت غذایی در جهان بوده که در اثر مصرف غذای آلوده ایجاد می شود. استافیلوکوکوس اورئوس حاوی پنتون والنتین لوکوسیدین (PVL) و مقاوم به متی سیلین (mecA) نسبت به حرارت پاستوریزاسیون و بسیاری از آنزیم های پروتئولیتیک پایدار بوده و می توانند در نمونه های غذایی مدت طولانی فعال باقی بمانند. هدف مطالعه حاضر، جداسازی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و شناسایی ژن حدت پنتون والنتین لوکوسیدین (PVL) و ژن مقاومت به متی سیلین (mecA) در نمونه های مواد غذایی با استفاده از تکنیک PCR چندگانه ای بوده است. در این تحقیق 120 نمونه مواد غذایی مختلف (لبنیات، شیرینی، گوشت خام و سبزیجات) جمع آوری گردید. آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی به روش دیسک گذاری بر اساس دستورالعمل CLSI انجام گردید. جهت شناسایی و تایید استافیلوکوکوس اورئوس جداسازی شده و ژن های حدت و مقاومت از آزمون PCR چندگانه ای استفاده شد. در نهایت40 مورد (3/33 درصد) جدایه استافیلوکوکوس اورئوس تشخیص داده شد. نتایج آنتی بیوگرام نشان داد، بیشترین حساسیت مربوط به آنتی بیوتیک های ونکومایسین، تیکوپلانین و متی سیلین به ترتیب 95، 90 و 75 درصد بود. مقاومت به لینزولید، آزیترومایسین و متی سیلین به ترتیب 35، 32 و 25 درصد بیش از سایر آنتی بیوتیک های مورد آزمایش بود. فراوانی ژن مقاوم به متی سیلین در کل نمونه ها 5/57 درصد و ژن PVL تشخیص داده نشد. همچنین ژن16sr RNA جهت تشخیص گونه باکتری در کل نمونه ها شناسایی و تایید گردید. توزیع متفاوت ژن مقاومت به متی سیلین در این تحقیق با سایر مطالعات نشان از خطر بالقوه استافیلوکوکوساورئوسمقاوم به متی سیلین در دنیا می باشد. بنابراین، تشخیص سریع و به موقع جدایه های مقاوم، به منظور جلوگیری از گسترش مقاومت امری ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، متی سیلین، لکوسیدین پنتون والنتین، PCR چندگانه ای -
صفحات 59-67
کمپیلوباکتر یکی از اصلی ترین عوامل بالقوه ایجاد کننده ی اسهال و گاستروآنتریت های باکتریایی در انسان در سراسر جهان است. غذای آلوده به خصوص گوشت طیور به عنوان عامل اصلی انتقال بیماری مطرح می باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان شیوع کمپیلوباکتر در لاشه مرغ در طول پروسه کشتار و عرضه گوشت مرغ در کشتارگاه صنعتی طیور نجف آباد-اصفهان است. در تابستان 1393 مجموعا 160 نمونه از لاشه طیور 5 گله ی مختلف در طی 8 مرحله کشتار به طور تصادفی اخذ شد و جهت جداسازی کمپیلوباکتر مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که 102 نمونه از 160 نمونه (75/63 درصد) آلوده به کمپیلوباکتر بودند که از این تعداد 19 نمونه از 20 نمونه کلواک (95%)، 16 نمونه از 20 نمونه قبل از پرکنی (80%)، 12 نمونه از 20 نمونه بعد از پرکنی (60%)، 12 نمونه از 20 نمونه بعد از تخلیه امعاء و احشاء (60%)، 14 نمونه از 20 نمونه بعد از چیلر (70%)، 13 نمونه از 20 نمونه بعد از بسته بندی (65%)، 10 نمونه از 20 نمونه بعد از بسته بندی (50%) و 6 نمونه از 20 نمونه بعد از انجماد (30%) آلوده به کمپیلوباکتر بودند. همچنین فراوانی آلودگی به گونه های کمپیلوباکتر مورد بررسی قرار گرفت که مشاهده شد فراوانی آلودگی به کمپیلوباکتر ژژونی (2/90%) با اختلاف معنی داری بیشتر از فراوانی آلودگی به کمپیلوباکتر کلی (8/9 درصد) بود.
کلیدواژگان: کمپیلوباکتر، طیور، کشتارگاه، لاشه مرغ -
صفحات 69-77
با توجه به اثرات جانبی نگهدارنده های شیمیایی و توجه تولید کنندگان مواد غذایی به نگهدارنده های طبیعی، ارزیابی اثرات ضد میکروبی نگهدارنده های طبیعی در مدل های آزمایشگاهی و غذایی ضروری به نظر می رسد باشد. کنترل میکروبی گوشت از لحاظ سلامت انسان و ارتقاء سطح کیفی زندگی دارای اهمیت بسیاری می باشد. باکتریوسین نیسین نسبت به سایر باکتریوسین ها دارای طیف مهاری وسیعتری است و باکتری های عامل مسمومیت غذایی نظیر استافیلوکوکوس اورئوس و بسیاری از میکروارگانیسم های گرم مثبت مولد فساد را مهار می کند. هدف تحقیق حاضر، بررسی استفاده از نیسین بر رشد و بقاء باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در گوشت چرخ کرده بود.
مواد و روش هابه نمونه های گوشت چرخ شده گوسفند میزان CFU/g 103×1 باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ATCC29213 تلقیح شد. تیمارهای نیسین در سه سطح 5، 7، 9 g/mlμ تهیه گردید. همه تیمارها و گروه شاهد بسته بندی و به مدت 14 روز در دمای یخچال نگهداری شدند. پارامتر های مورد بررسی شامل شمارش کلی، شمارش استافیلوکوکوس اورئوس، تعیین pH، در روز های 1، 3، 7، 14 ارزیابی می باشد.
یافته هابر اساس یافته های این تحقیق مقادیر مختلف نیسین بر روی رشد باکتری مورد مطالعه تاثیر معنی داری داشت(05/0>p). همچنین با گذشت زمان از خاصیت مهارکنندگی نیسین علیه رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس کاسته شد.
کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، نیسین، گوشت چرخ کرده گوسفند -
صفحات 79-89بیماری های اسهالی یکی از مشکلات بهداشتی در سرتاسر جهان به خصوص در کشورهای در حال توسعه به شمار می آیند. یکی از عوامل مهم ایجاد کننده اسهال اشرشیاکلی می باشد که مسئول بسیاری از مرگ و میرهای نوزادان است. آلودگی آب و مواد غذایی عامل اصلی ایجاد عفونت برای انسان با این باکتری می باشد. لذا هدف از این مطالعه شناسایی پاتوتایپ های اشریشیاکلی ایزوله شده از نمونه های بالینی انسانی، نمونه های گوشتی، لبنی و سبزی با استفاده از آنتی سرم پلی والان و تعیین ارنباط و منشا آلودگی این نمونه ها می باشد. برای این منظور 40 نمونه از نمونه های بالینی بیمارستانی، فرآورده های گوشتی، لبنی و سالادهای نمونه برداری شده و ارسالی برای آزمایشگاه کنترل غذا انتخاب وپس از تایید با تست Imvoc بیماری زایی آنها با آنتی سرم پلی والان مورد مطالعه قرار گرفت. براساس نتایج بدست آمده، 35% نمونه های بالینی، 5/17% نمونه های گوشتی، 5/2% نمونه های لبنی و 5/17% نمونه های سالاد و سبزی به عنوان اشریشیاکلی بیماری زا شناسایی شدند. با توجه به نتایج مطالعه حاضر به نظر می رسد اشریشیاکلی می تواند به عنوان یکی از عوامل باکتریایی متداول در ایجاد بیماری های مختلف به ویژه اسهال در کودکان در کشور ما مطرح باشد. بنابراین وجود اشریشیاکلی های بیماریزا در مواد غذایی لزوم کنترل و رعایت بهداشت مواد غذایی را طلب می کند.
کلیدواژگان: اشریشیاکلی، نمونه بالینی، گوشتی، لبنی، سبزی
-
Pages 1-12One of the major problems of health and medical education in all countries، is the frequency of epidemics in associated with food. To prevent food-borne illness، the housewives role is very important. Thus the aim of this study was to evaluate the knowledge، attitude and practice of woman who lived in Shiraz about food borne disease. This cross-sectional study surveyed 266 women resident in Shiraz by referring to their homes. The questionnaire included demographic variables، questions related to knowledge، attitude and practice. Data analysis was conducted using T-Test، ANOVA، and 2χ at 0. 05 level with SPSS version 18. According to the results، the average age is 35/35 ± 10/32. In general، the women have the moderate to fine score of knowledge، attitude and practice and there was a significant positive correlation between the variables of knowledge، attitude and practice. Based on the findings of this study and the lack of awareness of some important pathogens such as Salmonella، E-coli and other foodborne pathogens the necessity to educate Housewives about the Risk factors associated with food is specified Since the best way to reduce food-borne poisoning، is proper and efficient training to the people who are responsible for producing and supplying food.Keywords: Knowledge, Attitude, Practice, food poisoning, women
-
Pages 13-25In this study the effect of preliminary ascorbic acid soaking treatments with two concentration 100 and 300 mg on the microbial growth and rancidity development in common carp fillet during refrigerated storage (4±1ºC) up to 21 days was investigated. Microbial analysis including total viable counts and psychrophilic bacteria counts as well as the peroxide، total volatile basic-nitrogen، free fatty acids، thiobarbituric acid and pH were periodically measured every 7 days during storage period. According to the results، the treated sample with 300 mg ascorbic acid significantly reduced the total viable counts as well as psychrotrophic bacteria counts in comparison to other groups (p<0. 05). The maximum and minimum amounts of peroxide value was calculated in the control (6. 113±0. 471 meq/kg) and 300 mg of ascorbic acid (3. 933±0. 045 meq/kg)، respectively (p<0. 05). The amount of total volatile base nitrogen was controlled just in 300 mg of ascorbic acid treatment than other treatments at the end of storage day (p<0. 05). Increasing trend of thiobarbituric acid was significantly inhibited in 300 mg ascorbic acid treatment compared to control group during storage (p<0. 05). The maximum value of free fatty acids (FFA) was obtained in the control (18. 378±0. 966%) (p<0. 05)، while the amount of FFA in 100 and 300 mg of ascorbic acid treatments were reached 9. 967±0. 911% and 7. 017±0. 267%، respectively. Results of bacterial and chemical analyses showed that bacterial growth and formation of primary and secondary lipid oxidation compounds were controlled by increasing ascorbic acid concentration which was corroborated by a longer shelf-life time.Keywords: Ascorbic acid, Antioxidant, antibacterial, common carp
-
Pages 27-37Bacterias are considerd as the most important factor to cause infections and food poisoning، so that microbial contamination in food is thought to be an increasing worldwide crisis. Current studies have been conducted aiming to determine the microbial contamination rate in food samples in East Gilan. In this cross-sectional descriptive study، 606 different food samples have been randomly sampled and sent to Azan university of Lahijan according to the type and source، in order to determine the diversity of bacterial quality of foods، and moreover have undergone the experiment as for assessing the bacterial contamination. This study has shown that the bacterias of Escherichia coli، coliform Mesophile are taken into connsideration as the most pollutant foods (P<0. 001). So that the sum of 11/55% contamination with E. coli، 6/97% contamination Mesophile and 6/8% contamination of the observed forms have to do with coliforms، The highest rate of bacterial contamination are linked with lettuce salad، sweets، handmade juices، local milk and traditional ice cream. Among the sweets، the contamination to coliforms was 11% higher than other bacerias، and accordingly in dairy products، the contamination to Escherichia coli 7. 9%، Escherichia coli in juices 15%، coliforms in fruits and vegetables 3. 6% and Escherichia coli in protein foods have shown the highest contamination. Noting the findings in this study، in order to prevent the microbial contamination in foods، personal awareness، observing the sanitation، surveillance in preparation، transportation، storage and supply of food are all of great necessity.Keywords: Foods, Microbial contamination, East Gilan
-
Pages 39-48Ready to eat foods، food products are moved through some kind of process and can be eaten without heat treatment. In this study، 50 samples of Olivier salad (30 industrial and 20 traditional) in Shahrekord، were tested for detection of Salmonella typimuriumand Staphylococcus aureus by microbiological and molecular methods. Contamination of S. aureus and S. typhimurium was found in 46% and 34. 8% of the industrial and traditional samples، respectively. Contamination of S. aureus in industrial Olivier salad was found to be 65. 2% and in traditional Olivier salad was 34. 8%. Contamination of Salmonella typhimuriumwas 55. 6 and 44. 4% in industrial and traditional olivier salad. Olivier salad''s production process is manually and it is possible to be contaminated by machine and human. The ingredients may be kept under inappropriate temperature conditions for a long time.Keywords: Contamination, Salmonella typimurium, Staphylococcus aureus, Olivier salad
-
Pages 49-58Staphylococcus aureus is a major cause of food poisoning in the world that is created by consumption of contaminated food. Resistance to a variety of common and specific antibiotics is increasing. Staphylococcus aureus including PVL and gene mecAto heat pasteurization and many proteolytic enzymes are stable and can remain active for a long time in food samples. The purpose of this study was to isolate Staphylococcus aureus and identify virulence gene PVL and gene of methicillin resistance in food samples by multiplex PCR technique has been used. The study included 120 samples of various foods (dairy، confectionery، meat and vegetables) collected 40 cases (33/3%) Staphylococcus aureus isolates were detected. Antibiotic susceptibility testing by disk diffusion method according to CLSI guidelines was conducted. To identify and confirm Staphylococcus aureus virulence and resistance genes from multiple PCR assay was used. Antibiogram results showed that antibiotics are among the most sensitive to the antibiotic vancomycin، Teicoplanin and methicillin respectively 95%، 90% and 75%. Resistance to linezolid، azithromycin and methicillin respectively، 35%، 32% and 25% more than other antibiotics was tested. Prevalence of methicillin resistance gene mecAin total 57. 5% and PVL gene was not detected. Also 16srRNA gene in all samples was identified genus and species and confirmed. Different distribution of methicillin resistance gene in this study with other studies showing the potential risk of methicillin resistant Staphylococcus aureus in the world. Therefore، early detection and timely resistant strains، in order to prevent the spread of resistance appears to be necessary.Keywords: Staphylococcus aureus, Methicillin, Pantone Valentine leukocidin, Multiplex, PCR
-
Pages 59-67
Campylobacter is one of the main potentials for causing diarrhea and bacterial gastroenteritis in humans worldwide. The aim of this study was to determine the prevalence of campylobacter in poultry carcasses during slaughtering process in Najaf abad-Isfahan slaughterhouse. In summer 2014، 160 samples were collected from chicken carcasses from 5 chicken flock during 8 different stage of slaughtering and analyzed for detecting campylobacter spp. The results showed that 102 samples from 160 samples (%63. 75) were positive for campylobacter. The prevalence of campylobacter in different stage were 19 of 20 (%95) in cloaca، 16 of 20 (%80) predefeathering، 12of 20 (%60) post defaethering، 12 of 20 (%60) post evisceration، 14 of 20 (%70) post chilling، 13 of 20 (%65) post packing، 10 of 20 (%50) post deboning and 6 of 20 (%30) post freezing. Also biochemical differentiation of the produced campylobacteria isolates showed that C. jejuni was frequently isolated (%90. 2) than C. coli (%9. 8).
Keywords: campylobacter, poultry, slaughterhouse, chicken carcasses -
Pages 69-77
Considering the side effects of chemical preservatives and attention of food producers to natural preservatives، evaluation of antimicrobial effects of them in the laboratory and food models seems to be necessary. Meat microbial control from health human and high quality life chief very important. Nisin has a wide spectrum inhibitory effect than the other Bacteriocins and inhibits food-borne pathogens such as S. aureus and many other Gram-positive spoilage microorganisms. The purpose of this study is investigating the effects of nisin، on the growth of S. aureus in minced sheep during refrigerated storage. Lamb mince samples were inoculated with Staphylococcus aureus ATCC 29213 1×103. Nisin treatments at three levels 5،7،9 µg/ml. Parameters included total count، Staphylococcus aureus، pH، on days 1، 3، 7، 14 Evaluation. Results showed that the effect of different concentrations of nisin was statistically significant (P< 0. 05). The antibacterial activity of nisin decreased during the storage period.
Keywords: Staphylococcus aureus, Nisin, Minced Sheep -
Pages 79-89Diarrheal diseases are a major health problem worldwide، especially in developing countries are considered. One of the most important agents of diarrhea are Escherichia coli which responsible for many deaths of infants. Contamination of water and food is the main cause of human infection with this bacterium. The aim of this study was to identify pathotypes of E. coli، isolated from human clinical specimens، samples of meat، dairy and vegetables using polyvalent antisera to determine the relationship between the origins of the contamination of the samples. For this purpose، 40 samples from hospital clinical specimens، meat products، milk and salad sampled and sent to the laboratory for food control selected and confirmed by Imvic test and their pathogenicity with polyvalent antisera were studied. According to the results، 35% of clinical specimens، 17. 5% of meat، 2. 5% of milk samples and 17. 5% of salad and vegetables were identified as vector of pathogenic Escherichia coli. So، E. coli could be introduced as a common agent of infant diarrhea in our country. Thus، food hygiene and food control necessity demands for the control of presence of pathogenic E. coli.Keywords: Escherichia coli, clinical specimens, meat, dairy, vegetables