فهرست مطالب
فصلنامه پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پایدار)
سال پانزدهم شماره 4 (زمستان 1394)
- تاریخ انتشار: 1394/11/29
- تعداد عناوین: 10
-
-
صفحات 1-23مطالعات بسیاری تا کنون اثر عواملی نظیر رشد اقتصادی، مصرف انرژی و تجارت خارجی را بر میزان انتشار آلاینده های ناشی از احتراق سوخت های فسیلی، به ویژه دی اکسیدکربن مورد بررسی قرار داده اند. توسعه مالی یکی دیگر از عواملی است که چنانچه اثر آن توام با رشد اقتصادی بر میزان انتشار دی اکسیدکربن مورد بررسی قرار گیرد، می توان شاهد تفاوت معناداری در نتایج تحقیق بود.
مطالعه حاضر با به کارگیری یک مدل خودرگرسیون با وقفه های توزیعی (ARDL)، اثر توسعه مالی را بر کیفیت محیط زیست ایران برای دوره زمانی 2007-1973 مورد بررسی قرار داده است. براساس نتایج این تحقیق، ضریب شاخص توسعه مالی با علامت منفی در مدل ظاهر شد که بیانگر رابطه معکوس میزان انتشار دی اکسیدکربن با توسعه مالی است. لذا به ازای سطوح بالاتر توسعه مالی، می توان انتظار کاهش انتشار دی اکسیدکربن را داشت.
کلیدواژگان: توسعه مالی، کیفیت محیط زیست، انتشار دی اکسیدکربن -
صفحات 25-50غیر از عوامل اقتصادی موثر بر رشد اقتصادی یک کشور، برخی مولفه های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی نیز بر رشد و توسعه اقتصادی موثر می باشند که در این خصوص مولفه های اجتماعی حائز اهمیت هستند. بی ثباتی اجتماعی ناشی از آسیب ها و تهدیدات اجتماعی در زمره مهمترین مولفه های اجتماعی موثر بر رشد اقتصادی یک جامعه است.
مقاله حاضر، با استفاده از مدل ARDL و بهره برداری از نرم افزارهای Eviews 5 و Microfit 4.1، در پی یافتن تاثیرات و پیامدهای بی ثباتی اجتماعی بر رشد اقتصادی ایران در دوره 1390- 1360 می باشد. به کمک روش تحلیل مولفه های اساسی، که یکی از انواع روش های تحلیل داده های چند متغیره است، شاخصی برای بی ثباتی اجتماعی (فقدان سرمایه اجتماعی) ساخته شد.
یافته ها حاکی از آن است که بیشترین میزان اثرگذاری بر رشد اقتصادی را متغیر سرمایه فیزیکی دارد. بعد از آن، متغیر نیروی کار و متغیر شاخص فقدان سرمایه اجتماعی بر رشد اقتصادی موثر هستند. توجه خاص دولتمردان به بهبود شرایط اجتماعی و کاهش انواع آسیب های اجتماعی در جامعه می تواند به افزایش رشد اقتصادی کمک شایانی نماید.
کلیدواژگان: آسیب های اجتماعی، تهدیدات اجتماعی، بی ثباتی اجتماعی، رشد اقتصادی، الگوی ARDL -
صفحات 51-74اصلاح نظام مالیاتی به عنوان بخشی از اصلاح نظام مالی کشورها، هسته مرکزی سیاست های اقتصادی و جریان تعدیل اقتصادی را تشکیل می دهد. در این راستا، وسیع تر کردن پایه سیستم مالیاتی و منطقی کردن نرخ های مالیاتی از اولویت های اصلی خواهد بود. لذا محاسبه نرخ های بهینه مالیات بر کالاها و خدمات و محاسبه هزینه نهایی رفاه اجتماعی ناشی از مالیات های غیرمستقیم در ایران از اهداف اصلی این مقاله می باشد.
به منظور محاسبه هزینه نهایی رفاه اجتماعی، به کشش های قیمتی خودی و متقاطع کالاهای مورد نظر و همچنین نرخ های بهینه مالیات بر کالاها و خدمات نیاز می باشد. این کشش ها از برآورد توابع تقاضای 10 گروه کالا و خدمات مشمول مالیات با استفاده از سیستم مخارج خطی و به روش رگرسیون های به ظاهر نامرتبط و داده های ده دهک هزینه ای خانوارهای شهری ایران در طی سال های 89-1375 به دست آمده اند.
نرخ های بهینه مالیات نیز با استفاده از مدل رمزی در دنیای چند نفره و تابع رفاه اجتماعی ساموئلسون- برگسون محاسبه شده اند. در این مدل با استفاده از روش لاگرانژ، تابع رفاه اجتماعی با توجه به یک مقدار درآمد مالیاتی مشخص برای دولت، حداکثر می شود. نتایج نشان می دهد که در نرخ گریز از نابرابری اجتماعی صفر که فقط هدف کارآیی مالیات های غیرمستقیم موردنظر است، نرخ های بهینه مالیات تقریبا به یکدیگر نزدیک اند و با افزایش این نرخ که جنبه عدالت اجتماعی، بیشتر از جنبه کارآیی مورد توجه قرار می گیرد، نرخ های بهینه مالیات از یکدیگر فاصله می گیرند و حتی بعضی از گروه کالاها مستحق دریافت یارانه می شوند. همچنین هر چه نرخ گریز از نابرابری اجتماعی افزایش می یابد، هزینه نهایی رفاه اجتماعی ناشی از تغییر نرخ های مالیات بر کالاها و خدمات کاهش می یابد و در بالاترین مقدار نرخ گریز از نابرابری اجتماعی، کاهش رفاه بسیار کم می شود. لذا در مورد گروه های کالایی که یارانه به آنها تعلق می گیرد، کاهش یارانه و درمورد سایر گروه ها، افزایش مالیات سبب کاهش رفاه اجتماعی می شود.
کلیدواژگان: نرخ بهینه مالیات بر کالاها و خدمات، سیستم مخارج خطی، رگرسیون های به ظاهر نامرتبط، هزینه نهایی رفاه اجتماعی -
صفحات 75-98هزینه های تولید کالا و خدمات شامل هزینه های تبدیل و مبادله است. هزینه های تبدیل، هزینه تولید فیزیکی هستند. هزینه های مبادله شامل هزینه های اندازه گیری ویژگی های مادی و صفات حقوقی مورد مبادله و هزینه های تضمین و اجرای قراردادهاست که اقتصاد نئوکلاسیک آنها را نادیده می گیرد. هزینه های مبادله نقش مهمی در عملکرد اقتصادی ایفا می کنند؛ زیرا انباشت دانش، تخصص گرایی، تقسیم کار و رونق تجارت، تابع معکوسی از هزینه های سرانه مبادلات است. هزینه های مبادله مصادیق مختلفی دارد. یکی از عمده ترین آنها در بخش بازرگانی اقتصاد ایران، هزینه های سرقفلی است.
هدف از این مطالعه، برآورد میزان هزینه سرقفلی واحدهای تجاری خرده فروشی شهر کرمانشاه به عنوان یکی از انواع هزینه های مبادله می باشد. یافته های این پژوهش می تواند در سیاستگذاری برای اصلاح ترکیب سرمایه ها و افزایش سهم سرمایه های تولیدی به کار گرفته شود.
این پژوهش از چهارچوب نظری اقتصاد نهادی بهره می گیرد. روش تحقیق در این مطالعه پیمایشی است. اطلاعات مورد نیاز به منظور برآورد هزینه سرقفلی از طریق مصاحبه حضوری با مسئول واحد تجاری در یک نمونه 50 واحدی از بین کارگاه های خرده فروشی شهر کرمانشاه جمع آوری گردیده که نتایج آن به شرح زیر است:1- مجموع هزینه سرقفلی سالانه در سطح کل واحدهای خرده فروشی شهر کرمانشاه در سال 1391 معادل 3014 میلیارد ریال (301 میلیارد تومان) می باشد. 2- هر واحد خرده فروشی به طور میانگین ماهیانه هزینه ای بالغ بر 15 میلیون ریال به واسطه وجود حق سرقفلی متحمل می شود. 3- ارزش سرمایه سرقفلی کل واحدهای تجاری خرده فروشی در سطح شهر کرمانشاه برابر با 45679 میلیارد ریال (4568 میلیارد تومان) است. این رقم به تنهایی معادل 53 درصد از کل سرمایه گذاری انجام شده در استان طی سال 1391 می باشد.
کلیدواژگان: هزینه مبادله، سرقفلی، اقتصاد نهادی، کرمانشاه، کارگاه خرده فروشی، اقتصاد ایران -
صفحات 99-126از تبیین ارتباط میان توسعه مالی و رشد اقتصادی توسط شومپیتر یک قرن می گذرد، اما همچنان مجادلات جدی میان اقتصاددانان در این مورد وجود دارد. خصوصا در مورد رابطه علی میان توسعه مالی و رشد اقتصادی در کشورهای مختلف در بسیاری از موارد، رابطه علیت معکوس تایید شده است. یکی از مسائل مغفول مانده در این حوزه توجه به زیرساختارهایی است که می توانند در اثربخشی توسعه مالی بر رشد اقتصادی نقشی تعیین کننده ایفا کنند. یکی از ستون های توسعه مالی، کیفیت ارائه خدمات مالی بانکی است که تا حد زیادی تحت تاثیر مالکیت و مداخله دولت در بانکداری می باشد.
مقاله حاضر با به کارگیری الگوی تصحیح خطای برداری به انجام آزمون علیت سه متغیره میان رشد اقتصادی و شاخص های منتخب توسعه مالی و نیز شاخص چندبعدی توسعه مالی که با استفاده از روش تجزیه مولفه های اصلی استخراج شده است، با لحاظ نمودن شاخص مالکیت دولتی بانک ها در مدل طی سال های 1358 تا 1389 می پردازد.
یافته های این تحقیق گویای آن است که بر خلاف نتایج آزمون علیت دومتغیره که علیت معکوس از رشد اقتصادی به توسعه مالی را نشان می دهد، نتایج آزمون علیت سه متغیره این ادعا را بجز در مورد دارایی های بانک های تجاری رد می کند.
کلیدواژگان: توسعه مالی، خدمات مالی بانکی، مالکیت دولتی بانک ها، رشد اقتصادی، آزمون علیت -
صفحات 127-142با توجه به سهم بالای غذا در سبد مصرفی خانوارها و جانشینی محدود آن با سایر کالاها، نوسان قیمت مواد غذایی می تواند اثر قابل توجهی بر کل قیمت های مصرف کننده داشته باشد. در سال های اخیر، واکنش قیمت مواد غذایی به شوک های پولی هدف مطالعات گسترده ای بوده است.
مطالعه حاضر، اثر شوک های پولی بر قیمت مواد غذایی را در ایران مورد آزمون قرار داده است. در این راستا، تکنیک جوهانسون- جوسیلیوس و مدل تصحیح خطا با استفاده از داده های سالانه در دوره 1387-1352 به کار گرفته شد. شوک های پولی نیز با استفاده از فیلتر هودریک - پرسکات استخراج شد.
نتایج نشان داد که در بلندمدت، شوک های پولی مثبت اثر معنی داری بر قیمت مواد غذایی در ایران دارند. بنابراین سیاستگذاری ها باید به گونه ای باشد که آثار منفی شوک های پولی بر قیمت مواد غذایی به حداقل برسد.
کلیدواژگان: شوک های پولی، قیمت، مواد غذایی، ایران -
صفحات 143-172تحقق اقتصاد دانش محور، یک نیاز اساسی برای کشورهای در حال توسعه به شمار می آید. در این الگوی اقتصادی، نقش دانش به عنوان اصلی ترین عامل در بهبود بهره وری، بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین مساله اصلی این مقاله آن است که در شرایطی که مناسبات اقتصادی جهان بر اساس الگوی اقتصاد دانش محور است، الگوی اقتصاد منبع محور و متکی به درآمدهای نفتی، بدون توجه به تولید و بهره وری، مشکل گشای اقتصاد ایران نمی باشد. با توجه به ضرورت اقتصادی کشور برای حرکت از اقتصاد متکی بر درآمدهای نفتی به سمت اقتصاد دانش محور، این مقاله ارتباط بین نحوه هزینه کرد درآمدهای نفتی و بهره وری و تحقق اقتصاد دانش محور را بررسی می نماید.
در عصر همه الگوهای تولید پیشین، دانش یکی از عوامل تولید و بهره وری بود اما هرگز مهم ترین عامل تولید نبود ولی در عصر اقتصاد دانش بنیان، دانش به مهم ترین عامل تولید و بهبود بهره وری تبدیل شده و به عبارت دیگر، نقش دانش در ارتقاء بهره وری در عصر اقتصاد دانش محور از لحاظ شدت تاثیر و اهمیت کلیدی آن، بسیار افزایش یافته است. بنابراین شایسته است که دانش و عوامل موثر بر تاثیر درآمدهای رانتی بر ساختار انگیزشی خلق دانش و نوع و راستای دانش تولید شده در جامعه، بررسی شود.
این تحقیق با روش توصیفی- تحلیلی به تعریف وبررسی ویژگی های اقتصاد دانش محور پرداخته و موانعی را که ساختار هزینه کردن درآمدهای نفتی در مسیر تحقق اقتصاد دانش محور ایجاد می کند، مورد بررسی قرار می دهد. یافته این مقاله عبارت است از: نحوه هزینه کردن درآمدهای رانتی، از طریق ساختار نظام پاداش دهی و راستای دانش، اقتصاد ایران را به سمت تولید دانش غیر مولد و به تبع آن نرخ پایین بهره وری به پیش می راند و با ممانعت از خلق دانش های مولد، مانع از تحقق اقتصاد دانش محور در ایران می شود.
کلیدواژگان: دانش، نوآوری، اقتصاد دانش محور، بهره وری، رانت -
صفحات 173-192انواع مختلف بیکاری از دیرباز یکی از موضوعات مهم و کلیدی دانش اقتصاد بوده است. در برخی مواقع این بیکاری نه به واسطه موقعیت های کم شغلی بلکه به علت عدم توزیع مناسب نیروی کار به وجود می آید. به گواه آمار، بازار نیروی کار پزشکی ایران هم با این مشکل مواجه است. به این مفهوم که تعداد نیروی کار پزشکی در شهرهای بزرگ زیاد بوده و با مازاد عرضه مواجه هستیم و این تعداد در شهرهای کوچک و روستاها اندک، و مازاد تقاضا را شاهد هستیم. این نوع خاص از بیکاری را می توان نوعی از شکست بازار دانست که این شکست، نیاز به طراحی بازار در این حوزه را مشخص می سازد و در واقع، این طراحی نوعی راه حل برای برون رفت از این مشکل تلقی می شود. این حوزه، زیرمجموعه ای از نظریه بازی هاست که گسترش آن نیازمند همکاری طیف وسیعی از متخصصان می باشد.
در این مقاله، با بهره گیری از تئوری تطبیق که خود زیرشاخه ای از طراحی بازار است به تحلیل این بازار می پردازیم.
در پایان با بهره گیری از یک بازار آزمایشی و ارائه مدلی برای آن، پیشنهاداتی را برای اصلاح بازار نیروی کار پزشکی عنوان می کنیم.
کلیدواژگان: توزیع مناسب نیروی کار، نیروی کار پزشکی، طراحی بازار، تئوری تطبیق، نظریه بازی ها -
صفحات 193-216در پژوهش حاضر، به استخراج منحنی فیلیپس کینزی جدید برای ایران با استفاده از الگوهای تعادل عمومی پویای تصادفی در شرایط اقتصاد باز پرداخته شده است.
برای این منظور، با توجه به اهمیت پایداری تورم در ایران، از یک منحنی فیلیپس کینزی جدید پیوندی و همچنین با توجه به اطلاعات منتشر شده از سوی بانک مرکزی ج. ا. ا.، داده های مورد نیاز برای سال های 90-1350 استفاده شده است.
بر اساس یافته های پژوهش حاضر، در تعیین تورم دوره جاری، تورم با وقفه از اهمیت بیشتری نسبت به تورم مورد انتظار برخوردار است. همچنین نتایج این تحقیق نشان می دهد که اثرات تورمی تکانه های پولی بیشتر از اثرات واقعی آن است. به عبارت دیگر، اثر اولیه یک تکانه پولی بر تورم بیشتر از تولید می باشد. علاوه بر این، تکانه های درآمد نفتی و تکانه فناوری، سبب افزایش همزمان تولید و تورم می شود.
کاهش ارتباط پایه پولی با درآمدهای نفتی،سرمایه گذاری در پژوهش های تحقیق و توسعه (R&D) و انضباط پولی، پیشنهادهای سیاستی پژوهش حاضر را تشکیل می دهند.
کلیدواژگان: منحنی فیلیپس کینزی جدید، تورم، اقتصاد ایران -
صفحات 217-243هدف ما از انجام این تحقیق، بررسی تغییرات مصرف خانوارهای فقیر و متوسط از کالاهای اساسی (نان، برنج، شیر، روغن نباتی، قند و شکر) و اندازه گیری آن قبل و بعد از نقدی کردن یارانه ها به منظور حمایت از امنیت غذایی خانوارهای فقیر و متوسط می باشد.
جامعه آماری پژوهش، خانوارهای فقیر (دهک های3-1) و متوسط (دهک های7-4) شهری در کل ایران می باشد. دوره زمانی انجام این تحقیق از ابتدای سال 1386 لغایت پایان سال 1390 در نظر گرفته شده است.
به منظور بررسی ارتباط بین متغیر وابسته (مصرف کالاهای اساسی) با متغیرهای مستقل (درآمد، قیمت و میانگین موزون مصرفی خانوارها) از تحلیل رگرسیون چندگانه است، و به منظور مقایسه مصرف خانوارهای مورد پژوهش طی دو دوره قبل و بعد از هدفمندی، از آزمون T استفاده شده است.
جمع آوری اطلاعات این تحقیق به صورت بررسی کتابخانه ای، مطالعه و بررسی اسناد و مدارک و در نهایت پایگاه های اطلاعاتی بانک مرکزی و مرکز آمار ایران بوده و پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها با استفاده از نرم افزارهای اقتصادسنجی EVeiws و SPSS طی شش فرضیه مورد پردازش قرار گرفته و نتایج به دست آمده از مدل رگرسیون و آزمون T نشان داد که پس از هدفمند کردن یارانه ها، مصرف تمام کالاهای مورد بررسی نان، برنج، روغن نباتی و قندوشکر در خانوارهای فقیر و متوسط کاهش داشته است.
کلیدواژگان: یارانه های نقدی، کالاهای ضروری، خانوارهای فقیر و متوسط
-
Pages 1-23Many studies have investigated the effects of economic growth, energy consumption and foreign trade on the pollutant emissions due to fossil fuels combustion. The consideration of financial development together with economic growth results in significant differences among findings. This paper examines the effects of financial development on environmental quality of Iran during 1973-2007 using an ARDL (Auto Regressive Distributed Lags) model. According to the results, the negative coefficient for financial development index shows the adverse effect of financial development on carbon dioxide (CO2) emissions. Therefore, it is expected that increasing financial development will reduce the CO2 emissions.Keywords: Financial development, Environmental quality, Carbon dioxide emissions
-
Pages 25-50Besides economic factors affecting economic growth, some cultural, political and social factors influence economic growth and development too; inter alia, social components play important roles. Social instability originating from social threats is one of the most important social components, which affects economic growth.This study aims to investigate the consequences of social instability on economic growth in Iran during 1981-2011. For this purpose, the Auto- Regressive Distributed LagModel (ARDL) and Error Correction Model (ECM) are estimated by Eviews.5 and Microfit 4.1. Using Principal Component Analysis (PCA), an index for social instability (absence of social capital) is made. The results show that physical capital, labor and social instability have the highest effectiveness on economic growth, respectively. Paying attention of policymakers to improving social conditions and reducing social instabilities may lead to higher economic growth.Keywords: Social instability, Economic growth, Principal component analysis (PCA), Auto, regressive distributed lag model (ARDL)
-
Pages 51-74Tax reform as a part of financial system’s reforms constitutes the core of fiscal policies and economic adjustment process. The widening tax base and rationalizing tax rates are main priorities in this regard. This paper aims to calculate optimal commodity tax rates and marginal cost of social welfare resulting from indirect taxes in Iran. The calculation of marginal cost of social welfare requires determining the own and cross price elasticities of demand and optimal tax rates for goods and services. These parameters are obtained by estimating demand function of ten good and service groups in a linear expenditure system. This system is estimated through seemingly unrelated regression method using data of ten expenditure deciles of urban households in Iran during 1996-2010. The optimal tax rates are calculated using Ramsey method in a multi-person world and Bergson-Samuelson's social welfare function. In this model, a social welfare function is maximized with respect to given tax revenue of government using Lagrange method. Results show that when social inequality aversion parameter is zero, optimal tax rates almost are equal. By increasing this parameter, which fairness rather than efficiency is considered, these rates are diverged, in a way that some commodity groups are entitled to get subsidy. In addition, as social inequality evasion parameter increases, the marginal cost of social welfare resulting from change in commodity tax rates decreases, and welfare loss gets very small in the highest social inequality evasion rate. So, decreasing subsidy among all good and service groups receiving subsidy, and increasing tax on other groups lead to decrease in social welfare.Keywords: Optimum Tax, Linear Expenditure System, Seemingly Unrelated Regression, Ramsey Rule, Marginal Cost of Social Welfare
-
Pages 75-98Production costs include transformation and transaction costs. Transformation costs are expenses of physical production. Transaction costs include the costs of measuring physical properties and legal characteristics of goods exchanged, and the costs of assurance and implementation of contracts, which neoclassical economics ignores them. Transaction costs play important roles in the economic performance because the accumulation of knowledge, specialization, and division of labor and trade boom is an inverse function of the transaction costs per capita. Transaction costs are of different instances. In the Iranian business sector, business goodwill is the most important type of transaction costs. This study aims to estimate the cost of Goodwill of retail businesses in Kermanshah.This research makes use of institutional economics approach to estimate the cost of goodwill. Data are gathered from a sample of 50 retail units through interviews. The results indicate that total annual cost of goodwill of the retail units amounts to 3014 billion Rials in 2012. Each retail unit bears more than 15 million Rials as average monthly cost-of-goodwill. The value of goodwill capital of retail businesses is estimated about 45,679 billion Rials, equivalent to 53% of the total investments made in Kermanshah in 2012. The findings can be used to amend the capital structure and to increase the share of productive capital.Keywords: Transaction Costs, Goodwill, Institutional Economics, Kermanshah, Iran Economy, Retail Business
-
Pages 99-126One century has passed since the explanation of relationship between financial development and economic growth by Schumpeter. However, there are serious debates among economists in this regard. Especially, the causality relationship between economic growth and financial development, in most of the cases, the causality from economic growth to financial development is confirmed in different countries. One of the neglected issues in this field is to consider the infrastructures, which can play important roles in the effectiveness of financial development on economic growth.One pillar of the financial development is the quality of banking financial services, which to a great extent is influenced by ownership and intervention of government in banking system. This paper, by using VECM model, tests the tri-variate causality among economic growthand financial development in the presence of public ownership of banks index during 1980 to 2010. The results show that in contrast to the bi-variate causality tests, which indicate the adverse causality from economic growth to financial development, the tri-variate causality tests reject this claim except for the case of the commercial banks’ assets.Keywords: Financial development, Banking financial services, Government ownership of banks, Economic growth, Causality test
-
Pages 127-142Given the large weight of food in the households’ consumption basket and its limited substitutability with other goods, food price fluctuations are of sizeable impacts on overall consumer prices. The reaction of the food prices to monetary shocks has been the subject of much empirical researches in the recent years. This study examines the impact of monetary shocks on food prices in Iran. To do this, the study adopts Johansen-Juselius and Error-Correction models using time-series data over the period 1973-2008. Using Hodrick-Prescott filter, the monetary shocks were obtained. The results showed that in the long-run positive monetary shocks have significant effects on food prices in Iran. Therefore, policies and strategies should be such that minimize the negative effects of monetary shocks on the food prices.Keywords: Monetary Shocks, Price, Food, Iran
-
Pages 143-172Realization of the knowledge-based economy model is a basic requirement for developing countries. In this model, knowledge plays important role in improving productivity. This paper claims that in a world where the economic ties are formed in terms of the knowledge-based economy, a resource-dependent economic model, regardless of productivity, is not a proper solution for the Iranian economy. Due to the necessity of moving from oil-based to knowledge-based economy in Iran, this paper studies the impact of oil revenues on productivity and realization of knowledge-based economy.This research employs a descriptive – analytical method to define and identify characteristics of knowledge-based economy and examines the obstacles resulting from spending oil revenues in creating knowledge-based economy.This paper finds that spending rents from oil revenues, through its reward structure and knowledge direction lead the Iran economy to the unproductive knowledge and consequently low rates of productivity and prevent the creation of productive knowledge, then prevent the realization of the knowledge-based economy in Iran.Keywords: knowledge, Innovation, knowledge, based economy, Productivity, Rents
-
Pages 173-192The various types of unemployment have been key subjects of economics from the past periods. Sometimes, unemployment is the result of improper distribution of labor force. According to the statistical data, medical labor market in Iran is faced with such a problem. The density of medical labor in metropolitan areas is high. As a result, this market is of supply surplus. On the other hand, Iran’s towns and suburbs experience demand surplus. This type of unemployment indicates a kind of market failure, which needs to design a market as a solution. Market design as a subset of game theory requires developing through collaborative efforts of a wide range of specialists. In this article, we analyze medical labor market using the matching theory as a subset of market design. This theory is a main subset of market design theory. We apply a hypothetical market; provide a model and present suggestions to amend the medical labor market in Iran.Keywords: Medical labor, Market design, Matching theory, Game theory
-
Pages 193-216In the present study, the New Keynesian Phillips Curve is derived for Iran using an Open Economy Dynamic Stochastic General Equilibrium model. Due to inflation persistence in Iran, a new hybrid Keynesian Phillips curve is estimated using Central Bank of Iran dataset during 1971-2011. The findings indicate that lagged inflation is more important than expected inflation in determining current period inflation. In addition, with reference to monetary shocks, the inflationary effects are greater than real effects. In other words, a monetary shock initially affects inflation more than output. Moreover, shocks on oil revenue and technology lead to increase in both output and inflation. A reduction in the nexus between monetary base and oil revenues, investment in research and development (R & D) and monetary discipline are policy recommendations of this research.Keywords: New Keynesian Phillips Curve, Inflation, Economy of Iran
-
Pages 217-243This study aims to measure the consumption changes of goods, including bread, rice, milk, edible oil and sugar among the poor and middle-income households before and after paying cash subsidies, in order to support their food security. The statistical population consists of the poor and middle-income households of Iran over the period 2007-2011. We collect data through library documents and databanks of Central Bank of Iran and Statistical Center of Iran. In order to examine the relationship between the dependent variable (necessary goods consumption) and the independent variables (income, price, weighted average of consumption), we employ the multiple regression analysis in Eviews and SPSS environments. In addition, we use t-test to compare the households’ consumption before and after paying cash subsidies. The results indicate that before and after paying cash subsidies, the consumption of the goods under study has declined among the poor and middle-income householdsKeywords: Paying cash subsidies, Necessary goods, Poor, Middle, income households