فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 357 (هفته اول دی ماه 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/07
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • امیرحسین کریمی، فرزاد ناظم، اکبر سازوار صفحات 1843-1850
    مقدمه
    استفاده از فعالیت های بدنی و داروهای گیاهی برای درمان بیماری های عصبی نظیر اضطراب سابقه ی طولانی دارد. مطالعه ی حاضر، با هدف بررسی اثر تمرین هوازی و تزریق عصاره ی گل سفید ختمی با استرس صوتی بر تغییرات رفتارهای اضطرابی، سطح نیتریک اکساید و سروتونین پلاسما در موش صحرایی نر انجام شد.
    روش ها
    تعداد 35 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار بالغ با محدوده ی وزنی 57/20 ± 82/170 گرم انتخاب شدند. موش ها به طور تصادفی به 5 گروه 7 تایی شامل شاهد، استرس صوتی، تمرین + استرس صوتی، عصاره ی گل سفید ختمی + استرس صوتی و استرس صوتی + تمرین + عصاره ی گل سفید ختمی تقسیم شدند. موش ها در معرض استرس صوتی صدای ضبط شده ترافیک 15 ± 95 دسی بل روزانه 5 ساعت به مدت 60 روز و تمرین هوازی بیشینه و زیر بیشینه به صورت 5 روز در هفته و به مدت 60 روز قرار گرفتند. تزریق عصاره ی گل سفید ختمی به میزان 500 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن داخل صفاقی صورت گرفت. برای تعیین غلظت نیتریک اکساید و سروتونین پلاسمای خون از کیت حیوانی مخصوص رت استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل نتایج از آزمون One-way ANOVA و آزمون تعقیبی Tukey استفاده و 05/0 ≥ P به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در گروه تزریق عصاره ی گل سفید ختمی + تمرین هوازی + استرس صوتی، میزان اضطراب کمتر و نیتریک اکساید و سروتونین زیادتر از گروه استرس صوتی در مقایسه با گروه شاهد بود (01/0 > P).
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی و تزریق عصاره ی ختمی میزان اضطراب و سروتونین پلاسمایی خون ناشی از استرس صوتی را جبران کرد؛ در این میان، نقش تمرین هوازی به مراتب بیشتر از عصاره ی گل سفید ختمی بود.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، عصاره ی گل سفید ختمی، سروتونین، نیتریک اکساید، آزمون ماز به علاوه ای شکل مرتفع
  • محمد علی حسن زاده، ناهید اسکندری، مزدک گنجعلی خانی حاکمی، رویا شرکت صفحات 1851-1856
    مقدمه
    نقص ایمنی متغیر شایع (CVID یا Common variable immunodeficiency) مجموعه ای ناهمگون از ناهنجاری های ایمونولوژیک است که با کاهش سطح سرمی آنتی بادی (Hypogammaglobulinemia) حداقل در دو ایزوتایپ ایمونوگلوبولینی، نارسایی در پاسخ آنتی بادی در برابر عفونت یا واکسن و در نتیجه افزایش ابتلا به عفونت ها همراه است. این بیماری، ناشی از ناتوانی سلول های B در تمایز و تکثیر پس از تحریک توسط آنتی ژن است. هدف این مطالعه، بررسی فراوانی لنفوسیت های B و لنفوسیت های B گذرای خون محیطی بیماران مبتلا به نقص ایمنی متغیر شایع و افراد سالم بود.
    روش ها
    سلول های تک هسته ای خون محیطی (PBMC یا Peripheral blood mononuclear cell) از خون هپارینه ی داوطلبین سالم و بیماران مبتلا به نقص ایمنی متغیر شایع با استفاده از فایکول جدا شدند. سپس، با روش فلوسایتومتری و با استفاده از آنتی بادی های ضد CD19، CD24 و CD38 مربوط به لنفوسیت های B و B گذرا مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاکی از تفاوت در نسبت سلول های B افراد سالم نسبت به افراد بیمار بود (001/0 > P)؛ اما نسبت سلول های B Transitional افراد سالم نسبت به افراد بیمار معنی دار نبود (267/0 = P).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، علاوه بر بررسی سلول های B و B Transitional، جهت شناخت بیشتر جنبه های این بیماری، باید ژن های عامل بروز این بیماری را از لحاظ جهش ژنی بررسی کرد.
    کلیدواژگان: پلاسماسل، B، cell activating factor receptor (BAFF، R)، B Transitional، Peripheral blood mononuclear cell
  • علیرضا امامی نایینی، بهروز عطایی، مجید یاران، زری نخودیان، پریسا شعاعی، دانا دانشمند، رضا فدایی نوبری، عباسعلی جوادی صفحات 1857-1861
    مقدمه
    آدنوویروس های انسانی قادر به ایجاد طیف وسیعی از سندروم های بالینی مانند عفونت های تنفسی، بیماری های چشمی، گاستروآنتریت ها و عفونت مثانه هستند. اگرچه پنومونی آدنوویروسی بیشتر در نوزادان مشکل آفرین می باشد، اما چندین اپیدمی عفونت حاد تنفسی در سربازخانه ها مشاهده شده است. در این مطالعه علاوه بر گزارش وقوع اپیدمی در جمعیتی از زندانیان اصفهان، علایم بالینی و یافته های رادیولوژیک بیماران نیز گزارش گردید.
    روش ها
    در یک بررسی مقطعی در پاییز سال 1390 و در فاصله ی زمانی دو ماهه، تمام بیماران زندانی که علایم تنفسی حاد و شدید داشتند و به اورژانس بیمارستان الزهرای (س) اصفهان مراجعه کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. جهت تشخیص عامل اتیولوژیک، پانل تشخیص متنوعی از جمله روش مولکولی استفاده شد.
    یافته ها
    از 23 بیمار مورد مطالعه، 21 نفر PCR (Polymerase chain reaction) مثبت برای آدنوویروس داشتند. سایر آزمایش ها از نظر اسمیر گرم مایع و کشت و رنگ آمیزی Ziehl-Neelsen منفی گزارش شد. یافته ی رادیولوژیک شایع به صورت ارتشاح بینابینی دوطرفه مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    آدنوویروس یکی از عوامل مهم عفونت تنفسی در جمعیت های بسته مانند سربازخانه ها و زندان ها می باشد. یافته های رادیولوژیک اختصاصی نیستند. روش مولکولی در تشخیص زودرس بیماری بسیار ارزشمند می باشد.
    کلیدواژگان: آدنوویروس، زندان، عفونت تنفسی، گرافی قفسه ی صدری، اصفهان (ایران)
  • مجتبی اسماعیلی، بتول هاشمی بنی، علی والیانی، نوشین امیرپور، بابک پورملاعباسی، محمد کاظمی صفحات 1862-1870
    مقدمه
    آسیب های بافت غضروف یکی از مشکلات موجود در کلینیک است و روش های درمانی رایج منجر به ترمیم کامل آسیب ها نمی شود. از این رو، مهندسی بافت در این جهت مورد توجه است. در مهندسی بافت از مواد زیستی، عوامل رشد و سلول مناسب استفاده می شود. از آن جایی که عوامل رشد مانند TGF-β (Transforming growth factor beta) منجر به هایپرتروفه شدن بافت غضروف تهیه شده می گردد، دستیابی به عوامل القا کننده ی مناسب تر ضرورت دارد. مطالعات نشان داده است که پیاسکلیدین بر کندروسیت های کشت یافته تاثیر مثبت داشته است. از این رو، در این تحقیق تاثیر پیاسکلیدین بر القای کندروژنز و غضروف سازی از سلول های بنیادی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش ها
    نمونه های چربی از سه بیمار، طی جراحی لیپوساکشن به دست آمد. سلول های بنیادی مشتق از چربی (Adipose tissue-derived stem cells یا ADSCs) از بافت چربی استخراج و تا پاساژ سوم تکثیر داده شد. سپس، سلول ها در داربست فیبرین تحت تاثیر محیط کشت القای کندروژنیک به مدت 21 روز کشت داده شد. میزان تکثیر و بقای سلول ها با روش MTT [3-(4،5-dimethylthiazol-2-yl)-2،5-diphenyltetrazolium bromide] و میزان بیان ژن های اگریکان،کلاژن II و X با استفاده از تکنیک Real-time PCR (Real-time polymerase chain reaction) مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان تکثیر و بقای سلول ها در داربست فیبرین، در گروهای مختلف، تفاوت قابل توجهی نداشت (05/0 < P)؛ اما میزان بیان ژن های کلاژن II و اگریکان تحت پیاسکلیدین به طور چشم گیری در مقایسه با گروه دارای TGF-β افزایش و بیان ژن کلاژن X به طور معنی داری کاهش نشان داد (01/0 > P).
    نتیجه گیری
    ترکیب پیاسکلیدین در روند القای غضروف سازی از سلول های بنیادی به طور کامل موثر است و بر کاهش هایپرتروفه شدن سلولی نیز تاثیر چشم گیری دارد.
    کلیدواژگان: کندروژنز، سلول بنیادی، پیاسکلیدین
  • سیما صباغ، مهناز آذرنیا، مژگان مختاری، مهسا رستمی، لیلا دهقانی * صفحات 1871-1877
    مقدمه

    با توجه به اهمیت نقش نیتریک اکسید (NO یا Nitric oxide) در عملکرد انواع سیستم های فیزیولوژیک بدن از جمله سیستم تولید مثل و سطح بحرانی نیتریک اکسید در برقراری بارداری موفقیت آمیز، تغییرات بافت بیضه ی جنین و فرزندان موش سوری با تحریک و مهار سنتز این مولکول در مادر باردار بررسی شد.

    روش ها

    35 سر موش ماده ی بالغ پس از مشاهده ی پلاک، در پنج گروه هفت تایی به طور تصادفی تقسیم شدند. گروه اول گروه شاهد در نظر گرفته شد. سایر گروه ها به ترتیب ال- آرژنین (L-Arginin)، نیترو ال- آرژنین متیل استر (L-NAME یا L-nitro-arginine methyl ester)، نرمال سالین و مخلوط دو ماده ی L-Arginin و L-NAME را به طور هم زمان و به صورت تزریق داخل صفاقی، در سه روز مشخص نیمه ی اول حاملگی دریافت کردند. یک روز پیش از زمان زایمان و پیش از بلوغ، بیضه ی جنین ها و فرزندان به صورت لاپاراتومی خارج گردید. تغییرات ایجاد شده در نمونه ها پس از تثبیت، پاساژ بافتی و رنگ آمیزی عمومی هماتوکسیلین- ائوزین (H&E یا Hematoxylin and Eosin) مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    در بافت بیضه ی جنین و فرزند موش های دریافت کننده ی L-Arginin، به هم ریختگی نظم سلولی، کاهش قطر غلاف سفید و لوله های منی ساز مشاهده شد؛ اما تزریق L-NAME به موش باردار افزایش قطر غلاف سفید و کاهش در دره های سلولی به علاوه از هم گسیختگی نظم سلولی را در بافت بیضه ی جنین و فرزندان آن ها به همراه داشت.

    نتیجه گیری

    از مطالعه ی حاضر چنین بر می آید که مهار و تحریک سنتز نیتریک اکسید در بدن مادر باعث ایجاد ناهنجاری و بی نظمی در بافت بیضه ی فرزندان می شود که اختلال در عملکرد بیضه و تاثیر بر قدرت باروری را به همراه دارد.

    کلیدواژگان: نیتریک اکسید، L، Arginine، nitro، arginine methyl ester (L، NAME)، بیضه، تکوین جنین
  • مرضیه سطانی، مهدی کارگر فرد، مریم نادی، مهدی حسینی صفحات 1878-1883
    مقدمه
    کمبود فاکتورهای انعقادی و تاخیر در زمان انعقاد خون (Partial thromboplastin time یا PTT) در پی یک خون ریزی، از جمله مشکلات اساسی بیماران مبتلا به هموفیلی محسوب می شود. هدف از انجام مطالعه ی حاضر، بررسی تاثیر تمرین در آب بر فاکتور 8 و PTT در بیماران مبتلا به هموفیلی بود.
    روش ها
    در این مطالعه ی نیمه تجربی، با استفاده از طرح پیش آزمون و پس آزمون و گروه شاهد، 20 مرد مبتلا به هموفیلی مراجعه کننده به بیمارستان سیدالشهدای اصفهان به صورت داوطلبانه انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه تجربی (10 نفر) و شاهد (10 نفر) قرار گرفتند. آزمودنی های گروه ورزش درمانی در آب، به مدت 8 هفته و هر هفته در سه جلسه ی 45 تا 60 دقیقه ای به تمرین در آب پرداختند؛ در حالی که گروه شاهد در این مدت هیچ گونه فعالیت ورزشی را تجربه نکردند و فقط پی گیری شدند. سطح فاکتور 8 و PTT آزمودنی ها با نمونه گیری خون در ابتدا و پس از مداخله اندازه گیری گردید و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    8 هفته تمرین در آب کاهش معنی داری در میزان PTT افراد گروه تجربی نسبت به گروه شاهد ایجاد نمود (002/0 = P)، در واقع، زمان انعقاد خون در گروه تجربی از 90/80 به میزان 20/74 ثانیه کاهش داشت؛ در حالی که گروه شاهد کاهش معنی داری را نشان نداد (پیش آزمون = 20/77 و پس آزمون = 50/79 ثانیه). میزان تغییرات در سطح فاکتور 8 معنی دار نبود. سطح فاکتور 8 در گروه تجربی از میزان 6/1 به 1/2 واحد بین المللی بر دسی لیتر افزایش یافت، اما این یافته ها از نظر آماری معنی دار نبود (050/0 < P).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان داد که تمرین در آب می تواند باعث کاهش معنی داری در زمان انعقاد خون بیماران مرد مبتلا به هموفیلی گردد.
    کلیدواژگان: هموفیلی، تمرین در آب، فاکتور 8، زمان انعقاد خون (PTT)
  • مقاله کوتاه
  • صدیقه انصاری پور، اکبر حسن زاده، ناهید گرامیان، شهره اخوان، طاهره مقدس صفحات 1884-1890
    مقدمه
    افسردگی یکی از اختلالات شایع خلقی در بیشتر جوامع بشری است که موجب افت قابل ملاحظه در عملکرد شغلی، تحصیلی، اجتماعی و یا خانوادگی می شود. این پژوهش با هدف تعیین میزان افسردگی و تاثیر آن بر عملکرد بهورزان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1392 انجام گرفت.
    روش ها
    این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی از نوع همبستگی بود که در آن تعداد 297 نفر از بهورزان شاغل در خانه های بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، به روش نمونه گیری سیستماتیک انتخاب شدند. برای اندازه گیری میزان افسردگی از پرسش نامه ی PHQ-9 (Patient Health Questionnaire-9) استفاده گردید و عملکرد بهورزان مورد مطالعه نیز توسط مربیان مرکز آموزش بهورزی با استفاده ازچک لیست های تهیه شده در واحد آموزش بهورزی سنجیده شد. داده ها با استفاده از آزمون های همبستگی Pearson و Spearman، Independent t و One-way ANOVA مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    شیوع افسردگی در بهورزان مورد مطالعه، 9/53 درصد بود. 6/26 درصد دارای افسردگی خفیف، 8/11 درصد افسردگی متوسط و 5/16 درصد دارای افسردگی شدید تا بسیار شدید بودند. افسردگی در بهورزان زن نسبت به بهورزان مرد شیوع بالاتری داشت. ارتباط افسردگی با سن، سابقه ی کار و نوع سکونت معنی دار بود (050/0 > P). عملکرد بهورزان با شدت افسردگی آن ها رابطه ی معکوس داشت (050/0 > P). همچنین، سطح تحصیلات بهورزان با افسردگی رابطه ی معکوس و با عملکرد رابطه ی مستقیم داشت.
    نتیجه گیری
    شیوع افسردگی در بهورزان بالا است و این افسردگی، بر روی عملکرد آن ها نیز تاثیر دارد. برنامه ریزی برای کاهش افسردگی در آنان نقش مهمی در ارتقای برنامه های سلامت ایفا می نماید.
    کلیدواژگان: افسردگی، بهورز، مقیاس افسردگی Patient Health Questionnaire، 9
|
  • Amirhossien Karimi , Farzad Nazem , Akbar Sazvar Pages 1843-1850
    Background
    Physical activity and medicinal plants have been used years for the treatment of different neuropsychological diseases such as anxiety. This study aimed to assess the effects of training, Althaea kurdica extract injection, and noise stress on the anxiety-related behaviors, plasma levels of nitric oxide and serotonin in Wistar male rats.
    Methods
    Thirty-five male rats were randomly divided into five groups of seven, noise, training + noise, extract + noise, training + noise + extract, and control groups. The aerobic training was performed 5 days per week, for a 60day period. The noise stress included exposure to traffic noise 5 hours per day over a 60-day period (range: 95 ± 15 dB). The Althaea curdica extract (500 mg/kg of body weight) was injected intraperitoneally (IP) 30 minutes prior to the plus maze test. The control group was not exposed to any noise or exercise, and was kept away from the sources of stress; the rats were kept under the same conditions. At the end of the experiment, blood samples were collected and plasma nitric oxide (NO) and serotonin concentrations were determined with special kits for rat. For the statistical data analysis, ANOVA and Tukey post-hoc tests were used at the significant level of P ≤ 0.05.
    Findings
    In the noise + training + extract group, the anxiety was less and nitric oxide and serotonin were more than that of the noise stress group compared with the control group (P < 0.01).
    Conclusion
    It seems that aerobic training and extract injections had eliminated the effect of noise stress, and apparently the effect of aerobic training was more significant than that of the extracts.
    Keywords: Aerobic training, Noise stress, Althaea kurdica extract, Nitric oxide, Serotonin, Elevated plus maze test
  • Mohammad Alihassanzadeh, Nahid Eskandari , Mazdak Ganjalikhani, Hakemi , Roya Sherkat Pages 1851-1856
    Background
    Common variable immunodeficiency (CVID) is a heterogeneous set of immunological abnormalities including decreased serum levels of antibodies (hypogammaglobolinemia), at least for two isotopes of immunoglobulin, and impaired antibody response to infection or vaccination. Thus, it is associated with increased susceptibility to infections. This study aimed to investigate the frequency of B cells in the patients with CVID in Isfahan city, Iran.
    Methods
    Blood samples were collected from the patients with substitutive immunoglobulin (Ig) therapy before immunoglobulin infusion. Then, peripheral blood mononuclear cells (PBMC) were isolated via Ficoll-Hypaque density centrifugation. Flow cytometry method was employed to determine the frequency and phenotype of the B and transitional B cells using the antibodies of CD19-FITC (Exebio), CD24-PE (Exebio), and CD38 PE (BD Exebio).
    Findings
    There was significant difference in the proportion of the peripheral blood B cells in the patients with CVID, compared to the healthy subjects (P < 0.001). But, there was insignificant difference in the proportion of the transitional B cells in the patients, compared to the healthy subjects (P = 0.267).
    Conclusion
    The results show that there is insignificant difference in the proportion of the transitional B cells in the patients with CVID, compared to control group. However, more studies should be carried out concerning mutation in the involved genes to understand more aspects of this disease.
    Keywords: Plasma cell, BAFF, R, B Transitional, Peripheral blood mononuclear cells (PBMC)
  • Alireza Emami, Naeini , Behrouz Ataei , Majid Yaran , Zari Nokhodian , Paraisa Shoaei , Dana Daneshmand , Reza Fadaei, Nobari , Abbasali Javadi Pages 1857-1861
    Background
    Human adenoviruses can cause a wide spectrum of infections including respiratory and ocular disease, gastroenteritis and cystitis. Although adenovirus respiratory infection occurs in children and neonates but several outbreaks of acute respiratory disease (ARD) are documented in military recruits.
    Methods
    In a cross-sectional survey in autumn 2012, all prisoner patients with acute lower respiratory disease referred to Emergency room of Alzahra Hospital, Isfahan, Iran, were enrolled in this study. For diagnosis of the etiology, a panel of different tests was used including PCR (polymerase chain reaction) for respiratory pathogens.
    Findings
    From 23 cases, 21 were positive for adenovirus types in PCR assay of brochoalveolar lavage (BAL). All other Microbiologic tests including Gram staining, culture, and Ziehl-Neelsen staining were negative. The most prevalent radiologic finding in chest X-ray was bilateral interstitial infiltration.
    Conclusion
    Acute respiratory infection by adenovirus may be a cause in respiratory outbreaks in closed environments like prisons and military recruits. PCR is a valuable diagnostic method for early and accurate diagnosis.
    Keywords: Adenovirus prison, Respiratory infection, Chest X-ray, Iran
  • Mojtaba Esmaeily, Batool Hashemibeni , Ali Valiani , Noushin Amirpour , Babak Purmollaabbasi, Mohammad Kazemi Pages 1862-1870
    Background
    Cartilage tissue damage is one of the problems in the clinic and the current treatment methods would not be lead to full repair of damage; therefore, tissue engineering in this field is considered. In tissue engineering, biomaterials such as growth factors and appropriate cells are used. Since the growth factors such as transforming growth factor beta (TGF-β) leads to hypertrophy of cartilage, it is essential to achieve the appropriate inducer factors. Studies have shown that piasclidine had a positive effect on cultured chondrocytes. In this study, the effect of the piasclidine on chondrogenesis of human adipose-derived stem cells was examined.
    Methods
    Fat samples were obtained from three liposuction surgeries. Stem cells were extracted from adipose tissue and proliferated via the third passage. Then, the cells were transferred to the fibrin scaffold and cultured for 21 days under the influence of the chondrogenic imedium in three groups. The rate of cell proliferation was evaluated using MTT [3-(4,5-dimethylthiazol-2-yl)-2,5-diphenyltetrazolium bromide] method and the rate of gene expression of aggrecan and types II and X collagen was evaluated via real-time polymerase chain reaction (PCR) method.
    Findings
    The rate of proliferation and survival of cells in a fibrin scaffold was not different significantly between the groups (P > 0.05); but the gene expression of type II collagen and aggrecan was significantly more expression of type X collagen was significantly less in piasclidine group compared to the of TGF-β group (P < 0.01).
    Conclusion
    Piasclidine is an effective factor in induction of chondrogenesis of stem cells and also has a significant effect on reduction of the cell hypertrophy.
    Keywords: Adipose, derived stem cell, Chondrogenesis, Piasclidine
  • Sima Sabbagh, Mahnaz Azarnia, Mojgan Mokhtari, Mahsa Rostami, Leila Dehghani Pages 1871-1877
    Background

    Considering nitric oxide (NO) as one of the important molecular regulators in genital organs, and according to the critical level of it in establishing a successful pregnancy, we assessed the changes in testis tissue of embryo and offspring via treating pregnant mice.

    Methods

    35 adult female mice, after observing the vaginal plug, were randomly divided into five groups of seven. The first one was the control group. Remaining groups, respectively, received L-Arginin, L-nitro-arginine methyl ester (L-NAME), normal saline, and a mixture of L-Arginin and L–NAME, three days in first half of pregnancy. One day before the delivery, and before maturation, embryos’ and offspring’s testes were removed through laparotomy. Pathological and histological changes of samples were assessed using histotechnique method and general Hematoxylin and Eosin (H&E) staining.

    Findings

    In L-NAME group, in addition to disorganization in tissue order, tunica albuginea diameter was considerably increased whereas the number of germ cells was significantly decreased in embryos and offspring. L. Arginine treatment in pregnant mice led to reduce the number of seminiferous tubules and decrease tunica albuginea diameter and dissemination.

    Conclusion

    Stimulating or inhibiting the synthesis of nitric oxide in pregnant mice can interfere with the organ normal function and influence fertility parameters via causing abnormally and malformations in testis tissue, specially in the next generation.

    Keywords: Nitric oxide, L, Arginine, NAME, Testis, Embryonic development
  • Marziyeh Soltani, Mehdi Kargarfard , Maryam Nadi , Mehdi Hoseini Pages 1878-1883
    Background
    Following a bleeding, deficiency of coagulation factors and delayed blood clotting time are of problems with patients with hemophilia. This study aimed to assess the effect of 8-weeks exercise in water on factor VIII and partial thromboplastin time (PTT) in men with hemophilia.
    Methods
    In this semi-experimental study, using pretest and posttest method, 20 men with hemophilia were randomly divided into two groups of 10. Patients in experimental group, exercised in the water for 8 weeks, 3 sessions of 45-60 minutes per week; while the control group did not perform any kind of physical activity and were followed only. The levels of factor VIII and PTT were measured before and after the intervention and analyzed.
    Findings
    8-weeks exercise in water established a significant reduction in the amount of PTT in experimental group compared to the control group (P = 0.002); The PTT decreased from 80.90 to 74.20 seconds in the experimental group, whereas no significant decrease was seen in the control group (pre- and posttest PTT of 77.20 and 79.50 seconds, respectively). There were no significant changes in the level of factor VIII; in the experimental group, this amount increased from 1. 6 to 2.1 IU/dl, but this finding was not statistically different (P > 0. 050).
    Conclusion
    The results of this study showed that exercise in water can significantly reduce clotting time (PTT) in men with hemophilia.
    Keywords: Hemophilia, Factor VIII Exercise in water, Partial thromboplastin time (PTT)
  • Sedigheh Ansaripour , Akbar Hasanzadeh , Nahid Gramian , Shohreh Akhavan , Tahereh Moghadas Pages 1884-1890
    Background
    Depression is one of the common mood disorders in many societies which lead to a significant drop in job, educational, social, or family performance. This research aimed to determine the depression rate and its impact on the health workers’ performance in Isfahan University of Medical Sciences, Iran, in 2013.
    Methods
    In this descriptive-analytic study of correlation type, 297 health workers in health care homes of Isfahan University of Medical Science were selected via systematic sampling. The Patient Health Questionnaire9 (PHQ-9) was used to measure the depression rate, and the health workers’ performance was evaluated by the trainers of health training center using a checklist provided in health training unit. The findings were statistically analyzed using Pearson and Spearman correlation, independent t, and one-way ANOVA tests.
    Findings
    The prevalence of depression was 53.9% in the selected health workers; 26.6% had mild, 11.8% had moderate, and 16.5% had severe or extremely severe depression. Depression showed a higher rate in female health workers compared to males. There was a significant relationship between depression and age, work experience, and residential type (P < 0.050). Health workers’ performance had an inverse relationship with depression severity (P < 0.050). Moreover, the level of health workers’ education had an inverse relationship with depression and a direct relationship with performance.
    Conclusion
    Health workers suffer from high rate of depression, and it has an impact on their performance; planning to reduce their depression plays an important role in health promotion programs.
    Keywords: Depression, Health workers, Patient health questionnaire, 9 (PHQ, 9)