فهرست مطالب
نشریه جراحی ایران
سال بیست و سوم شماره 3 (پاییز 1394)
- تاریخ انتشار: 1394/10/10
- تعداد عناوین: 13
-
-
صفحه 1با توجه به اینکه یکی از شایع ترین ایسکمی ها در دستگاه گوارش در روده بزرگ اتفاق می افتد، ولی ایسکمی کولون و یا کولون ایسکمیک بین جراحان کمتر شناخته شده است و به این جهت اشکالات تشخیصی و درمانی ممکن است پیش آید. ایسکمی ممکن است در اثر انسداد شریانی و یا وریدی بوده و یا اینکه انسداد و ترومبوز وریدی و یا شریانی در کار نباشد و به اصطلاح غیر انسدادی باشد. همچنین ممکن است خون بست و یا ایسکمی منجر به نکروز روده و عواقب پس از آن شود که احتیاج به اقدام جراحی و برداشتن تمام یا قسمتی از روده بزرگ باشد و یا اینکه ایسکمی گذرا بوده و منجر به گانگرن نشود و یا اینکه در صورت ایسکمی های تکرارشونده روده دچار علائم تنگی مجرای روده شود. در این مقاله تشخیص و درمان کولیت ایسکمیک مرور شده و علل و راهکارهای درمانی مختلف غیر جراحی بحث شده است.
کلیدواژگان: کولون ايسکميک، کلکتومي -
صفحه 10زمینه و هدفدر جهان هر ساله صدها هزار نفر به دلیل آسیب های سوختگی نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارند. تسریع بهبودی و پیشگیری از عفونت از اهداف درمان موضعی زخم سوختگی می باشد. ممانعت از انتقال میکروارگانیسم ها و حذف ترشحات زخم از جمله ویژگی های پانسمان ایده آل است. هدف ما در این مطالعه بررسی اثر ژل کیتوسان تغییر یافته با نانو ذرات نقره در زخم درجه دو سوختگی می باشد.مواد و روش هادر این مطالعه تجربی تعداد 36 موش سوری مذکر با وزن 5±40 گرم به طور تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند. زخم موش ها در گروه اول با کرم سیلورسولفادیازین، گروه دوم با ژل کیتوسان تغییر یافته با نانو ذرات نقره، گروه سوم با ژل کیتوسان و گروه چهارم بدون دارو پانسمان شدند. در روزهای 1، 7، 14، 21 و 28 از محلی که سوختگی ایجاد شده بود از هر گروه روی سه موش بیوپسی به عمل آمد و نمونه ها تحت بررسی هیستوپاتولوژی قرار گرفتند و همچنین میزان فیبروبلاست در گروه-های مختلف با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه ارزیابی گردید.یافته هامیانگین تعداد سلول های فیبروبلاستی در گروه مداوا شده با ژل کیتوسان تغییر یافته با نانو ذرات نقره اختلاف معنی داری (P=0.017) با گروه های مداوا شده با ژل کیتوسان بدون نانو ذرات نقره و سولفادیازین نقره و بدون استفاده از دارو را نشان دادند. گروه مداوا شده با ژل کیتوسان تغییر یافته با نانو ذرات نقره بیشترین سلول های فیبروبلاستی را دارا بود. همچنین زخم سوختگی در گروه مداوا شده با ژل کیتوسان تغییر یافته با نانو ذرات نقره نسبت به سایر گروه ها یک هفته زودتر بهبود یافتند.نتیجه گیریبر اساس نتایج حاصل از این مطالعه می توان ژل کیتوسان تغییر یافته با نانو ذرات نقره را به عنوان کاندید مناسبی جهت درمان سوختگی درجه دوم به کار برد.
کلیدواژگان: کیتوسان، نانو ذرات نقره، زخم سوختگی -
صفحه 20زمینه و هدفخونریزی واژینال طی بارداری، عارضه نسبتا شایعی است که در یک چهارم حاملگی ها مشاهده می شود. تقریبا نیمی از آنها سقط می شود و در بقیه موارد تداوم بارداری، با افزایش خطر عواقب نامطلوب نظیر زایمان زودرس، تولد نوزاد با وزن کم، مرگ و میر پری ناتال همراه می باشد. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین خونریزی واژینال در نیمه اول حاملگی با عوارض نامطلوب حاملگی می باشد.مواد و روش هااین مطالعه گذشته نگر بر روی 200 نفر از زنان باردار با حاملگی تک قلوی بالای 20 هفته در دو گروه مشابه 100 نفر دارای خونریزی واژینال (هرگونه خونریزی واژینال یا ترشح خون آلود با منشاء دستگاه تناسلی که از واژن خارج شود) در نیمه اول حاملگی (بیست هفته تمام از اولین روز آخرین قاعدگی)، به عنوان گروه مورد و فاقد خونریزی به عنوان گروه کنترل در سال 1389 انجام شد. دو گروه از نظر خصوصیات دموگرافیک نظیر سن، شغل، میزان سواد و تعداد زایمان همسان سازی شدند، عوارض مادری و نوزادی (زایمان زودرس، مرگ داخل رحمی، مرگ و میر پری ناتال، عوارض جفتی، آپگار دقیقه اول و پنجم، ناهنجاری-های آشکار مادرزادی حاملگی) از مادر و پرونده استخراج شد. جهت گزارش نتایج با استفاده از نرم افزار 16 SPSS، فراوانی و درصد و جهت بررسی ارتباط متغیرها بین دو گروه از آزمون کای دو استفاده شد.یافته هادر مطالعه حاضر کلیه عوارض نامطلوب مادری و نوزادی در گروه دارای خونریزی بالاتر از گروه فاقد خونریزی بوده است. اما این خطر افزایش یافته از نظر آماری در موارد سزارین (050/0=P) (5/3-2/1CI=)، مرگ و میر پری ناتال (011/0=P) (18/25-30/1CI=)، وزن کم هنگام تولد (042/0=P) (13/5-07/1CI=) و زایمان زودرس (001/0=P) (22/9-36/1CI=) معنادار بوده بطوری که شانس خطر بروز سزارین 8/1 برابر، وزن زیر 2500 گرم نوزاد 3/2 برابر، وزن زیر 1500 گرم نوزاد 6/2 برابر، ناهنجاری های مادرزادی 5/2 برابر، عوارض جفتی 6/2 برابر، مرگ جنینی 1/3 برابر، زایمان زودرس 5/3 برابر، آپگار پایین دقیقه اول 3/7 برابر و دقیقه پنجم 1/4 برابر و میزان مرگ و میر پری ناتال 6/5 برابر در گروه خونریزی بیشتر از گروه شاهد بوده است.نتیجه گیریخونریزی واژینال در در نیمه اول حاملگی با عوارض بیشتر مادری و نوزادی نسبت به گروه فاقد خونریزی برخوردار است.
کلیدواژگان: خونريزي واژينال، نيمه اول بارداري، نوزاد -
صفحه 27زمینه و هدف
لانه گزینی بلاستوسیت در خارج از حفره رحم را حاملگی نابجا می نامند. یکی از روش های درمانی طبی مناسب برای بارداری نابجا، تجویز متوترکسات می باشد. متوترکسات با سه پروتکل تک دوز، دوز دوگانه و دوز چندگانه تجویز می-گردد. هدف از این مطالعه مقایسه پاسخ درمانی تک دوز متوترکسات با دوز دوگانه آن می باشد.
مواد و روش هامطالعه حاضر به روش کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی زنان 50-15 ساله با بارداری نابجا صورت گرفت. معیارهای ورود به مطالعه شامل زنان مبتلا به حاملگی نابجای لوله ای بود که توده آدنکسال آنها حداکثر 4 سانتی متر و کمتر بوده و سطح β-hCG تیتراژ زیر 15000 داشتند. بیماران به صورت تصادفی ساده در دو گروه قرار گرفتند. گروه اول تحت درمان با تک دوز متوتروکسات و گروه دوم تحت درمان با دوز دوگانه قرار گرفت. سطح تیتراژ β-hCG در فواصل تعیین شده و میزان موفقیت، طول دوره درمان و عوارض جانبی متوترکسات در افراد ثبت گردید و در نهایت تغییرات سطح β-hCG در مقاطع زمانی مورد مطالعه بین دو گروه با مقایسه میانگین ها به صورت تکراری ((Repeated Measurement Test مقایسه شد.
یافته هابین دو گروه از نظر میانگین سنی، شاخص توده بدنی، پاریتی، سابقه سقط خودبخودی، بارداری خارج از رحم، القای تخمک گذاری، IVF، شکایت اولیه، میانگین سن بارداری و میانگین قطر توده نابجا تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت. ولی بین میانگین سطح تیتراژ β-hCG اولیه بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری وجود داشت (005/0P=). در نهایت مشخص شد که اختلاف آماری معنی داری بین میزان موفقیت درمان در دو گروه وجود ندارد (722/0P=) و بین میانگین روزهای پیگیری موارد موفق درمان در دو گروه نیز تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد (220/0P=). توزیع فراوانی انواع عوارض جانبی در موارد موفق درمان نیز در دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت (درد شکم 313/0P=، علایم روده ای – معده ای 803/0P=، موکوزیت دهان 269/0P=، ریزش مو 357/0P=، افزایش آنزیم های کبدی 238/0P=).
نتیجه گیریدر درمان بارداری خارج از رحم، دوز دوگانه متوترکسات در بیماران با تیتراژ اولیه بالاتر β-hCG، کارآیی و ایمنی برابری با تک دوز متوترکسات در بیماران با تیتراژ اولیه پایین تر β-hCG دارد. بنابراین در بیماران با تیتراژ بالاتر β-hCG، دوز دوگانه و در بیماران با تیتراژ پایین تر β-hCG، تک دوز پیشنهاد می شود.
کلیدواژگان: متوترکسات، بارداری خارج از رحم، تک دوز، دوز دوگانه -
صفحه 37زمینه و هدفهدف از این مطالعه ارزیابی ارزش سطوح افزایش یافته گلبول های سفید خون، پروتئین واکنشی C و نیز بیلی روبین در تشخیص آپاندیسیت حاد می باشد.مواد و روش هادر این مطالعه آینده نگر تمامی بیمارانی (189 نفر) که در بازه زمانی یک سال در بیمارستان های آموزشی شهرستان خرم آباد با تشخیص آپاندیسیت حاد تحت عمل جراحی آپاندکتومی قرار گرفتند، بدون در نظر گرفتن محدوده سنی وارد مطالعه شدند. که پس از در نظر گرفتن معیارهای خروج از مطالعه تعداد 149 نفر مورد ارزیابی قرار گرفتند. در کلیه بیماران علاوه بر آزمایشات روتین، اندازه گیری پروتئین واکنشی سی (CRP) و نیز بیلی روبین انجام گردید. عمل جراحی بر مبنای معیار آلوارادو انجام پذیرفت. پس از عمل نیز بر اساس نتیجه پاتولوژی بیماران به سه گروه آپاندکتومی مثبت، آپاندکتومی منفی و آپاندیسیت پرفوره تقسیم شده و نتایج حاصل در سه گروه مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته هااز مجموع 149 بیمار تعداد 89 نفر (73/59 درصد) مذکر و تعداد 60 نفر (27/40 درصد) مونث بودند. میانگین سنی بیماران نیز 7/12±1/28 سال به دست آمد. با بررسی پاتولوژی مشخص گردید که 20 نفر (4/13 درصد) از بیماران تحت آپاندکتومی منفی قرار گرفته بودند و مثبت بودن عمل آپاندکتومی در 129 نفر (6/86 درصد) از بیماران مشاهده شد که از آن میان پرفوره بودن آپاندیس در 23 نفر از آنان توسط نتایج هیستوپاتولوژی مورد تایید قرار گرفت. در این بررسی اختلاف آماری معناداری بین دو گروه با آپاندکتومی مثبت و آپاندکتومی منفی از لحاظ سطح پروتئین واکنشی سی، میانگین تام گلبول های سفید خون و نیز میانگین سطوح بیلی روبین مشاهده شد (001/0 P). به علاوه بیشترین حساسیت تشخیصی آپاندیسیت مربوط به پروتئین واکنشی سی با حساسیت 80/1 درصد و بیشترین ویژگی و ارزش اخباری مثبت مربوط به بیلی روبین با ویژگی 81/3 درصد و ارزش اخباری مثبت 92/5 درصد بود.
کلیدواژگان: هیپربیلی روبینمی، آپاندیسیت حاد، آپاندیس پرفوره -
صفحه 45زمینه و هدفماموپلاستی کاهنده (کوچک کردن پستان) یکی از اعمال جراحی شایع جراحی پلاستیک محسوب می شود و یکی از تکنیک های شایع بکار رفته روش پدیکول تحتانی است. افتادگی پل تحتانی پستان (Bottoming out) از عوارض دراز مدت آن محسوب می شود. چندین راهکار تعریف شده اند که نتیجه کاملی نداشته اند. این مطالعه در پی آن است با معرفی روشی بنام ثابت کردن تاشدگی Plication Fixation)) این عارضه را به حداقل برساند.مواد و روش ها66 بیمار کاندید ماموپلاستی با پدیکول تحتانی، با ثبت اطلاعات دموگرافیکی (جمعیت شناختی) به طور تصادفی در 2 گروه پدیکول تحتانی به تنهایی و پدیکول تحتانی با ثابت کردن تاشدگی تحت جراحی قرار گرفتند. شاخص های طول زمان عمل، مقدار نسج برداشته شده، حس بعد عمل، از بین رفتن نیپل و فراوانی افتادگی پل تحتانی پستان اندازه گیری شد و همراه برخی متغیرهای دیگر با روش کای اسکوار و فیشر آنالیز آماری شدند.یافته هامیزان پلیکاسیون در گروه دوم 2/2±10 سانتی متر بود. میزان آسیمتری (غیر قرینگی) قبل عمل هم از 5 به یک مورد کاهش یافت. یک مورد سروما در این گروه دیده شد. میزان افتادگی پل تحتانی پستان در گروه اول به طور معنی داری بیشتر از گروه ثابت کردن تاشدگی بود.نتیجه گیریپدیکول در جراحی پدیکول تحتانی برای حفظ خونرسانی و حس نیپل اهمیت دارد، ولی از ایرادات بالقوه آن افتادگی قسمت تحتانی پستان با گذشت زمان است که با این تکنیک تا زیادی جلو آن گرفته می شود. عوارض ناشی از پدیکول نیز تا حد زیادی برطرف می شوند. به نظر می رسد استفاده از تکنیک ثابت کردن تاشدگی در مورد ماموپلاستی کاهنده با عوارض کم توانسته است نتایج دراز مدت بیشتری در مقایسه با روش معمول پدیکول تحتانی داشته باشد.
کلیدواژگان: ماموپلاستی کاهنده، پدیکول تحتانی، پلیکاسیون -
صفحه 54زمینه و هدفسوءتغذیه یکی از معضلات و مشکلات اساسی به عنوان فاکتور زمینه ای در عوارض شکستگی ها مثل عفونت، جوش نخوردن و تاخیر در جوش خوردن، محسوب می شود که طبعا کشف و درمان آن باعث کاهش میزان جوش نخوردن و دیرجوش خوردن شکستگی ها و نیز پیشگیری و یا بهبود سریعتر عفونت های پس از درمان شکستگی ها می شود. این مطالعه نیز بدین منظور انجام شده است.مواد و روش هاما در یک مطالعه آینده نگر تمام نمونه ها را به روش سرشماری در روزهای شنبه و چهارشنبه در طول مدت مطالعه بین سال های 1385 تا 1387جمع آوری کردیم که شامل بیماران ارتوپدی بستری شده در اورژانس بیمارستان باهنر کرمان جهت عمل جراحی ارتوپدی بودند. قد، وزن، ضخامت چین تریسپس، محیط عضلانی دور بازو و شرح حال و معاینه فیزیکی و نهایتا آزمایشات بیوشیمی، شمارش کامل سلول های خونی، آلبومین، میزان آهن خون، سدیمانتاسیون، CRP نیز برای بیماران انجام شد. پیگیری 6 ماهه بیماران به صورت حضوری و تلفنی انجام می شد و در صورت ایجاد عارضه شکستگی ها این میزان افزایش می یافت. برای آنالیز آماری از 16 SPSS و تست کای دو استفاده شد.یافته هادر بین 104 نفر بیمار، 79 نفر (76%) مرد و 25 نفر (24%) زن بودند که میانگین سنی آنها 23±34 سال بود. 35 نفر مبتلا به سوءتغذیه بودند. تعداد کل بیماران جوش نخورده پس از پیگیری 9 نفر شامل 4 مورد در بیماران دچار سوءتغذیه و 5 مورد در بیماران غیرسوءتغذیه، میزان تاخیر در جوش خوردن 8 نفر شامل 7 مورد (20%) در بیماران دچار سوءتغذیه و 1 مورد (4/1%) در بیماران غیرسوءتغذیه و موارد عفونت 9 نفر شامل 6 مورد (1/17%) در بیماران دچار سوءتغذیه و 3 مورد (3/4%) در بیماران غیرسوء تغذیه بوده است. میانگین سنی در مبتلایان به سوء تغذیه 23±34 سال و در بقیه 22±35 سال بود. از نظر آماری رابطه معنی دار بین تاخیر در جوش خوردن و عفونت با سوءتغذیه وجود داشت (به ترتیب P=0.005 و P=0.023)، ولی بین سوءتغذیه و جوش نخوردن ارتباط آماری معنی داری یافت نشد (P=0.064).نتیجه گیریبا توجه به آمار نسبتا بالای سوء تغذیه شامل 35 نفر (7/33%) در این مطالعه و باتوجه به اینکه از نظر آماری رابطه معنی دار بین عفونت و تاخیر در جوش خوردن و سوءتغذیه وجود دارد، می توان نتیجه گیری کرد که پیدا کردن بیماران سوءتغذیه قبل از عمل جراحی ارتوپدی و حمایت تغذیه ای می تواند از درصد موارد عفونت و تاخیر در جوش خوردن بکاهد.
کلیدواژگان: سوء تغذیه، جوش نخوردن، دیر جوش خوردن -
صفحه 61زمینه و هدفچهارشنبه سوری یکی از جشن های ایرانی است که در شب آخرین چهارشنبه سال (سه شنبه شب) برگزار می شود. متاسفانه در سال های اخیر مراسم سنتی و زیبای این شب رنگ دیگری به خود گرفته و تبدیل به بازی های خطرناک با مواد منفجره و محترقه گردیده است. هدف ما در این مطالعه بررسی اپیدمیولوژیکی از سوختگی های این مراسم در بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری بوده است.مواد و روش هاپژوهش حاضر مطالعه ای مقطعی است که به بررسی اپیدمیولوژیکی سوختگی ها در مراسم چهارشنبه سوری سال 1393 در مراجعین به بیمارستان سوانح و سوختگی شهید مطهری می پردازد. جامعه پژوهش شامل کلیه افراد مراجعه کننده به این مرکز در شب چهارشنبه سوری می باشد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای دو قسمتی حاوی اطلاعات دموگرافیک و عوامل مربوط به سوختگی بوده است. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS استفاده شده است.یافته هانتایج نشان داد که بیشترین درصد از مراجعین در سنین 20-16 سال قرار داشتند و بیشترین میزان سوختگی در مردان (81 درصد)، بیشترین فراوانی سوختگی در محصلین دبیرستانی، بیشترین ساعاتی که در آن سوختگی رخ داده بود 22-20 بوده (76 درصد) و بیشترین مکان (81 درصد) خارج از خانه و در اماکن عمومی بوده است. بیشترین درصد سوختگی در بازه 25-1 درصد سوختگی بوده که شامل 90 درصد موارد می شد. شایع ترین علت سوختگی ناشی از مواد محترقه بوده است که بیشترین مواد محترقه استفاده شده ترقه (44 درصد)، نارنجک (43 درصد) از نوع دست ساز بوده اند. بیشترین ماده محترقه که منجر به سوختگی در گروه های سنی20-6 و محصلین بوده ترقه و در گروه های سنی 45-21 نارنجک بوده است. بیشترین اندام درگیر اندام فوقانی (سر و صورت و دست) با 46 درصد بود. افراد مراجعه کننده (65 درصد) به صورت سرپایی و (35 درصد) منجر به بستری شده است که از این میزان بستری یک مورد منجر به قطع عضو (دست) و متاسفانه یک مورد منجر به فوت شده است.نتیجه گیریبروز اغلب حوادث از جمله حوادث چهارشنبه سوری را می توان جلوگیری کرد. باید کودکان و نوجوانان را تشویق کرد که از حوادث درک خوبی داشته باشند. باید به آنها آموزش داد که آنها در مقابل مواد محترقه و منفجره و آتش بازی آسیب پذیر هستند. آموزش آسیب پذیری در مقابل خطرات مذکور از اهمیت خاصی برخوردار است.
کلیدواژگان: سوختگی، چهارشنبه سوری -
صفحه 68علیرغم شیوع بالای ترومای بلانت شکم، فتق جدار شکم ناشی از تروما نادر است. مکانیسم آسیب ممکن است ترومای پر انرژی مثل تصادف با وسیله نقلیه موتوری یا کم انرژی نظیر افتادن روی فرمان دوچرخه باشد. در کودکان فتق جدار شکم ناشی از تروما حتی به دنبال تروماهای خفیف رخ می دهد که معمولا در این موارد، علایمی از آسیب داخل شکمی ندارند. در این مقاله فتق ناشی از تروما را در یک پسر بچه 9 ساله به دنبال افتادن از دوچرخه گزارش می کنیم. شواهد کبودی مدور پوستی، تندرنس لوکالیزه و تورم قابل جااندازی، تشخیص را در زمان بستری مطرح می کرد. پس از 2 ساعت شکم بیمار دچار تندرنس ژنرالیزه همراه ریباند تندرنس شد. در لاپاراتومی آسیب معده به صورت پارگی تمام ضخامت جدار قدامی و خلفی ناحیه آنتر وجود داشت که در دو لایه ترمیم شد و فتق جدار شکم به صورت اولیه و لایه به لایه ترمیم گردید.
کلیدواژگان: تروما، فتق، آسیب احشای توخالی -
صفحه 73بدخیمی های موسینی آپاندیس گروهی هتروژن و اغلب بدون علامت می باشند. سیستادنومای موسینی آپاندیس یکی از انواع این تومورها است که ممکن است به اشتباه کیست تخمدان تشخیص داده شود. تورشن آپاندیس نیز یافته ای نادر بوده و تظاهرات اولیه بالینی آن از آپاندیست حاد قابل تمایز نمی باشد. تورشن می تواند اولیه یا ثانویه باشد. تورشن ثانویه نادر بوده و به دنبال اختلالات اولیه و تومورهای آپاندیس اتفاق می افتد. در این مقاله ما به گزارش خانم 61 ساله ای با تورشن ثانویه کیست آدنومای موسینی آپاندیس می-پردازیم که با علائم بالینی شکم حاد مراجعه و در حین عمل تورشن توده آپاندیکولار تشخیص داده شد که گزارش هیستوپاتولوژی آن کیست آدنومای موسینی می باشد.
کلیدواژگان: تورشن، کیست آدنوم موسینی، پسودومیکسوما -
صفحه 78براساس جدیدترین مطالعات گسترده سازمان بهداشت جهانی، حدود یک سوم از جمعیت افراد بزرگسال دنیا از یک اختلال ذهنی مانند: افسردگی، اضطراب و اسکیزوفرنی رنج می برند. چنانچه این قبیل اختلالات را با اختلالات مغزی مانند دمانس (Dementia) و سکته مغزی با هم در نظر بگیریم، این «اختلالات مغز» 13% از بار کل بیماری ها را در دنیا تشکیل می دهند. این رقم فراتر از میزان بیماری های قلبی عروقی (5%) و سرطان (10%) است. کشورهایی که بالاترین میزان این بار با بیش از 650 ناتوانی تعدیل شده براساس سال های زندگی (DALY3) در هر صد هزار نفر جمعیت را دارند شامل: ایالات متحده آمریکا، انگلستان، روسیه و استرالیا هستند. هزینه سالیانه مراقبت از بیماران مبتلا به اختلالات مغزی، تنها در ایالات متحده چیزی نزدیک به 400 میلیون دلار است که 200 میلیون دلار آن فقط برای بیماران آلزایمری است. ما معتقدیم که این رقم در 10 سال تنها در ایالات متحده می تواند به 1 تریلیون دلار برسد. در چین سالیانه 000/975 نفر تنها بر اثر ترومای مغزی فوت می کنند و تعداد بیماران آلزایمری در استرالیا به سرعت در حال افزایش است. بنابراین اتحادیه اروپا، چین، هند، ژاپن و استرالیا با وجود داشتن بیمه های دولتی 100 درصدی از قبول چنین هزینه بالایی برای مراقبت های سلامتی مصون نیستند.
-
صفحه 82
داده های لامسه ای یکی از مولفه های مهم جراحی است که جراح در تصمیم گیری ها و انجام اقدامات مختلف جراحی به این نوع داده نیاز دارد. لذا بازخورد داده های لامسه ای می تواند نقش موثری در کارآمدی جراحی داشته باشد. جراحی رباتیک به عنوان روشی جدید در”جراحی با حداقل تهاجم“می باشد که توانسته محدودیت های موجود در رویکردهای قبلی را برطرف سازد. سیستم-های جراحی رباتیک علیرغم مزایای که دارند با مشکلات و محدودیت هایی روبرو هستند. عدم بازخورد موثر داده های لامسه ای یکی از مهمترین مشکلات و محدودیت های سیستم های جراحی رباتیک می باشد. طبق نتایج به دست آمده از مطالعات، داده های لامسه ای و بازخورد این نوع داده به جراح موجب کاهش خطا و در نتیجه کاهش میزان بافت های آسیب دیده می گردد. همچنین این نوع بازخورد به جراح در شناسایی بهتر بافت ها کمک می کند. به طور کلی بازخورد داده های لامسه ای نقش موثری در افزایش کارآمدی و موفقیت جراحی رباتیک ایفا می کند. از این رو وجود این نوع بازخورد در جراحی رباتیک لازم و ضروری می باشد. بسیاری از محققان با ارائه راهکارها و راه حل های مختلف تلاش می کنند تا با ایجاد بازخورد موثر داده های لامسه ای، یکی از مهمترین مشکلات و موانع سیستم های جراحی رباتیک را حل کرده و مسیر پیشرفت و توسعه را هموار سازند.
کلیدواژگان: بازخورد داده های لامسه ای، جراحی رباتیک -
صفحه 91
دنیای مقیاس ها غالبا سرشار از زبانی تخصصی و اسرارآمیز و بیش از اینها انباشته از روش های تحلیلی غیرقابل درک به نظر می رسد. پزشکانی که تحقیقات بالینی را برنامه ریزی می کنند، باید رویکردی خردمندانه برای بکارگیری مقیاس ها و شاخص ها اختیار نمایند. مقیاسی مانند دماسنج، ابزاری برای سنجش پدیده های بالینی بوده و درجه، ارزشی از مقیاس در بیماری معینی است. مقیاس های بالینی، معیاری استاندارد شده و قابل تکرار از شرایط بیمار یا موقعیت کارکردی او را فراهم می نماید، همانگونه که دماسنج، معیاری استاندارد شده و قابل تکرار از دمای بدن را فراهم می سازد.
-
Page 1Although ischemic Colitis is one of the most common ischemia in gastrointestinal tract; it is less known among general surgeons and emergency physicians. Ischemia could be occlusively due to emboli or thrombosis of the pertinent arteries or veins or merely a non occlusive event. The Ischemia can also progress into bowel necrosis which needs surgery and partial or total colectomy; or ischemia could be transient and only observation and medical treatment would be essential. When ischemic colitis is recurrent it could cause bowel stricture which may also need surgery. In this article we have a review of Ischemic colitis and its possible non surgical treatments.Keywords: Ischemic Colitis, Colectomy
-
Page 10Introduction &ObjectiveEvery year, hundreds of thousands of people in the world because of the need to stay in hospital burn damages. Accelerate healing and prevent infection of the goals is the topical treatment of burn wounds. Prevent the transmission of microorganisms and remove exudates such as the characteristics of the ideal dressing. The aim of this study was to evaluate the effect of chitosan gel modified with silver nanoparticles in the second degree burn wounds respectively.Materials and MethodsSecond degree burn was studied in dorsal aspect of 36 rats. Then the rats were divided in 4 groups: the wound was cared in the group 1 with chitosan gel combined with silver Nano-particle, in the group 2 with chitosan gel without nonosilver particle, in the group 3 with silver sulfadiazine and in the 4th group without treatment, as a control group. The healing rat and histopathologic characteristic was evaluated.ResultsThe healing rat was significantly better in chitosan combined with Nano-silver particle group. Also in histopathologic examination, the fibroblasts counting and re-epithelialization were significantly better in the chitosan combined with Nano-silver groups.ConclusionsChitosan combined with Nano-silver particle is a very acceptable dressing material, it accelerates wound healing and prevents infection.Keywords: Chitosan, Silver Nanoparticles, Burn Wound
-
Page 20(Received: 26 April 2015 Accepted: 25 Oct 2015) Introduction &ObjectiveVaginal bleeding is a common complication during pregnancy, which is observed in about one fourth of pregnancies, and in half of the cases it can lead to abortion. In other cases the rate of adverse pregnancy outcomes, including perinatal mortality and morbidity, low birth weight and preterm delivery will be increased. The aim of this study was to find the association between vaginal bleeding in the first half of pregnancy with adverse pregnancy outcomes.Materials and MethodsThis prospective study was done in 2010 on 200 pregnant women with singleton pregnancy over 20 weeks in two similar groups of 100 patients with vaginal bleeding in first half of pregnancy (cases) and without bleeding (control group). The two groups were matched in terms of demographic characteristics such as age, occupation, level of education and parity were matched. Maternal and neonatal outcomes (preterm labor, intrauterine death, prenatal mortality, placental complications, apgar of first and fifth minutes, and obvious congenital anomalies) of pregnancies of mothers’ records were reviewed. For reporting the results, SPSS 16 and chi-square technique was used.ResultsIn this study, all adverse maternal and neonatal results were higher in the group bleeding than in the group without bleeding but this higher risk was statistically significant for cesarean (P=0.05) prenatal mortality (P=0.01), LBW (P=0.04) and preterm labor (P=0.001) with gestational bleeding. So,for the case of cesarean rate 1.8 times, for Low birth weight (W<2500) it was 2.3 times, for VLBW (W<1500) it was 2.6 times, for congenital anomalies it was 2.5 times, for placenta complication it was 2.6 times, for birth death it was 3.5 times, for preterm delivery it was 3.1 times, Apgar score below in first minute 7.3 times and in the fifth minute 4.1 times and for perinatal mortality the rate 5.6 times higher.ConclusionsAdverse maternal and neonatal outcome in the group bleeding was higher than without bleeding.Keywords: Vaginal Bleeding, First Half of Pregnancy, Neonatal
-
Page 27
Introduction &
ObjectiveBlastocyst implantation outside the uterine cavity is called ectopic pregnancy. Methotrexate administration is an appropriate medical treatment for the ectopic pregnancy. Methotrexate is administered in three protocols: single dose, double dose and multiple dose. The aim of this study was to compare the response to treatment with a single dose and double dose of methotrexate.
Materials and MethodsThis double blind clinical trial study was done on 15-50 years old women with an ectopic pregnancy. Inclusion criteria included women with tubal EP that their adnexal mass was 4cm or less and their β-hCG level was below 15.000. Patients were randomly divided into two groups. The first group was treated with a single dose of methotrexate and the second group was treated with a double dose of methotrexate. Β-hCG level at determined intervals, the success rate, duration of treatment and the side effects of methotrexate was recorded and were compared for the two groups.
ResultsThere was no statistically significant difference between the two groups in terms of mean age, BMI, Parity, history of spontaneous abortion, ectopic pregnancy, ovulation induction, IVF, initial complaint, the average gestational age and average diameter of the ectopic mass. But there was a significant difference in the average level of initial β-hCG between the two groups (P=0.005). Finally, it was found that no significant differences existed between the treatment success rates between the two groups (P=0.72). Also, the mean follow up on the successful treatment of the two groups showed no significant difference (P=0.22). Frequencies of adverse events in the successful treatment of the two groups showed no significant difference (abdominal pain P=0.31, gastro-intestinal symptoms P=0.8, oral mucositis P=0.26, hair loss P=0.35, and increases in liver enzymes P=0.23).
ConclusionsIn the treatment of ectopic pregnancy, a double dose of methotrexate in patients with higher initial β-hCG had an equal safety and efficacy with that of single-dose methotrexate in patients with lower initial β-hCG. So in patient with higher β-hCG, double dose and in patients with lower β-hCG, single dose is recommended.
Keywords: Methotrexate, Ectopic Pregnancy, Single Dose, Double Dose -
Page 37Introduction &ObjectiveThe aim of this study is to evaluate the value of elevated white cell count (WCC), C-Reactive Protein (CRP) and bilirubin in the diagnosis of acute appendicitis.Materials and MethodsIn this prospective study, all patients (n=189), with the diagnosis of acute appendicitis, who had undergone operation in teaching hospitals during one-year period, were studied, regardless of their age. After considering the exclusion criteria, 149 patients were evaluated. In all patients, in addition to routine tests, measurement of C-reactive protein (CRP) and bilirubin were performed. Surgery was performed on the basis of Alvarado score. After surgery, the patients were classified into three groups (positive appendectomy, negative appendectomy and perforated appendicitis) according to pathological findings, and the results were evaluated.ResultsOut of 149 patients, 86 were males and were 60 females with e mean age of 28.1±12.7 years. The pathological examination revealed that 20 patients (13.4%) had negative appendectomy, and Positive appendectomy was observed in 129 patients (6.86%), of which 23 had perforated appendicitis that was confirmed by histopathologic results. In this study, a statistically significant difference was observed between the patients with positive and patients with negative appendectomy, in terms of levels of CRP, mean total WCC and mean levels of bilirubin (P<0.001). In addition, the highest sensitivity in diagnosis of appendicitis was related to CRP (80.1%). Furthermore, the highest specificity and positive predictive value (PPV) were related to bilirubin, with specificity of 81/3 % and PPV of 92.5%.ConclusionsIf the diagnosis of appendicitis is indicated in patient with tenderness, i.e. RLQ rebound tenderness and elevated levels of WCC, CRP and bilirubin combined, then the likelihood of having appendicitis is 99.2%.Keywords: Hyperbilirubinemia, Acute Appendicitis, Perforated Appendicitis
-
Page 45Introduction &ObjectiveReductive mammoplasty is one of the most common operations in plastic surgery and inferior pedicle is one of most common techniques. Bottoming out is considered as a long term sequel. Introduced solutions have had satisfactory results. This study wants to present Plication fixation (Pf) as a new technique for minimizing bottoming out.Materials and Methods66 patients who were candidates for inferior pedicle reduction mammoplasty were categorized randomly into simple reduction mammoplasty (as inferior pedicle) and inferior pedicle reduction mammoplasty with plication fixation, and underwent appropriate operation. Parameters like operation time, reduced tissue weight, nipple sense, and frequency of bottoming out, were recorded and analyzed.ResultsIn group 2 (Pf) pedicle lengths was 10±2.2 cm. Asymmetry reduced from 5 to1. Seruma was seen in a patient. In the first group bottoming out was significantly more than in the second group (Pf).ConclusionsPedicle has vital role in inferior pedicle reduction mammoplasty as far as blood supply and sensibility is concerned. One of its potential complications is bottoming out, as Plication fixation can reduce it significantly. So it seems that placation fixation with little complications, can lead to more long term results in inferior pedicle reduction mammoplasty.Keywords: Reduction Mammoplasty, Inferior Pedicle, Plication
-
Page 54Introduction &ObjectiveMalnutrition is one of the major problems acting as a predisposing factor for fracture disease (i.e. infection, non union, delay union) for which diagnosis and treatment would lead to a significant decrease in non unions, delay unions and infections’ rate. That is why this study was done.Materials and MethodsWe gathered all the relevant pationts in a antespective descriptive study, with a randomized pattern between Aug 2006-Mar 2009. This study also includes all patints in ER who were going to have an orthopedic operation. Height, weight, triceps fold, armcircumstance, history, physicalexam, albumin, complete blood count, TIBC, ESR, and CRP were the parameters which were measured for them. We followed up the patients with random visits and phone calls and in cases of fracture this would be more often.ResultsWe studied a total number of 104 patients with a mean age of 34 years of which, 76% were men and the rest were women. 35(33.7%) of them had malnutrition and the rest were well nuritied. In our follow up, we found 9 non unions, 8 delay unions and of the infection of 9 non unions 4 were among the malnutrition group and 5 were among the normal group. Delayed union has been reported for 7 cases among the malnutrition group and 1 among the normal group. Infection rate was 6 in malnutrition group and 3 in normal group. The mean age was 34 in the malnutrition group, 35 in the normal group. We found significant statistical relationship between malnutrition and delay union and infection (P=0.005, P=0.02 respectively), but no correlation was found between malnutrition and nonunion (P=0.06).ConclusionsWe found a high rate of malnutrition (33.7%) in this study and the relation between delay union and infection and malnutrition was statistically significant. Therefore, it can be concluded that we can reduce the rate of delayed union and infection by identifying the malnutrition patients, and using a suitable nutrition program.Keywords: Malnutrition, Nonunion, Delayed Union
-
Page 61Introduction &ObjectiveWednesday is one of the celebrating on the eve of the last Wednesday of the Iranian year (Tuesday night) will be held. Unfortunately, in recent years, and beautiful traditional ceremony this evening a different color and become dangerous games with explosives and explosives. The aim of this study was to evaluate the epidemiological of the burn injuries the ceremony in the Motahari burn hospital.Materials and MethodsThis cross-sectional study to assess the epidemiological burns 1393 ceremony Wednesday in hospital burn. This study included all patients referred to the center at night is Wednesday tools of a two-part questionnaire containing demographic information and factors which burns For data analysis, SPSS software was used.ResultsThe results showed that the highest percentage of patients aged 20-16 years had the highest prevalence of burns in men (81%), most burns in high school students, most of which burn had occurred hours was 22-20 (76 %) and the highest place (81%) were outside the home and in public places. The most burning between 25-1 percent, including 90 percent of the cases were burns. The most common cause of burn was caused by explosives that most of the explosives used in firecrackers (44 percent), grenades (43%) of homemade explosives. The most thing that led to the burning of firecrackers and student groups and Sny20-6 Grenade 45-21 age groups respectively. Most organs involved upper extremity (head and face and hands) with 46 percent. Old people (65%) on an outpatient basis, and (35%) admitted to the hospital compared to an amputation (loss) and unfortunately it is a case of death.ConclusionsThe occurrence of incidents such as accidents can be prevented Wednesday. Children should be encouraged to have a good understanding of events. They should be taught that they are the explosives and explosives and fireworks are vulnerable. Education vulnerability to these risks, it is important.Keywords: Burn, Wednesday Ceremony
-
Page 68Despite the high prevalence of blunt abdominal trauma, traumatic abdominal wall hernia (TAWH) is rare. The mechanism of injury can be severe such as a motor vehicle accident or relatively minor such as a fall onto a bicycle handlebar. In children TAWH can occur even after relatively minor trauma and these cases typically have no associated intra abdominal injury. We report a traumatic hernia of abdominal wall in 9 years old boy following a fall from bicycle. The presence of circular skin bruising, localized tenderness, and a reducible swelling suggest the diagnosis at admission. After 2 hour he had generalized abdominal tenderness with rebound tenderness. In laparatomy through and through perforation of stomach in antral portion is repaired in two layer and primary repair of abdominal wall hernia is performed layer by layer.Keywords: Trauma, Hernia, Hallow Viscus Injury
-
Page 73Mucinous neoplasms of the appendix are a heterogeneous group of neoplasms and most of these tumors are asymptomatic. Mucinous cystadenoma of the appendix is a rare important disease which may be misdiagnosed as an ovarian cyst. Torsion of the appendix is a rare disorder which causes abdominal symptoms indistinguishable from acute appendicitis. Primary and secondary torsion are recongnized in the appendiceal torsion. Secondary torsion is caused by appendiceal abnormality, such as tumors and, is very rare. We report the case of a 61-years old female having secondary torsion of the appendix with mucinous cystadenoma. This case was presented with the acute abdominal pain which was compatible with symptoms of acute appendicitis, where histopathology revealed mucinous cyctadenoma.Keywords: Torsion, Cystadenoma Mucinous, Pseudomyxoma
-
Page 82
Haptic feedback plays a very important role in surgery. It enables the surgeon to make appropriate decisions and helps him/her to perform surgery successfully. Robotic surgery has been introduced as a new method in minimally invasive surgery which has many advantages over traditional approaches. Despite many benefits of robotic surgery, it has some problems and challenges. Lack of haptic feedback is one of the most important problems and limitations of robotic surgery systems. In most of researches, the importance and impact of haptic feedback in robotic surgery has been studied. Based on their results, haptic feedback can decrease the errors and reduce damaged tissues. In addition, this helps the surgeon to identify the tissues more accurately. Haptic feedback plays an effective role in the success of robotic surgery. Therefore, this type of feedback is essential in robotic surgery. Most of researchers try to create effective haptic feedbacks in order to solve one of the most important problems of robotic surgery.
Keywords: Haptic Feedback, Robotic Surger