فهرست مطالب

Sport Sciences and Health Research - Volume:7 Issue: 15, 2016

Journal of Sport Sciences and Health Research
Volume:7 Issue: 15, 2016

  • تاریخ انتشار: 1394/12/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید محمد حسینی، محمدحسین علیزاده، احمد فرخی صفحات 163-174
    تصویر بدنی مانند هر جنبه روانی دیگر، جزیی از شخصیت انسان است که سیر تکاملی دارد و در شرایطی مانند بدشکلی مشهود، فرد دچار اختلال و ضعف می شود. هدف از این پژوهش، مقایسه تصویر بدنی افراد دارای اسکولیوزیس ناشناخته با افراد سالم بود. پژوهش حاضر توصیفی–مقایسه ای است. به این منظور 54 فرد دارای اسکولیوزیس ناشناخته با میانگین سنی 1/18 سال پرسشنامه تصویر بدنی مندلسون را تکمیل کردند. سپس یک گروه کنترل با گروه مذکور مقایسه شدند. پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ 82/0 به دست آمد. تشخیص و شدت اسکولیوزیس از طریق رادیوگرافی صورت گرفت. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون t مستقل تحلیل شد. نتایج نشان داد بین تصویر بدنی افراد دارای اسکولیویس ناشناخته با افراد سالم تفاوت معناداری وجود دارد (01/0=P) و بین میزان رضایت از ظاهر و رضایت از نگرش دیگران در افراد دارای اسکولیوز و افراد سالم تفاوت معناداری مشاهده شد (03/0=P و 00/0=P). اما بین رضایت از وزن در افراد اسکولیوزی و افراد سالم تفاوت معناداری مشاهده نشد (17/0=P). انحنای تنه و تغییرات ثانویه در ناحیه شانه و کتف در افراد اسکولیوزیس ممکن است موجب ضعف تصویر بدنی در این افراد شود و برخی عوارض روانی را در پی داشته باشد.
    کلیدواژگان: اسکولیوزیس ناشناخته، تصویر بدنی، رضایت از ظاهر، روانی، وضعیت بدنی
  • علی یلفانی، منا شریفی، زهرا رئیسی صفحات 175-191
    یکی از آسیب های شایع مفصل مچ اسپرین مچ پاست. اسپرین مکرر و مزمن تعادل را دچار اختلال می کند. توانبخشی ناکافی زمینه بروز آسیب مجدد را فراهم می کند و بی ثباتی مزمن مچ پا را در پی خواهد داشت. در این مطالعه نیمه تجربی 30 زن دچار اسپرین مزمن مچ پا شرکت کردند و تصادفی به سه گروه تمرین درمانی در آب، خشکی و کنترل تقسیم شدند. درد، عملکرد حرکتی، تعادل ایستا و پویا پیش و پس از دوره تمرینی اندازه گیری شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-21 انجام گرفت. سطح معناداری نیز 05/0 در نظر گرفته شد. هر دو گروه تمرینی در مقیاس های درد، عملکرد حرکتی، تعادل ایستا و پویا تفاوت معناداری را پس از هشت هفته تمرین درمانی نشان دادند (05/0P<). مقایسه داده های دو گروه در مقیاس عملکرد حرکتی، تعادل ایستا، پویا و درد تفاوت معناداری را پس از مطالعه نشان نداد (05/0
    کلیدواژگان: اسپرین مزمن، تعادل، تمرین درمانی، درد، عملکرد
  • امین فرزانه حصاری، سولماز مهدوی، مسعود گلپایگانی صفحات 193-203
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی ارتباط بین نمره های آزمون برگ با قدرت آبداکتورهای ران و پلانتار فلکسور مچ در زنان سالمند است. 32 زن سالمند (میانگین سن 98/5±20/66 سال، وزن 78/5±60/62 کیلوگرم و قد 8/7± 94/159 سانتی متر) داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند. اجزای آزمون برگ به چهار دسته تقسیم شد: 1. حفظ وضعیت، 2. حرکت درون تکیه گاه، 3. حرکت خارج تکیه گاه و 4. حرکت درون و خارج تکیه گاه. حداکثر انقباض ارادی (MVC) عضلات آبداکتور ران و پلانتار فلکسور مچ پا به وسیله دستگاه دیناموتر دستی (MMT) اندازه گیری شد. ارتباط بین اجزای آزمون برگ و قدرت عضلات با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون در سطح معناداری 05/0 بررسی شد. نتایج نشان داد که بین قدرت آبداکتورهای ران و پلانتارفلکسورهای مچ پا و نمره های آزمون برگ در زنان سالمند ارتباط معناداری وجود دارد (05/0≥ᴩ). همچنین نتایج نشان داد که میزان همبستگی قدرت آبداکتورهای ران با بخش های آزمون برگ (62/0-54/0r =) بیشتر از قدرت پلانتارفلکسورهای مچ با بخش های آزمون برگ بود (53/0-35/0r =). بنابراین با توجه به نتایج تحقیق حاضر، می توان نتیجه گرفت که قدرت آبداکتورهای ران و پلانتارفلکسورهای مچ پا با اجرای آزمون برگ ارتباط دارد و کاهش قدرت عضلات مذکور، کاهش اجرای آزمون برگ را به همراه دارد.
    کلیدواژگان: آبداکتورران، آزمون برگ، پلانتار فلکسورمچ، سالمند، قدرت
  • فرهاد نیکروان گلسفیدی، احمد ابراهیمی عطری، علی اکبر هاشمی جواهری صفحات 205-220
    هدف از این تحقیق بررسی وضعیت عضلانی – اسکلتی ناحیه گردن و کمربند شانه ای در کارمندان مرد کاربر رایانه با و بدون فعالیت جسمانی بود. به ان منظور 120 نفر از کارمندان مرد به صورت خوشه ایانتخاب شدند. سپس به دو گروه (گروه اول دارای فعالیت جسمانی و گروه دوم بدون فعالیت جسمانی) تقسیم شدند. آنگاه وضعیت اسکلتی- عضلانی ناحیه گردن وکمربند شانه نمونه ها براساس پرسشنامه استاندارد نوردیک ارزیابی شد. پژوهش حاضر توصیفی از نوع رابطه ای – مقایسه ای با ماهیت کاربردی است.
    اطلاعات خام به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 و بهره گیری از آمار توصیفی و آزمون خی دو (05/0α≤) تجزیه وتحلیل شد. نتایج آزمون ها نشان داد که اختلاف معناداری بین وضعیت اسکلتی – عضلانی ناحیه گردن و کمربند شانه دو گروه وجود دارد (p=0.001) و گروه دارای فعالیت جسمانی از وضعیت بهتری برخوردار بودند. از آنجا که احتمالا فعالیت بدنی و آمادگی جسمانی، شیوع اختلالات اسکلتی – عضلانی را کاهش می دهد، آموزش و اجرای تمرینات ورزشی منظم در این افراد می تواند در پیشگیری از اختلالات مزمن اسکلتی – عضلانی ناحیه گردن و کمربند شانه موثر واقع شود و از هزینه های هنگفت ناشی از آن جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی، عضلانی، با فعالیت جسمانی، بدون فعالیت جسمانی، کمربند شانه، گردن
  • نورالله جاودانه، هومن مینونژاد، الهام شیرزاد صفحات 221-235
    راستای مکانیکی اندام تحتانی به طور کلی بر ثبات مفصل زانوی ورزشکاران اثر دارد. تحقیقات اشاره دارند که پرونیشن مچ پا در شیوع آسیب ACL موثر است، ولی مطالعه ای در زمینه کنترل عصبی -عضلانی ورزشکاران دارای پرونیشن افزایش یافته مچ پا در رابطه با آسیب ACL صورت نگرفته است. ازاین رو هدف از این تحقیق، بررسی برخی عوامل خطرزای عصبی- عضلانی مرتبط با آسیب ACL در افراد دچار ناهنجاری پرونیشن مچ پا بود.
    پانزده ورزشکار دارای پرونیشن افزایش یافته مچ پا و پانزده ورزشکار سالم به صورت هدفمند به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. سیگنال های الکترومیوگرافی با استفاده از الکترود سطحی از چهار عضله (گلوتوس مدیوس، لترال همسترینگ، واستوس لترالیس و سولئوس) ثبت شد.
    نتایج آزمون MANOVA نشان داد در عضلات گلوتئوس مدیوس (029/0=P) و بایسپس فموریس (001/0P=) در مرحله فیدفورواردی و در عضله گلوتئوس مدیوس (005/0P=) در مرحله فیدبکی، بین دو گروه تفاوت معنا دار وجود دارد و در فعالیت فیدفورواردی و فیدبکی عضلات واستوس لترالیس و سولئوس بین دو گروه ارتباط معنا داری وجود ندارد (05/.≤P). بنابراین ناهنجاری پرونیشن مچ پا با تغییر عملکرد عصبی - عضلانی عضلات گلوتئوس مدیوس و لترال همسترینگ، می تواند به عنوان عامل خطرآفرین در بروز آسیب های ACL دخیل باشد.
    کلیدواژگان: آسیب رباط صلیبی، پرونیشن مچ، عوامل خطرزا، فعالیت فیدبکی، فعالیت فیدفورواردی
  • عفت حسین زاده، منصور اسلامی، فرشته حبیبی تیرتاشی صفحات 237-250
    هدف این تحقیق مقایسه سختی مفصل مچ پا بین افراد با کف پای نرمال، صاف و گود در شروع گام برداری بود. 30 دانشجوی دختر (10 نفر کف پای صاف،10 نفر کف پای گود و10 نفر کف پای نرمال) با میانگین سن 7/1±23 سال، قد 5/2±165 سانتی متر و وزن 5/2±53 کیلوگرم در این مطالعه شرکت کردند. سختی با استفاده از نسبت گشتاور عضلات به جابه جایی زاویه ای مفصل محاسبه شد. برای سنجش قوس کف پا از آزمون شاخص افتادگی ناوی و برای آزمون فرضیات، از آزمون آماری تحلیل واریانس (آنوا) یک عامله استفاده شد (05/0≥P). نتایج آماری نشان داد در میزان سختی مفصل مچ پا بین سه گروه اختلاف معناداری وجود دارد (001/0>P). نتایج آزمون تعقیبی توکی نشان داد میانگین سختی مچ پای افراد کف پای گود 97/61 درصد بیشتر از افراد کف پای صاف و 9/43 درصد بیشتر از افراد کف پای نرمال و میانگین سختی مچ پای افراد کف پای نرمال72/41 درصد بیشتر از افراد با کف پای صاف است. یافته ها نشان داد که با تغییر قوس کف پا سختی نیز تغییر می کند. از آنجا که سختی می تواند در بروز آسیب پذیری بافت نرم و سخت افراد تاثیرگذار باشد، به مربیان توصیه می شود این عامل بیومکانیکی در برنامه تمرینی افراد با ناهنجاری های کف پایی لحاظ شود.
    کلیدواژگان: ارتفاع ناوی، ساختار کف پا، سختی مفصل، شروع گام برداری، کف پای صاف
  • فهیمه ابراهیمی، رضا مهدوی نژاد، خمیدرضا جلیلی صفحات 251-265
    دیابت با اختلال در ارگان های مختلف همراه بوده و پیامدهای ناشی از آن شایان توجه است. پیلاتس روش مفیدی به منظور کنترل بیماری است. هدف از این مطالعه تعیین اثر بخشی تمرینات منتخب پیلاتس بر قدرت عضلانی، تعادل و هموگلوبین گلیکوزیله بیماران مبتلا به دیابت نوع2 بود. 30 بیمار زن مبتلا به دیابت در دامنه سنی 45-30 سال به صورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی هشت هفته تمرینات پیلاتس را انجام دادند. قدرت با دستگاه دینامومتر، تعادل ایستا و پویا با آزمون های ایستادن روی یک پا و ایستادن و رفتن و هموگلوبین گلیکوزیله از طریق آزمایش خون، پیش و پس از هشت هفته اندازه گیری شد. به منظور آنالیز داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد. یافته ها نشان داد که پس از هشت هفته بهبود معناداری در قدرت عضلانی، تعادل ایستا و هموگلوبین گلیکوزیله گروه تجربی مشاهده شد و در گروه کنترل تغییر معناداری مشاهده نشد (05/0≥P). همچنین نتایج تغییر معناداری را در تعادل پویا در هر دو گروه تجربی و کنترل نشان نداد (05/0≥P). نتایج نشان داد از این تمرینات می توان به عنوان روش درمانی مکمل سودمند برای این بیماران استفاده کرد.
    کلیدواژگان: تمرینات پیلاتس، تعادل، دیابت، قدرت عضلانی، هموگلوبین گلیکوزیله
  • سامان یوسفی سقزی، اکبر اعظمیان جزی صفحات 267-278
    هدف این تحقیق، تعیین اثر ماساژ ورزشی نوازشی بر برخی شاخص های ایمنی بسکتبالیست های نخبه معلول با ویلچر پس از یک جلسه تمرین شدید ویژه بود. آزمودنی ها شانزده معلول جسمی بودند که براساس امتیاز معلولیت (IWBF)، همگن سازی شده، به دو گروه هشت نفره شامل گروه کنترل و گروه تجربی تقسیم شدند. آزمودنی ها یک جلسه تمرین شدید ویژه بسکتبال با ویلچر به مدت 40 دقیقه با شدت بیشینه (با کنترل ضربان قلب)، انجام دادند. پس از تمرین، گروه تجربی 20 دقیقه ماساژ دریافت کرد. گروه کنترل در این زمان استراحت کردند. نمونه های سرمی آزمودنی ها در چهار مرحله توسط کارشناس آزمایشگاه گرفته شد.
    نتایج نشان داد بلافاصله پس از ماساژ و 24 ساعت بعد به ترتیب تفاوت معناداری در ایمونوگلوبولین A گروه تجربی نسبت به گروه کنترل مشاهده نشد (063/0< Pو057/0< (P. تعداد نوتروفیل ها در گروه تجربی بلافاصله(008/0>P)، و 24 ساعت پس از ماساژ کاهش معناداری نشان داد (030/0>P).
    به طور کلی، با توجه به کاهش نوترفیل ها به نظر می رسد که 20 دقیقه ماساژ ورزشی نوازشی می تواند تاثیر مفیدی بر سیستم ایمنی بسکتبالیست های با ویلچر داشته باشد. بنابراین، به مربیان و ورزشکاران توصیه می شود پس از اتمام تمرینات ورزشی شدید از ماساژ ورزشی نوازشی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: ایمونوگلوبولین A، بسکتبال باویلچر، تمرین شدید، ماساژ نوازشی، نوتروفیل
|
  • Seied Mohammad Hosseini, Mohammad Hossein Alizadeh, Ahmad Farokhi Pages 163-174
    Body image like other aspects of mental section is a part of our personality which has evolution procedure and is disturbed and weakened in situations such as obvious disfigurement. The aim of this study was to compare body image between individuals with idiopathic scoliosis and healthy ones. This study was descriptive – comparative. 54 subjects (mean age 18.1) with idiopathic scoliosis completed Mendelson Body Image Questionnaire. Then, a control group was compared with scoliosis group. The reliability of the questionnaire was 0.82 using Cronbach's alpha coefficient. Scoliosis was diagnosed and measured by radiography. The collected data were analyzed by independent t test. The results showed a significant difference in body image between idiopathic scoliosis and healthy groups (P=0.01). Also, there was a significant difference in subscales of appearance satisfaction and attribution satisfaction between these two groups (P=0.03, P=0.00). There was no significant difference in weight subscale between these two groups (P= 0.17). Trunk deformity and secondary changes in shoulders and scapulas in those with idiopathic scoliosis may weaken their body image and may lead to some psychological impacts.
    Keywords: appearance satisfaction, body image, idiopathic scoliosis, posture, psychological
  • Ali Yalfani, Mona Sharifi, Zahra Raeisi Pages 175-191
    Ankle sprain is one of the most common injuries of the ankle joint. Recurrent and chronic ankle sprain can cause balance impairment. Recurrent injury is a consequence of inadequate rehabilitation and instability of ankle joint will follow. In this quasi-experimental study, 30 women with chronic ankle sprain participated and were randomly assigned to three groups: exercise therapy in water, land and control. Pain, motor function, static and dynamic balance were measured before and after the exercise program. Data analysis was performed using SPSS-21 software (P=0.05). Findings demonstrated a significant difference in pain, motor function, static and dynamic balance in each training group after 8 weeks of exercise therapy (P˂0.05). There were no significant differences between the two training groups in pain, motor function, static and dynamic balance (P>0.05). Although there were no statistically significant differences between the two exercise groups, the difference between the two groups in the mean percentage of changes can indicate that the clinical effects of aquatic therapy are higher than exercise in land.
    Keywords: balance, chronic sprain, exercise therapy, function, pain
  • Amin Farzaneh Hessari, Solmaz Mahdavi, Masoud Golpaygani Pages 193-203
    The aim of this study was to determine the relationship between the Berg balance test scores and strength of hip abductors and ankle plantar flexors in elderly women. 32 elderly females (mean age: 66.20±5.98 yr, weight: 62.60±5.78 kg, height: 159.94±7.8 cm) voluntary participated in this study. Berg Balance Test (BBT) functions were divided into four categories: 1. Position maintenance, 2. movement within base of support, 3. Movements out of base of support, 4. Movements in and out of base of support. Maximum Voluntary Contraction (MVC) of hip abductor and ankle plantar flexor muscles were measured by Manual Muscle Test (MMT). Pearson correlation coefficient was used to determine the relationship between Berg functions and muscle strength at significance level of 0.05. Results showed a significant relationship between hip abductors and ankle plantar flexors strength and BBT scores in elderly women (P≤0.05). Also, the correlation values between hip abductors and BBT functions (r=0.54-0.62) were higher than plantar flexor strength and BBT functions (r=0.35-0.53). In conclusion, it can be concluded that there were significant relationships between hip abductors and ankle plantar flexors strength and BBT functions and decreased ankle plantar flexors and hip abductors strength was associated with decreased BBT functions
    Keywords: ankle plantar flexor, Berg test, elderly, hip abductor, strength
  • Farhad Nikravan Golsefidi, Ahmad Ebrahimi Atri, Ali Akbar Hashemi Javaheri Pages 205-220
    The present study aimed at investigating musculoskeletal condition of neck and shoulder girdle in active and inactive male employees who worked with computers. 120 male employees were selected by cluster sampling method and divided into two groups (first group with physical activity and second group without physical activity). Their musculoskeletal condition of their neck and shoulder girdle were assessed by Nordic standard questionnaire. This study was descriptive, correlational-comparative with an application nature. The collected data were analyzed by SPSS21 and descriptive statistics and Chi Square test (α≤0.05). Results showed a significant difference in musculoskeletal condition of neck and shoulder girdle between the two groups (P=0.001) and the group with physical activity enjoyed a better condition. As physical activity and fitness may decrease musculoskeletal disorders, training and regular physical activities can affect the prevention of musculoskeletal disorders of neck and shoulder girdle and can prevent enormous costs.
    Keywords: active, inactive, musculoskeletal disorders, neck, shoulder girdle
  • Noorollah Javdaneh, Hooman Minoonejad, Elham Shirzad Pages 221-235
    athletes. Researches show that pronation of ankle affects the incidence of anterior cruciate ligament (ACL) injury but no researches have been conducted on neuromuscular control related to ACL injury in athletes with increased pronation of ankle. Therefore, the aim of this study was to investigate some neuromuscular risk factors of ACL injury in athletes with ankle pronation deformity. 15 athletes with increased pronation of ankle and 15 normal athletes were purposively selected as the ample of the study. Electromyographic signals were recorded with surface electrode from four muscles (gluteus medius, lateral hamstring, vastus lateralis and soleus). MANOVA results showed a significant difference between the two groups in feed forward phase of gluteus medius (P=0.029) and biceps femoris (P=0.001) and in feedback phase of gluteus medius (P=0.005) although there were no significant differences in feed forward and feedback activities of vastus lateralis and soleus between the two groups (P≥0.05). So pronation of ankle can be a risk factor in ACL injury incidence through a change in neuromuscular function of gluteus medius and lateral hamstring muscles.
    Keywords: ACL injury, ankle pronation, feedback activity, forward activity, risk factors
  • Effat Hoseinzadeh, Mansour Eslami, Fereshteh Habibi Tirtashi Pages 237-250
    The aim of this study was to compare the stiffness of ankle joint in individuals with normal feet, flat feet and pes cavus in gait initiation. 30 female students (10 subjects with flat feet, 10 subjects with pes cavus, 10 subjects with normal feet, mean age 23±1.7 yr, height 165±2.5 cm and weight 53±2.5 kg) participated in this study. Stiffness was calculated using the ratio of muscle torque to the angular displacement of the joint. Navicular-drop test was used to measure the arch rate of the foot. One-way analysis of variance (ANOVA) was used to test the hypotheses (P<0.05). The statistical results showed a significant difference among three groups in the stiffness of the ankle joint (P<0.001). Results of Tukey post hoc test showed that mean stiffness of ankle joint in subjects with pes cavus was 61.97% more than those with flat feet and 43.9% more than those with normal feet and mean stiffness of ankle joint in subjects with normal feet was 41.72% more than those with flat feet. Findings showed that a change in the arch of foot change changed the stiffness as well. Since the stiffness can affect the incidence of vulnerability of soft and hard tissues, coaches are recommended to pay attention to this biomechanical factor in training programs for individuals with foot deformities.
    Keywords: flat feet, foot structure, gait initiation, joint stiffness, navicular height
  • Fahimeh Ebrahimi, Reza Mahdavinejad, Hamidreza Jalily Pages 251-265
    Diabetes is associated with disorders in different body organs and its consequences are considerable. Pilates is a beneficial way to manage this disease. The aim of this study was to investigate the effectiveness of selected Pilates exercises on muscle strength, balance and HbA1c in patients with diabetes type 2. 30 diabetic female patients (age range: 30-45) were randomly divided into experimental and control groups. The experimental group performed 8 weeks of Pilates exercises. Strength was measured by dynamometer set, static and dynamic balance by OSLR and TUG tests and HbA1c by HbA1c test before and after 8 weeks. For data analysis, covariance analysis test was used. The findings showed that muscle strength, static balance and HbA1c significantly improved in experimental group after 8 weeks but no significant changes were observed in control group (P≤0.05). Also, the findings showed no significant changes in dynamic balance in both groups (P≤0.05). This study showed that the Pilates exercises can be used as a beneficial complementary treatment method for these patients.
    Keywords: balance, diabetes, glycosylated hemoglobin, muscle strength, Pilates exercises
  • Saman Yousefi Saggezi, Akbar Azamian Jazi Pages 267-278
    The present study aimed at investigating the effect of effleurage sports massage on some immune indices in elite wheelchair basketball players after one session of specific intensive exercise. 16 physically disabled subjects were homogenized based on the disability rating (IWBF) and divided into two groups of control and experimental (each group 8 subjects). Subjects performed a session of specific intensive basketball exercise with wheelchair for 40 minutes with maximum intensity (heart rate control). Then, the experimental group received massage for 20 minutes and control group rested at the same time. Blood serum samples were taken by laboratory experts at four steps. Results indicated no significant differences in the immunoglobulin A (IgA) between the experimental and control groups immediately after massage and after 24 hours (P>0.063) (P>0.057) respectively. The number of neutrophils significantly decreased immediately (P<0.008), and 24 hours after the massage (P<0.030). Overall, due to a decrease in the neutrophils, it seems that 20 minutes of effleurage sports massage can have beneficial effects on the immune system of wheelchair basketball players. Therefore, coaches and athletes are advised to use effleurage sports massage following intensive workouts.
    Keywords: effleurage massage, IgA, intensive exercise, neutrophil, wheelchair basketball