فهرست مطالب

پژوهش نامه مطالعات مرزی
پیاپی 6 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/24
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سعید امان پور*، قاسم فرهمند صفحه 1

    یکی از مهم ترین معضلات و چالش های کشورهای در حال توسعه فساد مالی ناشی از اقتصاد زیرزمینی و مصداق بارز آن قاچاق می باشد؛ کشور ما نیز به عنوان یک کشور در حال توسعه، اخیرا با نوع جدیدی از قاچاق کالا در حوزه فرآورده های سوختی مواجه گشته، خطرات ناشی از قاچاق بی رویه این فرآورده نفتی ضمن تهدید اقتصاد ملی و ایجاد بحران در نظام های اجتماعی، مالی و... زمینه بروز خطرات امنیتی را نیز فراهم نموده است. هدف این تحقیق سنجش میزان تاثیر گذاری عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بر بروز پدیده قاچاق در دهستان مرگور می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی- تحلیلی است. جامعه ی آماری پژوهش شامل دهستان مرگور در جنوب غربی شهرستان ارومیه می باشد. در این تحقیق ابتدا به جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای از منابع اقدام شد. برای گردآوری اطلاعات با توجه به فاصله روستاها از مرز، با روش نمونه گیری طبقه بندی شده و به صورت تصادفی 10 روستا انتخاب و برای پرسش گری با استفاده از فرمول کوکران 200 خانوار به عنوان نمونه مورد سوال قرار گرفته اند. برای رسم نقشه ها نیز از نرم افزار Arc GIS 10.2 استفاده شد. در نهایت اطلاعات بدست آمده با استفاده از نرم افزار Excel و Spss (با استفاده از تحلیل رگرسیون و آزمون فریدمن) مورد تحلیل واقع گشت. نتایج پژوهش نشان داد که به طور کلی بین عوامل (اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی) و ایجاد انگیزه قاچاق رابطه ی معناداری وجود دارد (Sig=. 000). همچنین از طریق آزمون فریدمن مشخص شد که عامل اقتصادی با درجه اهمیت 52/2، موثرترین عامل در ایجاد انگیزه و گرایش به فعالیت های غیر قانونی، عامل فرهنگی با درجه اهمیت 77/1، و همچنین عامل اجتماعی با درجه اهمیت 71/1 در رده های بعدی مهم ترین عوامل گرایش به قاچاق می باشند.

    کلیدواژگان: قاچاق، قاچاق سوخت، بیکاری، روستاهای مرزی، دهستان مرگور
  • عباس نظافتی*، مسعود سلطانی، محمد ویسیان، مهناز اکبری صفحه 2

    ایجاد امنیت زمینه ساز توسعه در همه ابعاد انسانی است و خود نیز از آن تاثیر می پذیرد و پیش نیاز داشتن یک اجتماع سالم و توسعه یافته برقراری امنیت پایدار در جامعه است. طی سال های اخیر موضوع امنیت مناطق مرزی به طور جدی مورد توجه مسئولان بوده است. کم رنگ شدن امنیت پایدار در این استان های مرزی کشورمان سبب شده است تا ضرورت پرداختن به مقوله امنیت پایدار مطرح باشد. با توجه به اهمیت مناطق مرزی، هدف این پژوهش بررسی و سنجش امنیت پایدار در استان کردستان است. لذا پژوهش به این پرسش پاسخ می دهد که موانع و چالش های اصلی در شکل گیری امنیت پایدار چه بوده است و راهکارهای ارتقای امنیت پایدار در این منطقه کدام است. روش پژوهش توصیفی – تحلیلی، مبتنی بر پرسشنامه و از نوع کاربردی است. حجم نمونه به تعداد 35 نفر و روش نمونه گیری گلوله برفی می باشد. در این پژوهش پس از شناسایی نقاط ضعف، قوت، فرصت ها و تهدیدات امنیت پایدار در استان کردستان با استفاده از مدل برنامه ریزی استراتژیک (SWOT) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و راهبردهای جهت توسعه امنیت پایدار ارائه گردید. نتایج به دست آمده از ماتریس نهایی SWOT، نشان می دهد که وضعیت امنیت پایدار در استان کردستان در موقعیت تهاجمی (SO) قرار دارد و بایستی با بهره گیری از نقاط قوت درصدد بهره برداری از فرصت ها برآییم تا بتوانیم در امر مدیریت امنیت به رشد و شکوفایی و توسعه پایدار امنیت دست یابیم. یافته های این پژوهش بیان گر این است که با توجه به فقدان برخی از مولفه های امنیت پایدار در استان کردستان نیاز است مسئولان در تامین، تقویت و ایجاد هر یک از مولفه های توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی- امنیتی زمینه های لازم را فرهم نمایند.

    کلیدواژگان: امنیت پایدار، مرز، مناطق مرزی، استان کردستان
  • سعید سعادتمند*، مرتضی سعیدیان، علی بروجردی، سعید اسدنیا صفحه 3

    پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت سلامت روانی و رابطه آن با نگرانی مرضی و عاطفه مثبت و منفی در بین سربازان وظیفه هنگ مرزی مریوان انجام شد. روش پژوهش توصیفی از نوع تحلیلی- همبستگی است. نمونه مورد بررسی 221 نفر از سربازان وظیفه بودند که به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده شامل پرسشنامه سلامت روانی (GHQ-28)، پرسشنامه نگرانی پن استت (PSWQ) و مقیاس عاطفه مثبت و منفی (PANAS) بود. داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله آزمون تی مستقل، تحلیل واریانس، همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام از طریق نرم افزار اس.پی.اس.اس تحلیل شد. نتایج نشان داد که 0/67 درصد سربازان از نظر سلامت روانی در طیف سالم، 5/19 درصد در طیف نسبتا سالم و 6/13 درصد از پاسخگویان نشانه هایی از عدم سلامتی را دارا هستند. همچنین 6/3 درصد دارای اختلال جسمانی، 1/8 درصد دارای اضطراب، 3/6 درصد دارای اختلال عملکرد اجتماعی و 7/7 درصد دارای افسردگی بودند. سربازانی که سابقه اقدام به خودکشی و خودزنی و سابقه بیماری اعصاب و روان داشتند از سلامت روان مناسبی برخوردار نبودند. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین اختلال جسمانی، اضطراب، اختلال در کارکرد اجتماعی، افسردگی و سلامت روان با نگرانی مرضی و عاطفه مثبت و منفی رابطه معناداری مشاهده شد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که دو زیر مقیاس اختلال درکارکرد اجتماعی و اختلال جسمانی، دو زیر مقیاس اختلال جسمانی و افسردگی و دو زیرمقیاس اختلال جسمانی و اضطراب به ترتیب توانستند 1/31، 3/38 و 3/22 درصد تغییرات مربوط به نگرانی مرضی، عاطفه مثبت و عاطفه منفی را پیش بینی و تبیین کنند. همچنین با توجه به نتایج پژوهش توصیه می شود در تقسیم سربازان دقت بیشتر حاصل گردد و سربازانی که سابقه اقدام به خودکشی وخودزنی و سابقه بیماری اعصاب و روان دارند و یا سربازانی که دارای سطوح بالاتری از اضطراب، نگرانی مرضی و عاطفه منفی می باشند مورد حمایت های مناسب تری قرار گیرند.

    کلیدواژگان: سلامت روان، نگرانی مرضی، عاطفه مثبت، عاطفه منفی
  • حسین علیزاده * صفحه 4

    علیرغم اینکه از لحاظ فیزیکی بین رودخانه های مرزی و پی درپی تفاوتی وجود ندارد، مقررات حقوق بین الملل در مورد این دو دسته از رودخانه های بین المللی یکسان است؛ در تحقیق حاضر، رودخانه های پی در پی و قواعد و مقررات بین المللی و رویه های قضایی و روند حقوقی خاصی برای مواردی که تاکنون در نظام حقوق بین الملل مسکوت مانده در نظر گرفته شده است و به صورت موردی نسبت به بررسی رژیم حقوقی رودخانه هیرمند که افغانستان نسبت به ایران بالادست و حدود 150سال است اختلاف بین دو کشور وجود دارد پرداخته شده است. در کشور ما ضریب وابستگی به منابع آب با منشا خارج از کشور، در بعد ملی رقم ناچیزی است ولی در بعد منطقه ای رقمی بالا و بسیار مهم و حیاتی است به طوری که ضریب وابستگی سیستان به رودخانه مرزی هیرمند تقریبا 100 درصد است. از این رو هر از چند گاهی جلوگیری از ورود آب هیرمند از افغانستان به ایران منجر به نابودی کشاورزی منطقه و بروز بحران و خشک سالی می-شود. از عمده مسائل مربوط به رودخانه هیرمند این است هر دو کشور نیاز حیاتی به آب این رودخانه دارند و حوادث جاری کشور افغانستان باعث شده است که مدیریت این رودخانه در طرف سرزمین افغانستان بر اساس مقررات معاهده موجود به بوته فراموشی سپرده شود. این پژوهش به این مسئله مهم از لحاظ قواعد و مقررات بین المللی پرداخته است. روش به کار رفته در این تحقیق روش کتابخانه-ای بوده که به منظور تحلیل کیفی و بررسی رویدادهای گذشته از اسناد و متون استفاده شده و با ارزیابی و سنجش مشکلات مربوط به رودخانه های پی در پی راه حل حقوقی برای آن ها ارائه شده است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که در صورت بروز اختلاف جدید بین دو کشور این موضوع باید با استناد به حقوق بین الملل و رویه قضایی موجود مجدا توسط مراجع ذی صلاح طرفین مورد بررسی قرار گرفته و حل و فصل شود.

    کلیدواژگان: رودخانه های پی در پی، حقوق بین الملل، رودخانه هیرمند، معاهدات، مسئولیت بین المللی
  • عباس خورشیدی*، بتول محمدی، حمیده درب اصفهانی صفحه 5

    پژوهش حاضر به بررسی عوامل موثر بر روابط انسانی در فرماندهی مرزبانی جمهوری اسلامی ایران و همچنین تشخیص شاخص های این عوامل و تعیین اولویت هر یک از این عوامل و شاخص ها پرداخته است. در این پژوهش برای انتخاب گروه نمونه معرف و همچنین افزایش دقت اندازه گیری از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعداد 300 نفر انتخاب شدند. ابزار سنجش این پژوهش دو پرسشنامه 62 سوالی پژوهش گر ساخته بود که یک پرسشنامه شرایط موجود و یک پرسشنامه شرایط مطلوب را می سنجد. این پرسشنامه به مدد تئوری ها و یافته های ملی و جهانی و مصاحبه با متخصصان گردآوری و سپس بر اساس فن دلفی به ویرایش نهایی رسید. اعتبار ابزار سنجش به وسیله آلفای کرونباخ محاسبه و مقدار اعتبار کل تست برابر با 97/0 بود. روایی ابزار سنجش به وسیله روایی سازه بدست آمده که از بار عاملی نسبتا بالایی برخوردار بود. نتایج بدست آمده از تحلیل عاملی بیانگر آن است که عوامل موثر بر تبیین روابط انسانی فرماندهی مرزبانی مشتمل بر: عامل اول: عامل مهارت های بین فردی (74/34) عامل دوم: مهارت های فردی (98/27)، عامل سوم: تاثیرات سازمانی (17/4)، عامل چهارم: شناخت سازمانی (75/2) و عامل پنجم: توسعه فردی (58/2) می باشد. یافته ها نشان می دهد که پنج عامل بدست آمده در مجموع 72% واریانس کل روابط انسانی فرماندهی مرزبانی را تبیین می کنند. نتایج بدست آمده از آزمون اثرات بین گروهی نشان داد که همه شاخص ها و عوامل مطلوب از دیدگاه های گروه های نمونه برای حاکمیت روابط انسانی فرماندهی مرزبانی مورد تایید قرار گرفته اند و نتایج آزمون تحلیل واریانس یکراهه نشان داد، مولفه های روابط انسانی در استان های اردبیل و خراسان رضوی بالاترین میانگین را دارد و در حد مطلوب است ولی این این روابط در استان های مازندران و سیستان و بلوچستان پایین ترین میانگین را داشته و نسبتا نامطلوب است و در سایر استان ها در حد متوسط است.

    کلیدواژگان: روابط انسانی، مرزبانی، مهارت های بین فردی، مهارت های فردی، تاثیرات سازمانی، شناخت سازمانی، توسعه فردی
  • محمدرضا سلیمی سبحان *، جهانگیر حیدری، منیر یاری صفحه 6

    تامین امنیت یک کشور همواره از جمله دغدغه ها و البته از اهم وظایف دولت مردان در هر عرصه ای از زمان و مکان بوده است، در این میان از سرچشمه های تامین امنیت در یک کشور، موضوع تامین امنیت مرزهای بین المللی و پیرامونی آن کشور است. مرزهای جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از مولفه های تاثیرگذار بر امنیت ملی به لحاظ برخورداری از بافت جمعیتی ویژه، همواره از موضوعات چالش زا در عرصه امنیتی قلمداد گشته است. چنین برداشتی ناشی از واقعیت هایی ژئوپلیتیک؛ همچون پراکندگی جغرافیایی اقوام ایرانی و قرار گرفتن آنها در مناطق مرزی ایران، به کارگیری ژئوپلیتیک قومیت در مناسبت های موجود در سیاست خارجی و از سوی دیگر سیر گسترشی دنباله جغرافیایی فضایی قومیت های مرزنشین به آن سوی مرزهای سیاسی ایران است. نیز خصیصه ی مرزی بودن موجب سهولت در دسترسی به امواج ارتباطی دشمن بوده است به صورتی که هجوم تبلیغاتی دشمن بر علیه نظام جمهوری اسلامی از این نواحی رقم می خورد. لذا در این پژوهش همگرایی اقوام مرنشین ایرانی در جهت ثبات امنیت ملی مورد بررسی قرار گرفت. روش تحقیق تحلیلی توصیفی بوده و با بهره گیری از تکنیک swot (قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدات) همگرایی اقوام ایرانی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت، ابزار این پژوهش مطالعه اسناد کتابخانه ای و اینترنتی می باشد. نتایج یافته ها بیانگر آن است که در همگرایی اقوام ایرانی 10 قوت داخلی، 21 ضعف داخلی، 11 فرصت بیرونی و 12 تهدید دارای تاثیر عمده در این موضوع بوده است. همچنین پس از بررسی تاثیرات متقابل آن ها بر یکدیگر و از یکدیگر و تحلیل کمی و کیفی آن، نهایتا از برآیند آن ها 40 راهبرد متناسب ارایه گردید.

    کلیدواژگان: قومیت، امنیت ملی، هویت ملی، تکنیک swot
  • حسن سعادتی جعفرآبادی *، محمد مرادی صفحه 7

    ریشه عمده مشکلاتی که در داخل هر کشور بروز می کند را می توان در مرزهای آن جستجو نمود. مناطق مرزی غرب کشور به دلیل مجاورت با کشور عراق و شرایط جغرافیایی و سیاسی حاکم بر آن، ویژگی های خاص خود را دارد که بررسی متغیرهای تاثیرگذار بر امنیت این مناطق ضروری می نماید. پژوهش حاضر درصدد پاسخ به این سوال بوده است که با توجه به گذشته، آینده و چشم انداز تحولات و کارکردهای مرزی غرب کشور و تاثیر آن بر امنیت ملی چگونه تبیین می شود؟. پژوهش حاضر به لحاظ روش شناسی از نوع توصیفی - تحلیلی می باشد که از طریق مطالعات کتابخانه ای، میدانی، پرسشنامه و مصاحبه با کارشناسان منطقه اقدام به گردآوری داده های مورد نیاز گردید و سپس، داده های پرسشنامه وارد محیط نرم افزاری Spss گردیده و نتایج مصاحبه کارشناسان مورد تحلیل محتوا قرار گرفت. پس از تجزیه و تحلیل یافته ها مشخص گردید که تحولات مرزی در منطقه قصر شیرین به شدت متاثر از شرایط و تحولات سیاسی کشور عراق است. حضور بازیگران فرا منطقه ای همچون آمریکا و بازیگران منطقه ای دیگر در آمایش و روند تحولات عراق نوین باعث اتخاذ استراتژی های سیاسی امنیتی ویژه ایران در قبال این واقعیات شده است. حضور شیعیان در راس هرم سیاسی عراق، عنصر کردی، مسائل مرزی، منافع بازیگران منطقه ای و... از جمله دغدغه هایی است که رویکردهای استراتژیک ایران در عراق را توجیه و تبیین می نماید. چنانچه این کارکردها و ویژگی ها مورد توجه قرار نگیرد، تاثیراتی منفی بر روند توسعه و امنیت مناطق می گذارد و به عنوان تهدیدی در برابر توسعه عمل خواهد کرد. اما اگر مورد توجه قرار گیرد و در فرایند برنامه ریزی توسعه و آمایش شهرستان قصر شیرین، به کار گرفته شود، اثرات مثبتی از خود به جای می گذارند و از تهدید به فرصت تبدیل می شود.

    کلیدواژگان: مرز، کارکرد مرز، بازارچه های مرزی، قصر شیرین، امنیت، امنیت ملی
|
  • saeed amanpour*, ghasem farahmand Page 1

    One of the most important problems and challenges of the developing countries is financial corruption derived from underground economy and trafficking is its clear example. Our country, as a developing country, most recently confronted with a new type of products smuggling in the field of fuel, the dangers of uncontrolled smuggling of petroleum products in addition to threatening the national economy and a crisis in social, financial systems provides the outbreak of security risks. The aim of this research is to assess the effect of economic, social and cultural factorson trafficking phenomenon in Margavar rural district. The purpose of this study is therefore practical and based on descriptive and analytical methods. The statistical population of the research consisted of Margavar ruraldistrict in the southwest of Oroumiyeh. In this study, first,we collect data library of resources. To collect information according to distance of the villages from the border, have been questioned by stratified sampling and randomly selected 10 villages,about 200 families as samples for questioning by Cochran. To draw maps used Arc GIS 10.2 software. Finally, data obtained using Excel and SPSSsoftware (by regression analysis and Friedman test) was analyzed. The results showed that in general there is a significant relationship between factors (economic, social and cultural) and motive of the trafficking (Sig : .000). Also through the Friedman test specified that the economic factor with the degree of importance of 2/52 is the most effective factor in motivation and tendency to illegal activities, cultural factor with1/77, and also social factors with 1/71 ranked as the most important factors tend to be trafficked.

    Keywords: Trafficking, fuel smuggling, unemployment, Border villages, MargavarRural District
  • abbas nezafati *, Masoud Soltani, Mohammad Waisian, Mahnaz Akbari Page 2

    Security making is to pave the way of development in human all aspects and also is under the influence of it andsustainable security is a prerequisite for having a healthy and developed society. In recent years the issue of security of border areas has been seriously considered by the authorities. To lose importance of sustainablesecurity in the border province of our country has led to be concerned this issue necessity. Due to the importance of the border regions, the aim of this study is to evaluate and survey the sustainable security in Kurdistan. This study answers the question what were the major barriers and challenges in the formation of sustainable security and which is promoting security solutions in this region. The study is applied descriptive - analytical, questionnaire-based and of practical. Samples are 35 people and based on the snowball sampling method. In this study, after identifying the weaknesses, strengths points, opportunities and threats sustainable security was analyzed in the Kurdistanby strategic planning model (SWOT) andwere presented strategies to develop sustainable security. The results of the final matrix SWOT show that the stable security situation in Kurdistanis in attack position (SO), and shall, using the strengths points, attempt to exploit the opportunities and be able to achieve to prosperity and development sustainable security in Security Management,. The findings of this study representthat due to lack some of the components of sustainable security in the Kurdistan, officials are required to provide, enhance and create each component of the economic, social, cultural and political-security development.

    Keywords: Sustainable security, Border, border areas, Kurdistan
  • Saied Saadatmand *, Morteza Saiedian, Ali Borojerdi, Saeed Asad nia Page 3
    Background and Aim

    Awareness of mental health of the military especially the soldiers and its relationship with different psychological component hasgreat importance that should be addressed in several studies. This study aimed to assess the mental health status and its relationship with disease concerns and positive and negative affect among the soldiers. Procedure: The method, here is descriptive-correlationbased. The sample was 221 soldiers of the Border Regiment of Marivan in 92 years who were selected by simple random sampling method. Instruments used including the mental health questionnaire (GHQ-28), Penn Stat Worry Questionnaire (PSWQ) and Positive and Negative Affect Scale (PANAS). Data using descriptive and inferential statistics methods including independent t-test, analysis of variance, Pearson correlation and step by step regression through the application SPSS.19 were analyzed.

    Findings

    The results showed that 67/0 percent of soldiers regarding mental health are in a healthy range, 19.5 percent in a range of fairly healthy and 13.6 percent of respondents possess signs of unhealthy. Also 3/6 percent had physical disorders,8/1 percentanxiety, 6/3 percent social performance disorder and 7/7 percent depressive. Soldiers with a history of suicide attempts and self-mutilation and a history of mental illness didn’t possess a good mental health. Pearson correlation test showed that there is a significant relationship between physical disorder, anxiety, social dysfunction, depression, mental health and disease concerns and positive and negative affect. Results of the regression analysis showed that two sub-scales of social dysfunction and physical disorder, two subscales of physical disorder and depression and two sub-scales of physical disorder and anxiety predict and explain respectively 31/1, 38/3 and 22/3percent of changes regarding disease concern, positive affect and negative affect.

    Conclusion

    It is recommended, due to the results of the study pay more attention to division of the soldiers and soldiers who committed suicide and self-mutilation and those havinga history of mental illness, or soldiers having higher levels of anxiety, depression and negative emotions shouldsupport more appropriately.

    Keywords: Mental Health, disease concerns, positive affect, negative affect
  • Hosein alizadeh Page 4

    Although physically there is no difference between consecutive rivers and border ones, rules of international law on these two categories of international is the same; in the present study, successive rivers, international rules, judicial procedures and specific legal process are considered for cases so far remain unsaidin the international legal system and intended to determine legal regime of the Hirmand River as a case that Afghanistan compared to Iran is upstream and there is conflictbetween the two countries about 150 years. In our country coefficient dependence on water resources originating outside the country is in the above-digit regional and national insignificant, but is crucial to border the river Hirmand so that Sistan dependency ratio is almost 100 percent. Therefore, from time to time to prevent the entry of the Hirmand River from Afghanistan to Iran this led to the destruction of region agriculture and drought. Of major issuesregarding Hirmand River are crisis and a vital need for both countries to water of the river. Current events in neighboring countries like Afghanistan has made the management of the riverbeforgotten in the territory of Afghanistan, based on existing treaty provisions. This research addressed this important issue in terms of international rules. Used method here is library one which is presented in order to analyze and study past events of texts and documents and also to evaluate problems related to consecutive rivers and give legal solutions. The results of this study show that in the event of a new conflict between the two countries should be investigated and resolved based on international law and existing jurisprudence aggressively “by the competent authorities” of both sides.

    Keywords: successive River, International law, the Hirmand River, Treaties international responsibility
  • abbas khorshidi *, batol mohammadi, hamideh darb esfahani Page 5

    The present study examines the factors influencing human relations inIran's border command and recognizing indicators of the factors and determining priorities of each of these indicators. In order to select a representative sample and increasing the measurement accuracy, 300 people were selected by stratified random sampling. The measurement tool of the study was based on two questionnaires with 62 questions that a questionnaire evaluates the existing situation and other one favorable condition. The questionnaire was collected with the help of national and international theories and findings and interviews with experts and then got the final edition based on Delphi. Validity of measurement tools computed by Cronbach'salpha and Test total validity was equal to 0/97. The validity of the measurement instrument validity obtained by that of construct which possessed relatively high load factor. The results of this analysis indicate that the factors influencing human relations of border command including: first factor: interpersonal skills (34/74) secondly, personal skills (27/98), the third factor: the organizational impact (4/17), the fourth factor: organizational knowledge (2/75) and the fifth factor:individual development (2/58) respectively. Results showed that obtained five factors explained72% of the total variance of human relationships border command. The results of the test showed the in groups effects that all the favorable indicators and factors have been approved from the view of samples groups to rule human relations of border command; and results of one-way analysis of variance (ANOVA) showed that elements of human relations in Ardebil and Khorasan Razavi has the highest average which was desirable, but these relations in the province of Mazandaran, Sistan and Baluchestan had the lowest average and was relatively undesirable and was moderate in the other provinces.

    Keywords: Human relations, Border, interpersonal skills, personal skills, organizational effects, Organizational knowledge, individual development
  • Mohammad reza Salimi sobhan *, Jahangir Heydari, Monir Yari Page 6

    Security of a country has always been of concerns and of course of the most important tasks of governments in every arena of time and space; among the cases regarding security of a country,security in international borders and its surrounding is one of the examples related to this issue. The borders of the Islamic Republic of Iran, as one of the components that affect national security regarding the special population,have always been considered the challenging issues in the security arena. Such a conception of arise from geopolitical realities such as ethnic groups scattering and their settlement in the border areas of Iran, the use of geopolitical ethnicity in the existing occasions in foreign policy in one hand and on the other hand expansion of geo-spatial sequel of border ethnic to other side of Iran political borders. Being border also makes it easy to access to the waves of enemy communications in a way that the enemy propaganda campaign against the Islamic Republic of Iran wasin these areas.Thus in this research, convergence of Iranian border ethnic related to the stability of the national security. The research method was descriptive and analytical utilizing technique SWOT (strengths and weakness points, opportunities and threats) was analyzed the convergence of Iranian ethnic; the library and internet documentary were the research tools. The results indicate that in the convergence of Iranian ethnic the internal strengths 10, internal weaknesses 21, external opportunities 11 and the threat 12 have been a major influence on this issue. After examining the interaction effect between them, on each other and from each other and their qualitative and quantitative analysis, ultimately presented 40 appropriate strategies.

    Keywords: Ethnicity, National Security, national identity
  • hassan saadati jafar abadi *, mohammad moradi Page 7

    The major root of the problems that occur in each country can be found within its borders. A regional imbalance between development of the border regions and local areas has a negative impact on national security of any nation. Borders greatly affect border interactions; the prosperity and decline of cities and areas and their influence depends on whether the boundary line created new roles for them or not, will disrupt their natural areas. Border areas of country's west because of vicinity with Iraq geographical and political conditions has characteristics of its own and is an integral part of it. This study seeks to answer the question, "With regard to the past, the future and border functions of the West of the country and its impact on national security, what is the explanation?” The present research has a descriptive methodology gather the required data through library and field studies, questionnaire and interview with regional experts, and then from the data collected entered to SPSS software environment and results of the interviewed experts was analyzed. After analyzing the findings, it was determined that border developments in Qasr-e Shirin area heavily influenced by the political situation and developments in Iraq. The presence of America extra-regional actor and other regional actors in preparation and developments process of the new Iraq makes Iran political and security strategies in the face of these realities. The presence of Shiite in top of Iraq's political pyramid, Kurdish element, border issues, the interests of regional actors are concerns that justify and explain these strategic approaches of Iran in Iraq. If these functions and features are disregarded, influence negatively on the region's development and security and will act as a threat to development. But if considered and used in the process of development planning and city planning of Qasr-e Shirin , influence positively and the threat becomes opportunity.

    Keywords: Border, Border function, Qasr-e Shirin, Security