فهرست مطالب

Modern Rehabilitation - Volume:9 Issue: 1, 2016

Journal of Modern Rehabilitation
Volume:9 Issue: 1, 2016

  • ویژه نامه شماره 1
  • تاریخ انتشار: 1394/10/20
  • تعداد عناوین: 20
|
  • فاطمه قاسمی دهچشمه، علی امیری*، نادر معروفی، علی اشرف جمشیدی، شهره جلایی صفحات 1-11
    زمینه و هدف
    وجود یا عدم وجود پایایی در نتایج حاصل از ثبت الکترومیوگرافی سطحی عضلات، همواره مورد سوال بوده است (1) هدف از مطالعه ی حاضر، سنجش میزان پایایی زمان تاخیری واکنش الکترومیوگرافی عضلات اطراف مفصل زانو، در مواجهه با اغتشاش پیش بینی نشده ی چرخشی در صفحه ی عرضی، از ناحیه ی سطح اتکا بود.
    روش بررسی
    در مطالعه ی حاضر 20 خانم سالم و عاری از هرگونه دفورمیتی مشخص در اندام تحتانی با دامنه ی سنی 19تا30 سال شرکت داشتند. از هر فرد ثبت الکترومیوگرافی سطحی از شش عضله ی اطراف مفصل زانو، به تفکیک در4 وضعیت شامل: چرخش خارجی (Ext Rot ( از ناحیه ی کف پا در صفحه ی عرضی بازانوی خم و زانوی صاف و چرخش داخلی Inter Rot)) در همین شرایط دروضعیت ایستاده روی یک پا Single leg stance))، طی 4 مرحله انجام گرفت. تکرار پذیری درون جلسه ای (Intra session) از طریق ضریب همبستگی درون گروهی ICC coefficients: Intraclass correlation برای زمان وارد عمل شدن عضلات در مواجهه با اغتشاش در چهارحالت اعمالی، مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از نتایج حاصل در24حالت مورد بررسی، 18حالت عضلات در زمان وارد عمل شدن تکرارپذیری متوسط تا بالاداشتند (طبقه بندی مونرو).
    نتیجه گیری
    عضلات از نظر میزان پایایی زمان تاخیری وارد عمل شدن، در مواجهه با اغتشاش چرخشی، باتوجه به زاویه ی مفصلی و جهت اعمال چرخش در صفحه ی عرضی، مقادیر متفاوتی را نشان دادند. از نظر جهت چرخش، اکثر عضلات در مواجهه با اغتشاش چرخش خارجی (ساعتگرد) نسبت به چرخش داخلی (خلاف ساعتگرد) و از نظر زاویه ی مفصلی در اغتشاشات با زانوی صاف نسبت به اغتشاشات با زانوی خم، میزان پایایی بیشتری نشان دادند.
    کلیدواژگان: عضلات زانو، الکترومیوگرافی سطحی، پایایی، اغتشاش چرخشی
  • آمنه یگانه لاری، فرشاد اخوتیان*، صدیقه سادات نعیمی، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 12-20
    زمینه و هدف
    علت اصلی سندرم درد میوفاشیال نقاط ماشه ای می باشد. هدف این مطالعه، مقایسه تکنیک دستی انرژی عضلانی با سوزن خشک روی نقطه ماشه ای پنهان عضله تراپز فوقانی می باشد.
    روش بررسی
    40 بیمارخانم با تشخیص نقطه ماشه ای پنهان در عضله تراپز فوقانی پس از مطابقت دادن معیار ورود و خروج به طور تصادفی در 2 گروه مساوی تکنیک دستی انرژی عضلانی یا سوزن خشک قرار گرفتند. هر بیمار یک مرتبه درمان روی عضله تراپز فوقانی دریافت کرد که میزان عددی درد Visual Analoge Scale: VAS ، آستانه درد Pain pressure threshold :PPT و دامنه فعال خم طرفی گردن Range Of Motion: ROM به سمت مقابل قبل درمان و 48 ساعت بعد درمان اندازه گیری شد.
    یافته ها
    دو تکنیک استفاده شده در این مطالعه در درمان نقطه ماشه ای پنهان عضله تراپز فوقانی موثر بودند (001/0P<) ، اما تفاوت معناداری بین دو گروه از نظر متغیرهای فوق مشاهده نشد. (05/0P>)
    نتیجه گیری
    این مطالعه ثابت کرد تکنیک دستی انرژی عضلانی به اندازه سوزن خشک در بهبود VAS، PPTو ROM افراد دچار نقطه ماشه ای پنهان عضله تراپز فوقانی موثر هست. اما از آنجاییکه تکنیک دستی انرژی عضلانی روش ایمن و غیر تهاجمی است در صورت انتخاب درمان با یکی از این دو تکنیک درمان دستی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سوزن خشک، تکنیک دستی انرژی عضلانی، نقاط ماشه ای
  • معصومه یداللهی، امیر احمدی*، جواد صراف زاده، نادر معروفی، رضا رجبی، شیوا موسوی، نیما جوادی صفحات 21-29
    زمینه و هدف
    حس عمقی بخشی از سیستم حس پیکری است. یکی از مهمترین گیرنده های حس پیکری، دوک عضلانی می باشد و ناحیه ی گردن با داشتن تراکم بالای دوک عضلانی، نقش مهمی در فراهم کردن این حس دارد. از آنجایی که در ورزش های رزمی و برخوردی، ضربه های زیادی به ناحیه ی سر و گردن وارد می شود، این احتمال وجود دارد که با تکرار این ورزش ها، حس عمقی این ناحیه دچار اختلال شود. تحقیق حاضر با هدف مقایسه ی حس عمقی ورزشکاران کشتی گیر، تکواندو کار و افراد غیر ورزشکار، جهت مشخص کردن اثرات ضربه های وارد شده به ناحیه ی سر و گردن بر حس عمقی این ناحیه، صورت یافت.
    روش بررسی
    این بررسی یک مطالعه ی مورد- شاهدی بود که تعداد کل نمونه – اندازه گیری شد. روش آماری مورد استفاده آزمون آنوای یک طرفه بوده است.
    یافته ها
    دقت بازسازی زاویه ی هدف (50% از دامنه ی حرکتی) در حرکت های اکستانسیون، چرخش به راست و چرخش به چپ بین سه گروه تفاوت معنی داری داشت (05/0>P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که حس عمقی ناحیه ی سر و گردن کشتی گیران و تکواندو کارها تحت تاثیر ضربات وارد به سر و گردن قرار گرفته است طوری که دقت بازسازی هر دو وضعیت نوترال و هدف، در کشتی گیران کاهش یافته بود و این در حالی است که تکواندو کارها در بازسازی وضعیت هدف خطای بیشتری داشتند.
    کلیدواژگان: حس عمقی، خطای بازسازی وضعیت، سر و گردن، کشتی گیر، تکواندو کار
  • فاطمه ملایی، نسرین ناصری *، نسترن قطبی صفحات 30-37
    زمینه و هدف
    آسیب های شانه در ورزش هایover head شیوع بالایی دارد. از این میان سندرم گیرافتادگی شایع ترین علت این آسیب ها میباشد. اسکاپولا نقش بیومکانیکی مهمی در عملکرد نرمال شانه دارد. ایمبالانس های عضلانی باعث تغییر در آرتروکینماتیک نرمال اسکاپولا و در نتیجه آسیب می شوند. یکی از درمان هایی که در افراد مبتلا به سندرم گیرافتادگی استفاده می شود کینزیوتیپینگ است. هدف از این مطالعه بررسی اثر کینزیوتیپ عضلات تراپزیوس بر میزان درد، حرکات عملکردی مفصل شانه و لغزش خارجی کتف در افراد مبتلا به سندرم گیرافتادگی بود.
    روش بررسی
    15ورزشکار با میانگین (انحراف معیار) سنی 56/3±53/30 با سندرم گیر افتادگی در این مطالعه شرکت کردند .در این افراد درد با مقیاس دیداری درد- حرکات عملکردی مفصل شانه و آزمون لغزش خارجی کتف در سه وضعیت پایه ارزیابی شد. سپس با روش دکتر Kenzo Kase کینزیوتیپ مهاری برای عضله تراپزیوس فوقانی و کینزیوتیپ تحریکی برای عضله تراپزیوس تحتانی انجام شد . ارزیابی مجدد در سه فاصله زمانی، 20 دقیقه ،72 ساعت و 6 روز بعد از جلسه اول انجام شد .
    یافته ها
    میانگین میزان درد 72 ساعت بعد از تیپ و 6 روز بعد ار آن کاهش معناداری نشان داد ( 003/0= p و 003/0= P). حرکت abd+ ext.rot. شانه بعد از تیپ بهبودی معناداری نشان داد که بیشترین آن 6 روز بعد از تیپ بود (004/0=p). حرکت add. + int.rot. شانه بعد از تیپ بهبودی معناداری نشان داد و بیشترین بهبودی در 6 روز بعد از تیپ دیده شد (001/0=p). آزمون لغزش خارجی کتف در حالت اول تست (بازوها آویزان کنار بدن) بعد از تیپ با 001/0=p و در حالت دوم تست (دستها روی کرست ایلیاک) نیز با 003/0= p بهبودی معناداری نشان داد. در حالت سوم تست (دستها در 90 درجه ابدکسیون و چرخش داخلی) بهبودی معناداری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    کینزیوتیپ عضلات تراپزیوس در افراد با سندرم گیر افتادگی باعث کاهش درد، بهبود حرکات عملکردی شانه و بهبود ارتروکینماتیک اسکاپولا شد. پس می توان از کینزیوتیپ بعنوان یک درمان کمکی در افراد با سندرم گیر افتادگی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: کینزیوتیپ، عضلات تراپزیوس، سندرم گیرافتادگی
  • الهام حاجی حسینی*، علی اصغر نورسته، علی شمسی ماجلان، حسن دانشمندی صفحات 38-48
    زمینه و هدف
    ناهنجاری سر به جلویکی از شایع ترین ناهنجاری های وضعیتی نامطلوب است که با ضعف عضلات ثبات دهنده گردنی همراه است. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر سه برنامه تمرینی قدرتی، کششی و ترکیبی در افراد مبتلا به پاسچر سر به جلو بود.
    روش بررسی
    به این منظور،40 دانشجوی دختر دارای ناهنجاری سر به جلوی بزرگ تر از 46 درجه با میانگین سنی77/1±22/22 سال، ، وزن 90/1±22/61 کیلو گرم، قد 55/2 ±85/161 سانتی متر و شاخص توده بدنی 9/0±37/23 کیلوگرم/متر مربع به صورت هدفدار انتخاب شدند. این افراد به طور تصادفی به سه گروه 10 نفره تجربی و یک گروه 10 نفره کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی اول تمرینات قدرتی، گروه تجربی دوم تمرینات کششی و گروه سوم تمرینات ترکیبی را به مدت 6 هفته انجام دادند. در این مدت گروه کنترل هیچ گونه برنامه تمرینی را دریافت نکردند. از روش عکس برداری از نمای نیمرخ برای اندازه گیری سر به جلو استفاده شد. میزان تغییرات زاویه سر آزمودنی ها قبل و بعد از 6 هفته تمرین اندازه گیری شد. یافته های تحقیق با استفاده از روش های امار توصیفی و مقایسه ای تجزیه و تحلیل شد(05/0&gep).
    یافته ها
    بر اساس یافته های این پژوهش کاهش معنی داری در زاویه سر به جلو در هر سه نوع برنامه تمرینی (قدرتی، کششی، ترکیبی) بعد از 6 هفته یافت شد (001/0p=). اما کاهش معنی داری در زاویه سر به جلو در گروه کنترل یافت نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به کاهش معنادار در زاویه سر به جلو در افراد گروه تجربی، استفاده از این سه نوع برنامه تمرینی در افراد مبتلا به ناهنجاری سر به جلو توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سر به جلو، تمرینات اصلاحی
  • صبا سیدین، آذر مهری*، مهدی دستجردی کاظمی، شهره جلایی صفحات 49-58
    زمینه و هدف
    آزمون درک هم معنایی در کلمات عینی و انتزاعی (Concrete and Abstract Word Synonym Test)، آزمونی است که به ارزیابی سیستم معنایی در بیماران دارای اختلالات اکتسابی زبان بویژه آسیب معنایی می پردازد. هدف از این پژوهش، ساخت آزمونی روا و پایا در زبان فارسی به منظور ارزیابی درک کلمات عینی و انتزاعی برای بررسی انواع مختلف آفازی می باشد.
    روش بررسی
    نوع مطالعه ساخت آزمون است که به صورت مقطعی اجرا شده است. برای ساخت آزمون درک هم معنایی در کلمات عینی و انتزاعی، ابتدا مجموعه ای از واژگان براساس بسامد، انتخاب شد. این واژگان در طی سه مرحله، برای نظرسنجی به 15نفر صاحب نظر شامل 10 نفر آسیب شناس گفتار و زبان و 5 نفر زبانشناس داده شد تا با مقیاس 100-0 واژگان را نمره گذاری کنند. در هر قسمت، واژگانی که نمره میانگین بالای 90 را از صاحب نظران گرفته بودند، انتخاب شدند. پس از تعیین روایی صوری و محتوایی، آزمون برروی آزمودنی ها اجرا شد. آزمودنی ها شامل 20 بیمار آفازی راست برتر (12 نفر مرد و 8 نفر زن ) و 50 فرد سالم (28 نفر مرد و 22 نفر زن) 65-20 سال بودند. پس از 7-5 روز، جهت تعیین پایایی آزمون، بار دیگر آزمون بر روی آزمودنی ها اجرا شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که آزمون دارای روایی بالای 90% است. میانگین نمره آلفای کرونباخ محاسبه شده جهت بررسی ضریب پایایی درونی آزمون، برابر با 500/0 شد. در بررسی پایایی آزمون- باز آزمون، اختلاف میانگین نمرات آزمون در دو مرحله اجرا، معنادار بوده است(038/0 P=). ضریب همبستگی پیرسون بین میانگین نمرات بیماران طی دو مرحله اجرا، برابر با 857/0 شد و دامنه ICC برابر با 923/0-857/0 بوده که از لحاظ آماری معنادار بود (001/0 >P). نقطه برش آزمون درک هم معنایی در کلمات عینی و انتزاعی نیز برابر با 46 شد. میانگین نمرات آزمون درک هم معنایی در کلمات عینی و انتزاعی در بین بیماران و افراد سالم و همچنین در بین بیماران با آسیب تمپورال چپ و غیرتمپورال چپ نفاوت معناداری داشتند (001/0>P).
    بحث: آزمون درک هم معنایی در کلمات عینی و انتزاعی، ابزاری مناسب برای ارزیابی سیستم معنایی در بیماران آفازی بوده و می تواند نشان دهنده آسیب معنایی در این بیماران باشد.
    کلیدواژگان: آزمون درک هم معنایی، کلمات عینی و انتزاعی، روایی، پایایی، آفازی، آسیب معنایی
  • سارا فریدون نیا، آزاده شادمهر *، سعید طالبیان مقدم، غلامرضا علیایی، شهره جلایی صفحات 59-67
    زمینه و هدف
    در مطالعات، تفاوت های موجود در پارامترهای کنترل حرکتی پای غالب و غیرغالب از دیدگاه های متفاوتی مورد بررسی قرار گرفته است و تاثیر غالب بودن اندام در استراتژی کنترل حرکتی هنوز بحث برانگیز است. لذا هدف مطالعه ی حاضر مقایسه ی زمان پیش حرکت، زمان حرکت و زمان عکس العمل در عضلات ساق پای غالب و غیرغالب ورزشکاران غیرحرفه ای سالم در پاسخ به محرک بینایی حین پرش قدامی است.
    روش بررسی
    مطالعه از نوع مقطعی و روش نمونه گیری غیراحتمالی ساده می باشد. در 11 نفر ورزشکار سالم، ثبت الکترومیوگرافی سطحی از عضلات گاستروسولئوس، پرونئوس لونگوس، پرونئوس برویس و تیبیالیس قدامی پای غالب و غیرغالب در پاسخ به محرک بینایی در حین آزمون پرش قدامی به عنوان یک فعالیت فانکشنال، به عمل آمد.
    یافته ها
    زمان پیش حرکت، زمان حرکت و زمان عکس العمل در عضلات گاستروسولئوس، پرونئوس لونگوس و پرونئوس برویس و تیبالیس قدامی پای غالب و غیرغالب ورزشکاران غیرحرفه ای سالم تفاوت معنی داری نشان نداد (05/0 < P).
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه به این نکته اشاره دارد که غالب بودن اندام، ممکن است پارامتر مهمی در مطالعات کنترل حرکتی نباشد.
    کلیدواژگان: استراتژی کنترل حرکتی، محرک بینایی، پرش قدامی
  • بتول باقری پور، مجتبی کامیاب*، فاطمه آزادی نیا، علی امیری، محمد اکبری صفحات 68-77
    زمینه و هدف
    به علت تحرک زیاد ستون فقرات گردنی، آرتروز در این ناحیه شایع است. علی رغم مقبولیت بالینی روش درمانی کشش و تجویز رایج آن برای مبتلایان به درد گردن، در مورد اثربخشی این روش درمانی بحث و اختلاف نظر بسیاری وجود دارد.با توجه به عدم وجود اتفاق نظر در مورد اثر بخشی کشش در مطالعات پیشین و عدم وجود شواهد تجربی قانع کننده در زمینه قابلیت کولار پنوماتیک در کاهش علائم ناشی از گردن درد، هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر استفاده از کولار پنوماتیک در میزان کاهش درد، مصرف دارو و بهبود سطح ناتوانایی بیماران مبتلا به آرتروز گردن در مقایسه باگروه کنترل بود.
    روش بررسی
    بیست و شش بیمار مبتلا به گردن درد ناشی از آرتروز بطور تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد مورد بررسی قرار گرفتند، درمان های هات پک، تنس، اولتراسوند، تمرین درمانی و آموزش ارگونومیک به مدت ده جلسه،در هر دو گروه مشترک بود و گروه آزمون علاوه بر درمان های فوق از کشش پیوسته نیز بهره بردند. ارزیابی های درد (Numerical Pain Rating Scale: NPRS)، سطح ناتوانی (Neck Disability Index: NDI) و تعداد داروی مسکن و ضد التهابی غیر استروئیدی، در ابتدای جلسه ی اول و در انتهای جلسه ی آخر صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که درد و سطح ناتوانی در هر دو گروهکاهش یافت و میزان این تغییرات در گروه آزمون به میزان قابل توجهی (05/0P<) بیشتر از گروه شاهد بود.تغییرات میزان مصرف داروی مسکن و ضد التهابی غیر استروئیدی، در هیچ یک از گروه ها و در بین آن ها تفاوت معناداری نداشت (05/0P>).
    نتایج
    هر چند کاربرد درمان های فیزیوتراپی به همراه تمرین درمانی و آموزش ارگونومیک باعث ایجاد بهبود قابل توجهی در شدت درد و سطح ناتوانی ناشی از گردن درد در بیماران مبتلا به آرتروز گردن می گردد، با استفاده از کشش پیوسته به وسیله ی کولار پنوماتیک می توان میزان این بهبودی را افزایش داد.
    کلیدواژگان: اسپوندیلوزیس، درد گردن، کشش، کولار پنوماتیک
  • حامد اسدی، مجید عابدی، مهدیه حاجی بزرگی، محمد ایمان مخلص پور اصفهانی، رویا نریمانی* صفحات 78-87
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر ارائه الگوهای کمی برای تشخیص آسیب در مفاصل و شدت آن، بررسی روند بهبود و میزان کارایی روش های درمانی، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. برای اندازه گیری حرکت و کمی سازی اطلاعات مربوط به حرکت مفاصل، روش های اندازه گیری گوناگونی وجود دارد که از آن جمله می توان به استفاده از سنسورهای اینرسی اشاره کرد. هدف این پژوهش کمی سازی میزان آسیب در مفصل مچ پا می باشد.
    روشبررسی
    به منظور اندازه گیری کمی حرکت مفصل مچ پا، سنسورهای اینرسی بر روی ساق و پنجه پای دو گروه افراد سالم و بیمار دچار آرتروز یا پیچ خوردگی نصب شدند و در طی 8 حرکت مشخص مچ پا در سه صفحه آناتومیکی، میزان سرعت و شتاب حرکت اندازه گیری شد.
    یافته ها
    با استفاده از مقادیر ثبت شده توسط سنسورها در حرکات مختلف برای هر فرد و معیارهای در نظر گرفته شده، پارامترهای مختلفی محاسبه می شوند که با توجه به مقادیر آنها، می توان مقایسه ای نسبتا دقیق و کمی بین پای سالم و دردناک بیمار و همچنین میان افراد سالم و بیمار انجام داد. با مقایسه نتایج، به طور کلی می توان نتیجه گرفت که پارامترهای RAV (Range of Angular Velocity - تابعی از دامنه سرعت زاویه ای)،P (تابعی از حاصل ضرب سرعت و شتاب خطی) وM (حداکثر گشتاور در مفصل) به خوبی تفاوت بین افراد سالم و بیمار را در یک جامعه آماری نشان می دهند،هرچند عملکرد آنها به عنوان پارامتری تشخیصی برای تشخیص میزان آسیب دیدگی افراد مناسب نیست.
    نتیجهگیری
    آنالیز حرکتی مفصل مچ پا و مقایسه نتایج بین دو گروه بیمار و سالم نشان می دهد که معیارهای ارائه شده برای این بررسی می توانند به عنوان مشخصه ای جهت تشخیص میزان آسیب دیدگی مفصل مچ پا مورد استفاده قرار گیرند. همچنین با انجام همین بررسی بر روی دو گروه افراد سالمند و جوان مشاهده می گردد که معیارهای ارائه شده می توانند اختلاف موجود بین پارامترهای حرکتی دو گروه در نظر گرفته شده را نشان دهند.
    کلیدواژگان: پیچ خوردگی مفصل مچ پا، اندازه گیری حرکت، آرتروز، سنسورهای اینرسی
  • فهیمه خالقی، غلامرضا علیایی*، سعید طالبیان مقدم، کاظم مالمیر، حسین باقری، نورالدین نخستین انصاری، شهره جلایی صفحات 88-93
    زمینه و هدف
    تاکنون مطالعات متعددی در زمینه تاثیر سرعت زاویه ای بر متغیر های مکانیکی و فیزیولوژیکی مانند گشتاور، نیرو و سطح فعالیت عضلات انجام شده است اما تاکنون تاثیر آن بر روی کنترل الگوی فعالیت عضلات سینرژیست حین انجام یک تکلیف خاص ارزیابی نشده است. مطالعه حاضر با استفاده از متد محاسباتی تعیین و آنالیز سینرژی های عضلانی در قالب فرضیه uncontrolled manifold: UCM تغییرپذیری سینرژی های عضلانی را با تغییر سرعت بررسی کرده است.
    روش بررسی
    12 شرکت کننده خانم با میانگین سنی 25 سال بدون هیچ اختلال حرکتی یا نرولوژیکی داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. پس از قرارگیری افراد بر روی دینامومتر Biodex از آنها خواسته شد ده حرکت متوالی فلکشن و اکستنشن زانو را با حداکثر قدرت در دو سرعت ̊/s 45 و ̊/s300 انجام دهند. فعالیت الکترومیوگرفی عضلات وستوس داخلی، وستوس خارجی و رکتوس فموریس حین اجرای حرکات ایزوکینتیک ثبت و مقادیر واریانس داخل (Variance UCM: VUCM: UCM) و مقادیر واریانس عمود بر آن (Variance Orthogonal: VORT) نسبت به Jacobian matrix مناسب به طور کمی محاسبه شد. در نهایت نتایج بین دو سرعت با آزمون آماریt-test مستقل مقایسه گردید.
    یافته ها
    میانگین نسبت VUCM/VORT در هر دو سرعت بزرگتر از یک بود و میانگین مقادیر VUCM بین دو سرعت تفاوت معناداری نداشت (05/0(P>.
    نتیجه گیری
    تغییر پارامتر سرعت نمیتواند در اتخاذ یک سینرژی حرکتی مناسب توسط سیستم کنترل حرکت به منظور تثبیت یک متغیر اجرایی خاص تاثیر گذار باشد. بنابراین سرعت زاویه ای عامل مهمی در ارزیابی کنترل حرکات ایزوکینتیک نمیباشد.
    کلیدواژگان: تغییرپذیری، سرعت زاویه ای، سینرژی عضلانی، عضلات اکستانسور زانو
  • آذر مهری*، سیده زهره موسوی، محمد کمالی صفحات 94-100
    زمینه و هدف
    آزمون معنایی «هرم ها و درخت های نخل» رایج ترین آزمون برای بررسی حافظه است. از آن جا که این آزمون وابسته به زبان و فرهنگ می باشد داشتن داده های هنجار در جمعیت های مختلف ضرورت دارد. مطالعه حاضر با این هدف در زبان فارسی اجرا می گردد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع مقطعی و تحلیلی بر روی 270 مذکر و مونث 20 تا 69 سال بود.پس از انجام معاینه بالینی مختصر شناختی (Mini-Mental Status Examination) نسخه فارسی آزمون اجرا گردید. آزمودنی باید از بین دو تصویر یا کلمه پایینی، تصویر یا کلمه ای را انتخاب نمایدکه به تصویر یا کلمه هدف نزدیکتر باشد.ابتدا نسخه تصویری و پس از 10 تا 14 روز نسخه کلمه ای اجرا شد. از نرم افزار SPSS16 و آزمون های آماری T-Test و Paired T-Test و ANOVA استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهد که با افزایش سن تفاوت بین نمره بخش تصویری و کلمه ای بیشتر شده است. بین بخش تصویری و کلمه ای آزمون در هر دو جنس تفاوت معنادار است (مذکر 000/0P=، مونث 003/0P=). همچنین اختلاف میانگین امتیاز تصویری و کلمه ای با افزایش تحصیلات بیشتر شده است.
    نتیجه گیری
    عملکرد هر دو نسخه به وسیله متغیرهای دموگرافیک تحت تاثیر قرار می گیرد و بنابراین نمره افراد باید بر این اساس تفسیر شود.
    کلیدواژگان: هنجاریابی نسخه فارسی، آزمون هرم ها و درخت نخل، بزرگسال
  • عادله ایزدپناه *، مهتاب معظمی، ناهید خوشرفتار یزدی صفحات 101-109
    زمینه وهدف
    استئوآرتریت زانو یکی از شایع ترین مشکلات عضلانی-اسکلتی می باشد که می تواند بر فعالیت روزانه زندگی افراد مبتلا اثر گذار باشد و منجر به بروز وابستگی و اختلال عملکرد در فعالیت و تعادل این بیماران شود. لذا هدف از این مطالعه تاثیریک دوره حرکت درمانی و ماندگاری اثرات پس از آن بر تعادل زنان مبتلا به آرتروز زانو بود.
    روش بررسی
    این تحقیق، نیمه تجربی وکاربردی بر روی 24زن غیر فعال مبتلا به آرتروز زانو با تشخیص پزشک و براساس معیارهای ورود به تحقیق بود. آزمودنی ها بطور تصادفی به 2 گروه مساوی حرکت درمانی و کنترل طبقه بندی شدند. جهت تعیین تعادل ایستا و پویا بیماران بصورت پیش آزمون و پس آزمون به ترتیب از آزمون های ثبات وضعیتی و خطر افتادن به وسیله دستگاه تعادلی بایودکس استفاده شد. به منظور بررسی ماندگاری اثر تمرینات، با فاصله یک ماه از پس از آزمون و طی دوره بی تمرینی از هر دو گروه، آزمون مجدد به عمل آمد. پروتکل حرکت درمانی طی20 جلسه (به مدت 4هفته و در هر جلسه به طول 60 دقیقه) روی آزمودنی ها اجراشد. در دوره تمرین، گروه کنترل هیچگونه تمرینی انجام نمی دادند. برای انجام محاسبات داده های خام از نرم افزارSPSSنسخه 19 و جهت تجزیه و تحلیل داده ها و معنادار بودن فرضیه های تحقیق، ازآزمونهای آمارتوصیفی و آزمون فریدمن و ویلکاکسون استفاده شد (05/0P≤).
    یافته ها
    نتایج نشان داد که یک دوره حرکت درمانی بر تعادل ایستا: ثبات کلی و همچنین تعادل پویای زنان مبتلا به آرتروز زانو بطور معناداری تاثیر داشت (05/0P≤). همچنین بی تمرینی یک ماهه پس از دوره تمرین، پایداری در بهبود نتایج تعادل (ایستا - پویا ) را نشان داد.
    نتیجه گیری
    بر پایه نتایج پژوهش حاضر اجرای یک دوره 4هفته ای حرکت درمانی می تواند تاثیر معنی داری بر بهبود تعادل در زنان مبتلا به استئوآرتریت زانو داشته باشد و همچنین این تغییر پس از 1 ماه بی تمرینی پایدار مانده است. از این رو می توان حرکت درمانی را حتی در یک دوره کوتاه مدت 4 هفته ای روشی موثر در درمان و بهبود تعادل در این بیماران توصیه کرد.
    کلیدواژگان: حرکت درمانی، بی تمرینی، تعادل، استئوآرتریت زانو
  • فاطمه کاظمی، افسون حسنی مهربان*، ملاحت اکبرفهیمی صفحات 110-118
    زمینه و هدف
    دیابت شامل گروهی از اختلال های مربوط به هیپرگلیسمی است و میتواند عوارض متعددی برای فرد ایجاد کند. این مطالعه با هدف بررسی عملکرد بیماران دیابتی بر اساس سیستم طبقه بندی بین المللی عملکرد، ناتوانی و سلامت (International Classification of Functioning Disability and Health: ICF) صورت گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی ارزیابی اجزاء عملکرد بر اساس سیستم طبقه بندی ICF انجام گرفت که شامل: عملکرد دست، توانایی انجام فعالیت های کارساز روزانه زندگی، کیفیت زندگی، توانایی کار، حمایت های اجتماعی موجود و وضعیت خود مراقبتی بود. ارزیابی ها بر روی 94 فرد مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 مراجع به انجمن حمایت از بیماران دیابت شهر شیراز صورت گرفت. اطلاعات با نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از 94 شرکت کننده این پژوهش 39 نفر مرد (5/41درصد)، 55 نفر زن (5/58 درصد) بودند. 40 نفر (6/42 درصد) مبتلا به دیابت نوع 1 و 54 نفر (4/57 درصد) مبتلا به دیابت نوع 2 بودند. قدرت، زبر دستی، حس، توانایی کار کردن و وضعیت خود مراقبتی با سطح قند خون بیماران ارتباط معناداری داشت (001/0< P(v)).
    نتیجه گیری
    با استفاده از ICF بعنوان یک چهارچوب در جهت ارزیابی عملکرد و تعیین وضعیت سلامتی بیماران دیابتی، عملکرد دست و توانایی انجام کار در بیماران مبتلا به دیابت در سطح مطلوبی نبود. عملکرد و توانایی انجام کار در آنها با افزایش سطح قند خون کاهش میابد.
    کلیدواژگان: دیابت، عملکرد، سیستم طبقه بندی بین المللی عملکرد، ناتوانی و سلامت
  • سهیلا فلاح، قربان تقی زاده *، لاله لاجوردی، محمدعلی سنجری، علی اشرف جمشیدی، مهدی ابراهیم پور صفحات 119-130
    مقدمه
    یکی از حس های آسیب دیده در بیماران همی پارزی حس جلدی کف پا است و نقش این حس در حفظ تعادل و تحرک عملکردی در این افراد همچنان موضوع تحقیقات است. هدف از این مطالعه بررسی همبستگی بین آستانه حس جلدی کف پا با تعادل عملکردی در بیماران همی پارزی مزمن می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه که از نوع ارتباطی سنجی می باشد 70 بیمار سکته مغزی مزمن با میانگین (31/13) 10/59 سال و متوسط مدت زمان گذشته از ضایعه (61/23) 7/31 ماه به روش نمونه گیری غیر احتمالی ساده انتخاب شدند. به منظور ارزیابی تعادل و تحرک عملکردی از آزمون های خم شدن- رساندن Bend- Reach: BR، رساندن عملکردی Functional Reach :FR با استراتژی های مچ پا و هیپ، TUG Timed Up and Go:، Step Test: ST در پای سالم و مبتلا، (BBS) Berg Balance Scale، و جهت سنجش آستانه حس جلدی در 7 نقطه مختلف کف پا از آزمون سمز- وین اشتاین استفاده شد.
    یافته ها
    اثر اصلی پا (پای سالم و مبتلا) و نقاط (7 نقطه مختلف کف پا) آستانه حس جلدی معنادار (0001/0P<) بوده و اثر متقابل پا × نقاط معنادار (2/0= P) نبود. آستانه حس جلدی در تمامی 7 نقطه کف پای مبتلا همبستگی معنادار (05/0P<) پایین تا بالایی (81/0 -24/0=r) با تمامی آزمون های تعادل و تحرک عملکردی نشان داد. هیچگونه ارتباط معناداری میان آستانه حس جلدی در 7 نقطه کف پای سالم با هیچ یک از آزمون های تعادل و تحرک عملکردی بجز آستانه حس جلدی کف انگشت کوچک پا با نمره کل، پویا و ایستا BBS، FR با استراتژی های هیپ و مچ پا و TUG، آستانه حس جلدی کف انگشت بزرگ پا با نمره ایستا BBS و FR با استراتژی هیپ و آستانه حس جلدی نقطه وسط کنار داخلی کف پا با نمره ایستا BBS و FR با استراتژی مچ پا وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    آستانه حس جلدی کف پای مبتلا ارتباط معنی دار با آزمون های تعادل و تحرک عملکردی دارد. آستانه حس جلدی کف پا در نقاط کف انگشت بزرگ پا و کنار داخلی کف پا نقش مهمی در تعادل و تحرک عملکردی در بیماران همی پارزی دارد.
    کلیدواژگان: تعادل و تحرک عملکردی، آستانه حس جلدی، همی پارزی
  • سعید ایزدخواه، نسرین ناصری*، نادر معروفی، یاشار کچیلی، هاشم شابدین صفحات 131-139
    زمینه و هدف
    کوتاهی عضلانی که یکی از مشکلات شایع عضلانی- اسکلتی است، ممکن است به دنبال صدمات یا کم تحرکی و سفتی بافت همبند بوجود آمده و موجب بروز علایم کلینیکی گردد. عضله همسترینگ عضله ای است که در فعالیت های ورزشی بطور شایع آسیب می بیند و نتایج اکثر مطالعات حاکی از این است که کاهش خاصیت انعطاف پذیری و کوتاهی این عضله موجب آسیب اندام تحتانی می شود. هدف از اجرای این پژوهش، بررسی تاثیر تکنیک های آزادسازی مایوفاشیال و تکنیک های انرژی عضلانی بر افزایش انعطاف پذیری عضله همسترینگ می باشد.
    روش بررسی
    24 فرد غیر ورزشکار سالم در دامنه سنی 36-21 سال(4/5±12/26= انحراف معیار±میانگین ) پس از ارزیابی به طور تصادفی در دو گروه درمانی قرارگرفتند . برای گروه یک از تکنیک های آزاد سازی مایوفاشیال و برای گروه دوم ازتکنیک های انرژی عضلانی استفاده شد. در هر دو گروه قبل و بلافاصله پس از درمان، دامنه حرکتی پاسیو مفصل زانو توسط گونیامتر دیجیتال اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    نتایج افزایش معناداری را در دامنه حرکتی پاسیو مفصل زانو، بلافاصله پس از اجرای هر دو تکنیک نسبت به قبل از آن نشان دادند (001/0P<). میزان افزایش حرکت اکستنشن زانو در گروه یک بیش از گروه دوم بود (023/0P=)
    نتیجه گیری
    تکنیک های آزاد سازی مایوفاشیال و تکنیکهای انرژی عضلانی می توانند موجب افزایش انعطاف پذیری عضله همسترینگ شوند اما در این مطالعه تکنیک های آزاد سازی مایوفاشیال در افزایش طول عضله همسترینگ موثرتر بودند.
    کلیدواژگان: انعطاف پذیری، تکنیک های انرژی عضلانی، تکنیک های آزادسازی مایوفاشیال، عضله همسترینگ
  • زهرا جهانگیری، مهدی عبدالوهاب*، حسین باقری، محمود جلیلی، احمدرضا باغستانی صفحات 140-149
    زمینه و هدف
    فلج مغزی یکی از دلایل رایج ناتوانی در دوران کودکی است که رشد حرکتی و پوسچر را تحت تاثیر قرار می دهد و منجر به محدودیت در انجام فعالیت می شود. نقص در عملکرد بازو و دست از مشکلات کودکان مبتلا به فلج مغزی می باشد و جزء فاکتورهای اصلی ناتوانی در انجام فعالیت های روزمره ی زندگی آنها به شمار می رود. ارتز ها و اسپلینت ها به منظور بهبود وضعیت ، دامنه حرکتی و عملکرد دست، مورد استفاده قرار می گیرند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر اسپلینت ضد پرونیشن استاتیک بر اسپاستی سیته ، دامنه حرکتی ، قدرت و عملکرد اندام فوقانی سمت مبتلای کودکان فلج مغزی همی- پلژیک اسپاستیک 12-8 ساله می باشد.
    روش بررسی
    روش مطالعه در این پژوهش، از نوع مداخله ای می باشد. 20 بیمار فلج مغزی همی پلژیک اسپاستیک 8 تا 12 ساله از بین کودکانی که در مدارس جسمی حرکتی شهر تهران تحصیل می کردند و معیار های ورود به مطالعه را داشتند، انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند که در هر گروه 10 کودک قرار گرفت. بیماران گروه مورد از یک اسپلینت ضد پرونیشن استاتیک به مدت 2 ماه و روزانه 6 ساعت استفاده کردند. در این مطالعه از تست جبسون تیلور برای ارزیابی عملکرد دست، مقیاس آشورث اصلاح شده برای ارزیابی اسپاستی سیته مچ دست، ساعد و آرنج، گونیامتر برای ارزیابی دامنه حرکتی مچ دست، ساعد و آرنج و از دستگاه digital pinch/grip analyser برای ارزیابی قدرت دست استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج ارزیابی ها در گروه مورد، نشان دهنده بهبود معنادار عملکرد اندام فوقانی (003/0P<)، اسپاستی سیته مفصل مچ دست(005/0P<) ، اسپاستی- سیته ساعد (003/0P<)، دامنه حرکتی مفصل مچ دست (001/0P<)، دامنه حرکتی ساعد (003/0P<)، قدرت گریپ (001/0P<) و قدرت پینچ (003/0P<) بود، اما تاثیر معناداری بر اسپاستی سیته آرنج (157/0P<) و دامنه حرکتی آرنج (343/0P<) مشاهده نشد. در گروه شاهد، ارزیابی ها نشان دهنده بهبود معنادار در هیچ کدام از موارد فوق نبود(05/0P>).
    نتیجه گیری
    اطلاعات حاصل از تحقیق حاضر نشان می دهد که استفاده از اسپلینت ضد پرونیشن استاتیک به مدت 2 ماه و روزانه6 ساعت، می تواند روش موثری جهت بهبود اسپاستی سیته و دامنه حرکتی مفاصل مچ دست و ساعد، قدرت و عملکرد دست کودکان فلج مغزی همی پلژیک باشد.
    کلیدواژگان: فلج مغزی، عملکرد اندام فوقانی، اسپلینت ضد پرونیشن استاتیک، همی پلژیک اسپاستیک
  • حوریه احدی* صفحات 150-160
    زمینه و هدف
    این پژوهش برای بررسی مهارت تعریف واژه بین کودکان تک زبانه و دوزبانه ء دارای آسیب ویژه زبانی (specific language impairment: SLI) طراحی شده است. با این مقایسه می توان تاثیر دوزبانگی در آسیب ویژهء زبانی و فرضیه ظرفیت محدود پردازش (LPC: Limited Processing Capacity) را مورد بررسی قرار داد.
    روش بررسی
    در این پژوهش 6 کودک 7 تا 8 ساله، دوزبانه ء ( فارسی-آذری) و 6 کودک تک زبانه (فارسی زبان) دارای آسیب ویژهء زبانی از لحاظ مهارت تعریف واژه بررسی شدند. داشتن تاخیر زبانی (بیش از یک سال)، نداشتن مشکلات شنوایی، بینایی و هوشی از معیارهای ورود به پژوهش بودند. برای تشخیص آسیب از آزمون رشد زبانی، آزمون آسیب ویژه زبانی و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون من ویتنی و ویلکاکسون استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج آزمون نشان داد بین کودکان تک زبانه و دوزبانهء مبتلا در جنبه ء ساختاری و محتوایی تفاوت معناداری وجود ندارد (394/0= p). در جنبهء ساختاری مهارت تعریف واژه بین زبان فارسی و آذری کودکان مبتلای دوزبانه تفاوت معنادار وجود دارد (02/0= p) اما در جنبهء محتوایی تفاوت معناداری وجود ندارد (17/0= p) .
    نتیجه گیری
    عدم وجود تفاوت معنادار در جنبه ء ساختاری و محتوایی تعریف واژه بین کودکان تک زبانه و دوزبانهء می تواند دلیلی بر رد نظریه ظرفیت پردازش محدود (Limited Processing Capacity: LPC) باشد.
    کلیدواژگان: آسیب ویژهء زبانی، دوزبانه، تک زبانه، مهارت تعریف واژه
  • جلال رضایی*، فریده باباخانی صفحات 161-170
    زمینه و هدف
    حمل کوله پشتی در وضعیت های نامطلوب و با وزن زیاد عامل موثری در ایجاد دردهای اسکلتی – عضلانی است. تحقیق حاضر با هدف مطالعه اثر حمل بار کوله پشتی به شیوه حمل یک طرفه و با اوزان مختلف، بر روی ارتفاع قد، زوایای پاسچرال و الگوی راه رفتن دانش آموزان پسر روستایی انجام شده است.
    روش بررسی
    بدین منظور، 20 دانش آموز سالم پسر (میانگین سنی 5/1 ± 3/12 سال) به صورت تصادفی انتخاب شدند. هر یک از آزمودنی ها کوله پشتی هایی به شیوه حمل یک طرفه و اوزان 0، 10، 15 و 20 درصد وزن بدن، با سرعت 1/1 متر بر ثانیه بر روی تردمیل به مدت 30 دقیقه راه رفتن حمل کردند. از آزمودنی ها در حال راه رفتن فیلم برداری شد. تجزیه و تحلیل سینماتوگرافی فیلم های گرفته شده با نرم افزار دارت فیش انجام گرفت.
    یافته ها
    حمل کوله پشتی به شیوه یک طرفه، در شاخص ارتفاع قد و زاویه خم شدن بالاتنه بین اوزان 0تا10 و 15تا 20 درصد وزن بدن تغییرات معناداری مشاهده شد اما بین 10تا 15درصد تفاوت معنادار نبود. تغییرات زاویه خم شدن زانو بین اوزان مختلف معنادار نبود اما تغییرات در شاخص های فاصله یک طول گام بین 0تا 10 درصد وزن بدن و در تواتر گام در دقیقه بین اوزان 0تا10 و 10تا 15 درصد معنادار بودند.
    نتیجه گیری
    سرانجام، تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد حمل کوله پشتی به شیوه حمل یک طرفه در شرایط حمل بار سبب کاهش معنادار ارتفاع قد (05/0P<)، افزایش معنادار زاویه خم شدن بالاتنه (05/0P<) و افزایش زاویه خم شدن زانو (05/0P<) می شود. علاوه براین، حمل بار کوله پشتی به شیوه یک طرفه باعث افزایش معنادار فاصله یک طول قدم و تواتر گام در دقیقه نیز می شود (05/0P<)).
    کلیدواژگان: دانش آموزان روستایی، حمل کوله پشتی به شیوه یک طرفه، پاسچر، الگوی راه رفتن
  • سرور بهروزیان*، مجید روانبخش، نسترن مجدی نسب صفحات 171-177
    زمینه و هدف
    افراد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس (ام اس) در طول دوره بیماری خود از اختلالات تنفسی رنج می برند.برای بیان ناتوانی در افراد مبتلا، بیشتر بر روی تحرک آنها تاکید می شود و به جنبه های فیزیولوژیک نظیر تنفس کمتر پرداخته شده است.اهداف این مطالعه بررسی مقایسه ای برخی شاخص های مهم الگوی تنفس در بین افراد سالم و افراد مبتلا به ام اس و هم چنین بررسی رابطه بین مدت زمان بیماری و مقیاس شدت ناتوانی با شاخص های ریوی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی32 فرد مبتلا به ام اس با 32 فردسالم که در ویژگی های دموگرافیک با هم همسان(match) شده بودند، شرکت داشتند. شاخص هایتنفسی مورد بررسی شامل فشار دی اکسید کربن بازدمی، درصد اشباع اکسیژن خون و نرخ تنفس با استفاده از دستگاه کپنوگراف می باشد. تحلیل داده ها با آزمون t مستقل و ارتباط سنجی بین مدت بیماری و شدت ناتوانی با شاخصهای ریوی با پیرسون صورت گرفت.
    یافته ها
    شاخص فشار دی اکسید کربن بازدمیدر بین دو گروه تفاوت معنی داری داشت و این شاخص در افراد مبتلا کمتر بود، در حالیکه درصد اشباع اکسیژن خون و نرخ تنفس تفاوت معنی داری نداشت. مدت بیماری ارتباط مثبت معنی داری بادرجات ناتوانی داشت ولی با اختلال الگوی تنفس مرتبط نبود.
    نتیجه گیری
    وجود اختلال در برخی شاخص های الگوی تنفس افراد مبتلا ام اس موید این مسئله می باشد که بررسی عملکرد سیستم تنفس افراد مبتلا می تواند در روند زودهنگام تشخیص و درمان مسایل تنفسی آنها موثر باشد.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، مشکلات تنفسی، پارامترهای بیوشیمیایی تنفس، اختلال الگوی تنفس
  • رضا صابر*، مصطفی رستمی، علی تنباکو ساز، علی رمضانی، افسانه دادارخواه صفحات 178-186
    زمینه و هدف
    بعد فراکتال (Fractal dimension :FD) به عنوان معیاری از پیچیدگی سیستم در تفکیک افراد با ویژگی های مختلف از جمله مهارت، موفق ظاهر شده است. هدف از این پژوهش ارزیابی توانمندی روش تحلیل FD پایداری وضعیت در تشخیص ووشوکار نخبه برای اعزام به مسابقات مختلف بود.
    روش بررسی
    هشت ووشوکار نخبه و هشت ووشوکار حرفه ای از بخش تالو در این پژوهش شرکت کردند و یک حرکت تعادلی مشکل به نام «تعادل به عقب» را اجرا کردند. مسیرهای مرکزفشار (Center of pressure: COP) ثبت شد و الگوریتم هیگوچی برای تعیین FD از سری زمانی های جابه جایی COP مورد استفاده قرار گرفت. میانگین FD دو گروه توسط آزمون t مستقل مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین FD به طور معناداری (05/0p<) در هر دو جهت قدامی-خلفی (Anterio-posterior: AP) و داخلی-خارجی (Medio-lateral: ML) برای ووشوکاران نخبه بیش از ووشوکاران حرفه ای بود. سپس اجراس تحلیل شاخص عملکرد گیرنده (Receiver operating characteristic: ROC) نیز نشان داد که روش تحلیل FD در تفکیک ورزشکاران در جهت AP عملکرد بسیار خوب (سطح زیر منحنی (Area under cureve: AUC)=938/0) و در جهت ML عملکرد قابل قبولی (668/0 AUC=) دارد.
    نتیجه گیری
    سیستم کنترل وضعیت در ووشوکاران نخبه به دلیل مهارت بیشتر پیچیده تر عمل می کند. تحلیل FD سری زمانی COP می تواند به مربیان در تشخیص ووشوکاران نخبه حتی از بین یک گروه از ووشوکاران حرفه ای کمک نماید.
    کلیدواژگان: ووشو، پایداری وضعیت، بعد فراکتال، شاخص عملکرد گیرنده (ROC)، مرکز فشار (COP)
|
  • Fatemeh Ghasemi, Ali Amiri *, Nader Maarufi, Ali Ashraf Jamshidi, Shohreh Jalaei Pages 1-11
    Background And Aim
    Reliability or unreliability of the results achieved from recording of surface electromyography of muscles has always been questioned. The aim of present study was to measure the reliability of the delayed reaction time of muscle electromyography of the knee joints on the exposure of unexpected rotary turbulence in the transverse plane from the area of supporting surface.
    Materials And Methods
    Twenty healthy women from 19 to 30 years old and free from any clear deformities in the lower extremities were participated in the present study. Surface electromyography of the six knee musculature was carried out for every subject separately in 4 situations including: External Rotation (Ext Rot) from plantar area on the transverse plane with bent and straight knee, Internal Rotation (Int. Rot) with the same conditions, Single Leg Stance situation in 4 stages, and repeatability of Intra Session through intra-class correlation coefficients when the muscles are in action on the exposure of turbulence in four applied forms were analyzed.
    Result
    The results from 24 analyzed forms showed that 18 forms of muscles at the time of action had moderate to high repeatability (Monroe Classification)
    Conclusion
    Regarding reliability, the muscles indicated different amounts in onset latency time, on the exposure of rotary turbulence, according to joint angle and the direction of applying rotation on the transverse plane. In respect to direction of rotation, most of the muscles indicated more reliability on the exposure of external rotation turbulence (clockwise) in relation to internal rotation (anti-clockwise) and also regarding the joint angle in turbulences with straight knee in relation to turbulences with bent knee.
    Keywords: Knee muscles, Surface electromyography, Reliability, Rotational turbulence
  • Ameneh Yeganeh Lari, Farshad Okhovatian*, Sedigheh Sadat Naimi, Alireza Akbarzadeh Baghban Pages 12-20
    Background And Aim
    The main cause of Myofascial pain syndrome is trigger point. The purpose of this study was to compare muscle energy technique (MET) with dry needling (DN) on latent trigger point of upper trapezius.
    Materials And Methods
    Fourty females, with diagnosis of latent trigger point of upper trapezius after adopting the inclusion and exclusion criteria were equally and randomly allocated into either the muscle energy technique or dry needling groups. Each patient received one treatment to the upper trapezius muscle. Outcome measures (visual analogue scale (VAS), pressure pain threshold (PPT), and range of active contra lateral flexion (CLF) measured before and 48 hours after treatment.
    Results
    Two techniques which used in this study were effective for treating latent trigger point of upper trapezius (P0/05).
    Conclusion
    This study demonstrated that muscle energy technique was as effective as dry needling in improvement of VAS, PPT and ROM in subjects with latent trigger point of upper trapezius muscle. But since muscle energy technique is safe and non-invasive method, therefore, if you want to select one of these two techniques, muscle energy technique is recommended.
    Keywords: Dry needling, Muscle energy technique, Trigger points
  • Masoumeh Yadollahi, Amir Ahmadi*, Javad Sarafzadeh, Nader Maarufi, Reza Rajabi, Shiva Mousavi, Nima Djavadi Pages 21-29
    Background And Aim
    Proprioception is a component of somatosensory system. One of the most important somatosensory receptors is muscle spindles. Neck area with high density of muscle spindle, plays a significant role in providing this sense. With repeated contact sports, with high trauma on head and neck region, it is likely that proprioception will be impaired. The present study was conducted to compare proprioception between wrestlers, taekwondo players and non-athlete subjects to determine the effect of trauma on proprioception of craniocervical region.
    Material and
    Methods
    This study was a case-control study of 75 male with the age range of 18-30 years (Including: 25 professional wrestlers, 25 professional taekwondo players and 25 non-athlete subjects). Participants were selected through simple non-probability sampling. To assess proprioception of craniocervical region, angular repositioning of two positions (neutral and 50% of range of motion) was evaluated by using the cervical range of motion device (CROM device). The statistical method which used in this study was one way ANOVA.
    Results
    Accuracy of target repositioning (50% of range of motion) of extension, right and left rotation were significantly different between three groups (p
    Conclusion
    It is assumed that proprioception of craniocervical region has been affected by trauma in wrestlers and taekwondo players, so that the accuracy of head repositioning for both neutral and target positions were reduced in wrestlers. However, taekwondo players had more errors in repositioning of target angle.
    Keywords: Proprioception, Repositioning error, Craniocervical, Wrestlers, Taekwondo players
  • Fatemeh Mallaee, Nasrin Naseri*, Nastaran Ghotbi Pages 30-37
    Background And Aim
    Shoulder injury is one of the most common injuries in overhead sports. Impingement syndrome is most frequent cause of these injures. Scapular has important biomechanical role in normal shoulder function .Muscle imbalance changes normal scapular arthrokinematic and as a result the risk of injury is high. One of the treatment methods which is used in athletes with impingement syndrome is kinesio taping. Goals of this study was to investigate the effects of kinesio taping of trapezius muscles on pain , functional movements of shouhder joint and lateral scapular slide in athletes with impingement syndrome.
    Materials And Methods
    Fifteen athletes with a mean age of 30.53±3.56 with impingement syndrome participated in this study. Pain with visual analog scale , functional movements and lateral scapular slide test in 3 positions was assessed . Then kinesio taping was used for trapezius muscles .Repeated evaluation was performed in 3 different periods of : 20 minutes , 72 hours , 6 days after first session.
    Results
    Mean of pain was reduced in 72 hours and 6 days after kinesio taping (p=0.003) . Ext.rot abd movement after kinesio taping was improved and the most improvement was 6 days after kinesio taping (p=0.004). Int.rot槗 movement after kinesio taping was improved and the most improvement was 6 days after kinesio taping (p=0.001). Lateral scapular slide test in first position and second position improved significantly. In third position test did not change significantly after kinesiotaping.
    Conclusion
    Kinesio taping of trapezius muscles in athletes with impingement syndrome has effects on pain reduction, improvement of functional movement of shoulder and improvement of scapular kinematic. Therefore kinesio taping can be used as a treatment in athletes with impingement syndrome.
    Keywords: Kinesio taping, Trapezius muscles, Impingement syndrome
  • Elham Hajihosseini *, Ali Asghar Norasteh, Ali Shamsi, Hasam Daneshmandi Pages 38-48
    Background And Aim
    Forward head deformity is one of the most common undesirable situation abnormalities associated with weakness of cervical stabilizer muscles. The purpose of this study was to investigate the effects of a 6-weeks strength training, stretch training and comprehensive training in patients with forward head posture.
    Materials And Methods
    Forty females students with excessive angle (FH>46 degrees) were chosen as samples using purposive sampling method. Anthropometric data were as below: age 22.22 ± 1.77 years, weight 61.22±1.90 kg, height 161.85±2.55 cm and body mass index of the samples 23.37±0.9 kg/m2. The subjects were randomly divided into four groups of 10 experimental and control groups. The first experimental group performed strength training, second group stretch training and third group comprehensive training for 6 weeks. In this period, the control group did not receive any training. In this study photogrammetric method technique was used to measure the angle of the forward head. Head angle changes of the subjects before and after 6 weeks were measured. Data were analyzed using descriptive and comparative statistical methods. (p≤0.05).
    Results
    According to the study, a significant decrease in the angle of forward head in three types of exercises (strength, tensile strength, comprehensive) was found after 6 weeks (p= 0.001). However, a significant decrease in the angle of forward head was not found in the control group.
    Conclusion
    The results demonstrated a significant decrease in the angle of forward head in the experimental group. Therefore, using of this program is recommended in subjects with this deformity.
    Keywords: Forward head, Corrective exercises
  • Saba Seyyedin, Azar Mehri *, Mehdi Dastjerdikazemi, Shohreh Jalaei Pages 49-58
    Background And Aim
    A Concrete and Abstract Word Synonym Test is a test which assessed semantic system in patients with acquired language disorder specifically semantic impairment. The aim of this study is to design a valid and reliable test for assessment of comprehension of concrete and abstract words in different types of aphasia.
    Materials And Methods
    The type of study is test construction and was computed as cross-sectional. First, a collection of words based on frequency were chosen in order to construct the test. These words were given to 15 experts (10 speech and language pathologists and 5 linguists) in 3 stages, in order to rate words with 0-100 scale. Then words, which had higher average than 90 score were chosen. After determining face and content validity, the test was performed on subjects. Subjects included 20 aphasic patients (12 men and 8 women) and 50 normal people (28 men and 22 women) ranging in age from 20 to 65 years. After 5 to 7 days, to determine reliability of test, test was performed on subjects again. Results of this study were analyzed by SPSS 16.
    Results
    Results showed that this test has a higher validity than %90. Coronbach alpha for internal consistency was 0.500. For investigation of test-retest reliability, mean difference of test scores in 2 stages of administration was significance (p
    Conclusion
    A Concrete and Abstract Word Synonym Test is a proper tool for assessing semantic system in aphasic patients and it can indicate semantic impairment in these patients.
    Keywords: Synonym comprehension test, Concrete, abstract words, Validity, Reliability, Aphasia, Semantic impairment
  • Sara Fereydounnia, Azadeh Shadmehr *, Saeid Talebian Moghadam, Gholam Reza Olyaei, Shohreh Jalaei Pages 59-67
    Background And Aim
    Different aspects of the motor control parameters of dominant and non-dominant legs are investigated but the effect of dominancy on motor control strategy is still unclear. The aim of the present study is to compare the pre- motor time, motor time and reaction time in dominant and non- dominant leg muscles of the non- professional healthy athletes in response to visual stimulus during forward jumping.
    Methods and Materials: Eleven non- professional healthy athletes participated in this cross-sectional study determined by convenience non probability sampling. Surface electromyography were performed in the dominant and non-dominant leg muscles including gastrosoleous , peroneus longus, peroneus brevis, and tibialis anterior in response to visual stimulus during forward jumping.
    Results
    There was no significant difference (P > 0.05) between the dominant and no-dominant legs with respect to the pre-motor time, motor time and reaction time of the gastrosoleus, peroneus longus, peroneus brevis and tibialis anterior.
    Conclusion
    Our findings suggest that limb dominancy is not an important parameter in the motor control studies.
    Keywords: Motor control strategy, Visual stimulus, Forward jumping
  • Batol Bagheripour, Mojtaba Kamyab*, Fatemeh Azadinia, Ali Amiri, Mohammad Akbari Pages 68-77
    Background And Aim
    Osteoarthrosis is a common condition in the cervical region due to the high mobility of this region. Despite the clinical popularity of traction that is often prescribed for patients with neck pain, there is no agreement on the effectiveness of traction. Due to the high controversy and the lack of experimental documents in the efficiency of the pneumatic traction device in reducing symptoms of neck pain, present study was conducted to evaluate the efficacy of the pneumatic traction device in reducing pain and amount of drug use, and improving disability level in patients with neck osteoarthrosis compared to the control group.
    Materials And Methods
    Twenty-six patients with neck pain aroused by osteoarthrosis were randomly assigned into two groups of control or experimental. The control group received hot pack, TENS, US, exercise therapy and ergonomic training as their usual physical therapy care. Patients in the experimental group also benefited from the sustained traction via the pneumatic traction device too. All participants were treated for 10 sessions. Pain (NPRS), the level of disability (NDI), the number of sedative drugs and NSAIDs were evaluated in the beginning of the first session and at the end of the last session.
    Results
    A significant decrease in the levels of the pain and disability in both groups were found (P0.05).
    Conclusion
    Although physical therapy and ergonomic trainings may lead to a significant improvement in neck pain and related disability in the osteoarthrosis patients, the use of pneumatic traction device can increase the rate of improvement.
    Keywords: Key words: Spondylosis, Neck pain, Traction, Air neck traction device
  • Hamed Asadi, Majid Abedi, Mahdieh Hajibozorgi, Mohammad Iman Mokhlespour, Roya Narimani* Pages 78-87
    Background And Aim
    In recent years, introducing the quantitative methods for diagnosing the joints injuries and its level of severity, surveying the recovery progress and effectiveness of rehabilitation methods are important for clinical practice. Using the inertial sensors is one of the custom methods for quantifying joints motion. The purpose of this study is to quantify injuries in ankle joint.
    Materials And Methods
    By setting the Sharif-HMIS inertial sensors on the leg and ankle of patients and control subjects, the motion of their ankle was evaluated and the amount of velocity and acceleration in 8 distinct motions were measured.
    Results
    Using the gathered data from the sensors in different motions and by implementing the assumed criterions, several parameters are calculated that can give a rather precise and quantitative distinction between injured people and control subjects. The results showed that RAV, M and P scores indicate the differences between patients and control subjects clearly, although their performance as a parameter for qualifying the level of ankle injuries is not good.
    Conclusion
    Motion analysis of ankle and comparing the results of patients and control subjects showed that the assumed criterions are valid and can be used for diagnosing the ankle injury. Also, this method is utilized to measure the ankle motion of both elderly and young groups and the results showed that this method is suitable for indicating the ankle motion differences between two groups.
    Keywords: Ankle sprain, Motion measurement, Arthritis, Inertial sensors
  • Fahimeh Khaleghi, Gholam Reza Olyaei *, Saeid Talebian Moghadam, Kazem Malmir, Hossein Bagheri, Noredin Nakhostin Ansari, Shohreh Jalaei Pages 88-93
    Background And Aim
    Several studies have investigated the effects of angular velocity on mechanical and physiological variables such as joint net torque, muscle force and myoelectrical activity, but so far its effects on the control of the pattern of synergist muscle activation during isokinetic movements have not been studied. In this experiment, a computational method of identifying and analyzing muscle synergies were used which is based on the framework of the uncontrolled manifold hypothesis to determine the variability of muscle synergies following movement velocity alteration.
    Materials And Methods
    Twelve healthy females without any known neurological or motor disorders participated in the experiment. The participants were positioned on a Biodex dynamometer. They were asked to perform ten continuous knee extension and flexion motions with maximal strength at 45˚/s or 300˚/s. Electromyographic activity of the vastus medialis (VM), vastus lateralis (VL) and rectus femoris (RF) were recorded and variance within the UCM (VUCM) and orthogonal to the UCM (VORT) with respect to an appropriate Jacobian matrix was computed. An independent t-test was used to compare VUCM between two velocities.
    Results
    Across subjects, VUCM was significantly higher than VORT (VUCM>VORT) in both tasks. There was no significant difference in VUCM between two velocities (p>0.05).
    Conclusion
    Our findings suggest that angular velocity is not an important parameter when a controller of a multi-element system wants to stabilize a particular value of a performance variable.
    Keywords: Variability, Angular velocity, Muscle synergie, Externsor muscle
  • Azar Mehri*, Seyede Zohreh Mousavi, Mohammad Kamali Pages 94-100
    Background And Aim
    Semantic test “pyramids and palm trees” (PPT) are the most common tests for assessing memory. Since this test is related to language and culture, normative data in different populations are needed. This study was done in Persian language.
    Materials And Methods
    Current study was cross-sectional and was done in 270 male and female from 20 to 69 years old. After performing Mini-Mental Status Examination test, Persian version of PPT was done. Subjects must select a picture or word between two pictures or words that was closer to target. First picture version was performed and then word version was carried out after 10 to 14 days. Data was analyzed by Spss16 software and the statistic tests were included of T-Test and a Paired T-Test and ANOVA.
    Results
    The Results show that difference between picture and word scores increased with rising age. There were significant differences in gender between scores of picture and word version (male P
    Conclusion
    Both versions are affected by demographic variables and so the scores should be interpreted accordingly.
    Keywords: Persian normative data, Pyramids, palm trees, Adult
  • Adeleh Ezadpanah*, Mahtab Moazami, Nahid Khoshraftar Yazdi Pages 101-109
    Background And Aim
    Knee osteoarthritis is one of the most common musculo-skeletal problems and can effect on patient's daily activity and produce dependency in their daily activity and functional disability such as including the balance of these patients. Therefore, the aim of this research is to investigate the effect of a period of therapeutic exercise and detraining after that on balance in the women with knee OA.
    Materials And Methods
    This research was a semi-empirical and applied on 24 inactive female patients with osteoarthritis of the knee with a physician's diagnosis and entering in Research. Subjects randomly classified into two groups, the therapeutic exercise and control. The Biodex Balance machine was used to determine static and dynamic balance in patients with pre-test and post-test in order to stabilize the situation and jeopardize. After pre-test in order to evaluate the durability of training, the tests were repeated after one months of detraining experimental group subjects. The therapeutic exercise protocols executed on subjects over 20 sessions (4 weeks and duration of each session about 60 minutes). During this time, the control group did not do any practice. The raw data was analyzed by SPSS version19. Friedman test and wilcoxon were used.
    Results
    Application of one course of treatment on the static balance: the overall stability and also dynamic balance of women with knee OA was significantly affected of (P ≤ 0/05). Also, one month detraining after of the training period showed lasting improvement of balance (static-dynamic).
    Conclusion
    Based on the results of the present research, execution of period of 4 weeks in therapeutic exercise can significantly effect on balance improvement in women with knee OA. This change will be stable after one month of detraining. Therefore, therapeutic exercise even in a short period of 4 weeks can be advised to be effective way to cure and improve balance in patients.
    Keywords: Therapeutic Exercise, Detraining, Balance, Knee Osteoarthritis
  • Fatemeh Kazemi, Afsoon Hasani Mehraban*, Melahat Akbarfahimi Pages 110-118
    Background And Aim
    Diabetes mellitus comprises a group of disorders associated with hyperglycemia. Diabetes can cause many complications for the person which can affect various aspects of health. This study aimed to assess the function in diabetic patients based on the International Classification of Functioning, Disability and Health (ICF).
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, evaluation of function was based on selection of assessment tools from the components of the ICF system, including the hand function (strength, dexterity, sensation), the ability to perform instrumental activities of daily living, quality of life, ability to work, social support and their self-management on 94 patients with diabetes type 1 and 2(refer to the community support for diabetic patients in Shiraz) took place. Collected data were analyzed using SPSS.
    Results
    In this study of the 94 participants with diabetes, 39 were male (41/5 %) and 55 females (58/5 %). 40 patients (42/6 %) with type 1 diabetes and 54 (57/4 %) patients had type 2. The results show that the strength, dexterity, sensation, self-management and work ability were significantly associated with blood sugar levels (P
    Conclusion
    Using the ICF as a framework for evaluating the function and determining the health status of diabetic patients, hand function and the ability to work in patients with diabetes was not desirable. Hand function and ability to work decreases with an increase in blood sugar levels.
    Keywords: Diabetes, function, International Classification of Functioning, Disability, Health
  • Soheila Fallah, Ghorban Taghizade, Laleh Lajavardi *, Mohammad Ali Sanjari, Ali Ashraf Jamshidi, Mehdi Ebrahimpoor Pages 119-130
    Background And Aim
    One of the impaired senses in patients with chronic hemiparesis is the sole cutaneous sense. The role of this sense in maintaining the functional balance and mobility is still controversial in these patients. The aim of this study was to investigate the relationship between the threshold of sole cutaneous sense and functional balance and mobility tests in patient with chronic hemiparesis.
    Material and
    Methods
    In this correlational study, seventeen chronic stroke patients by mean age of 59.10 (13.31) years and mean time after injury of 31.70 (23.61) months were selected by simple non– probability method. Functional Reach with ankle and hip strategy (FR), Step Test (ST) in affected and non- affected foot, Bend– Reach test (BR), Timed Up and Go test (TUG) and Berg Balance Scale (BBS) were used for assessment of functional balance and mobility and Semmes- Weinstein monofilaments test was used to measure the cutaneous sense of seven different points of sole in affected and non– affected foot.
    Results
    The main effect of foot (affected and non– affected foot) and points (seven different points of sole) of cutaneous sense threshold was significant (P˂0.0001) and interaction effect of foot ˣ points not significant (P=0.2).
    The cutaneous sense threshold in all seven points of affected sole showed significant (p˂0.05) low to high correlation (r= 0.24-0.81) with all of functional balance and mobility tests. There was not significant correlation between cutaneous sense threshold in seven points of non- affected foot and any of functional balance and mobility tests, with the exception of cutaneous sense threshold of the little toe floor with total, dynamic and static score of BBS, FR with ankle and hip strategy and TUG; cutaneous sense threshold of big toe with static score of BBS and FR with hip strategy; and medial border of sole with static score of BBS and FR with ankle strategy.
    Conclusion
    The cutaneous sense threshold of affected sole has a more correlation with functional balance and mobility tests. The cutaneous sense threshold of sole in big toe and medial border points has a significant role in functional balance and mobility tests in patients with hemiparesis.
    Keywords: Functional balance, mobility, Cutaneous sense threshold, Hemiparesis
  • Saeid Izadkhah, Nasin Naseri *, Nader Maarufi, Yashar Kocheili, Hashem Shabedin Pages 131-139
    Background And Aim
    Muscular shortness is one of the most common musculoskeletal impairments. It may occur as a result of trauma or even a sedentary life style and cause clinical symptoms. Hamstring muscle, due to its functional roles, is prone to injuries during physical activities. Research has shown that decreased hamstring muscle flexibility may lead to lower extremity injury. The goal of this study is to compare the effects of myofascial release (MFR) and muscle energy technique (MET) effects on hamstring muscle flexibility.
    Materials And Methods
    Twenty four non-athlete healthy subjects (means ± SD= 26/12 ± 5.4 Years) were randomly assigned to two groups; myofascial release group and muscle energy technique group. Passive range of motion (ROM) of knee extension was measured using a digital goniometer before and immediately after the intervention.
    Results
    There was a significant increase in the knee passive range of motion immediately after both interventions (in MFR group p=0.000 and in MET Group p=0.000).The amount of knee extension increase was greater in myofascial release group (p=0.023).
    Conclusion
    Both MFR and MET can increase hamstring muscle flexibility; however, in this study MFR has shown to be more effective than MET.
    Keywords: Flexibility, Muscle energy technique, Myofascial release technique, Hamstring muscle
  • Zahra Jahangiri, Mehdi Abdollvahab *, Hossein Bagheri, Mahmood Jalili, Ahmad Reza Baghestani Pages 140-149
    Background And Aim
    Cerebral palsy is a common cause of inability in childhood that effects on posture and motor development and leads in activity limitation. One of the difficulty of cerebral palsy is impairment in arm and hand function. Splints and orthosis are used to improve position, range of motion and hand function. The aim of this study was to investigate the effects of static anti-pronation splint on spasticity, range of motion, grip and pinch strength and function of affected hand of spastic hemiplegic children of 8-12 years old.
    Materials And Methods
    This is an interventional study. Twenty spastic hemiplegic cerebral palsy children with 8 to 12 years old were selected through students who studied in physical disabled schools in Tehran city and had the inclusion criteria. Patients randomly divided into intervention and control group. Patients in intervention group used a static anti-pronation splint for two months, 6 hours daily. In this study the Jebsen Taylor test was used to evaluate hand function, the Modified Ashworth Scale was used to assess spasticity of wrist, forearm and elbow, ROM of wrist, forearm and elbow were measured with goniometer and grip and pinch strength were evaluated with MIE.
    Results
    Results in intervention group showed a significant improvement in hand function (p0.05).
    Conclusion
    Information from present research shows that using static anti-pronation splint for 2 months ,6 hours a day, can be an effective method to improve hand function, wrist and forearm spasticity and range of motion, strength of grip and pinch in hemiplegic CP children.
    Keywords: Static anti, pronation splint, Hand function, Spastic hemiplegic, Cerebral palsy
  • Hourieh Ahadi* Pages 150-160
    Background And Aim
    In order to compare word definition skill between bilingual and monolingual SLI (specific language impairment), we can investigate characteristics of these children and limited processing capacity (LPC) hypothesis about SLI.
    Materials And Methods
    Six (7-8 years old) bilingual (Azeri- Persian) children with specific language impairment were evaluated about their word definition and then compared with 12 normal children. Impaired children were diagnosed as exhibiting a significant delay (more than one year) in language that cannot be explained by intelligence deficits, hearing loss or visual impairment. We used specific language impairment and language development tests for diagnosis and Man Whitney and Wilcox tests for analyzing data.
    Result
    There is no meaningful difference between bilingual and monolingual children with SLI (p=0.394) (p=0.394).There is meaningful difference in structural aspect of definition skills (p=0.02) between Persian and Azeri language of bilingual children but in content aspect there is not significant difference (p=0.17).
    Conclusion
    Findings showed that there is no meaningful difference in comparison between Bilingual and monolingual children with SLI. Therefore, LPC hypothesis about SLI is rejected.
    Keywords: Specific language impairment, Bilingualism, Monolingual, Word definition skill
  • Jalal Rezaei *, Farideh Babakhani Pages 161-170
    Background And Aim
    Incorrect backpack carrying with overload causes musculoskeletal pain in adolescents. The aim of this study was to investigate the effect of unilateral carriage backpack with load condition on height, postural angels and gait pattern in rural children.
    Materials And Methods
    For this purpose, 20 healthy boys children (mean age 12.3±1.5 year) were selected randomly. Each of the subjects carried backpacks with 0%, 10%, 15% and 20% body weight with speed of 1.1(m/s) on treadmill for 30 minutes. We recorded with a videotape while children were walking on treadmill. Analyzing of cinematography of movies was done with Dartfish Software (version 7.7).
    Results
    Based on the results of this study, unilateral backpack carrying caused significant changes in height and trunk forward lean between 0%, 10%, 15% and 20% load conditions(P0.05). Changes in knee lean angle were not significant between different weights (P>0.05). But in step length between 0%, 10%, body weights were significant. Step frequency between 0%, 10%, and 10%, 15% load conditions were significant (P
    Conclusion
    Analyzing of data showed that carriage backpack with load conditions resulted in decrease in height and increase in trunk forward lean. Also the load conditions increased knee lean angle significantly. Furthermore, the carriage of backpack with load conditions showed a significant increase in step length and step frequency.
    Keywords: Rural student, Unilateral backpack carrying, Posture, gait pattern
  • Soroor Behrozian*, Majid Ravanbakhsh, Nastaran Majdi Nasab Pages 171-177
    Background And Aim
    People with multiple sclerosis (MS) suffer from respiratory disorders during the course of their disease .To express disability, much of the interest was devoted to their mobility and less attention has been paid on physiological aspects such as respiration. The aim of this study was to compare some of the important indices of breathing patterns in healthy individuals and people with MS. Furthermore the correlation between duration of disease and disability scores (EDSS) with pulmonary indices were investigated.
    Materials And Methods
    In this descriptive analysis study, there were 32 people with MS and 32 healthy subjects. Both groups were matched and selected by some of the demographic characteristics. We investigated biochemical parameters that were assessed by measuring end-tidal CO2 pressure, saturation of O2 and respiratory rate using Capnograph. Student’s t-test was applied for independent samples. The relationships between duration of disease and EDSS with pulmonary indices were analyzed by Pearson’s correlation.
    Results
    The end-tidal CO2 index had significant difference between the two groups and was lower in people with MS, whereas saturation of O2 and respiratory rate did not have significant difference. There was a significant positive correlation among the disease duration and the disability scores, but was not associated with abnormal breathing pattern.
    Conclusion
    Existence of disorders in some parameters of respiratory pattern in people with MS are revealed that survey of respiratory system in people with MS can be effective in the early diagnosis and treatment process of breathing problems in physiotherapy centers.
    Keywords: Multiple sclerosis, Breathing pattern, Biochemical parameter, Respiratory dysfunction
  • Reza Saber *, Mostafa Rostami, Ali Tanbakoosaz, Ali Ramezani, Afsaneh Dadarkhah Pages 178-186
    Background And Aim
    Fractal dimension (FD) as a measure of system complexity and a chaos and nonlinear dynamics tool has appeared successful in distinguishing subjects with different specifications such as proficiency level. The purpose of this research was to evaluate the capability of FD analysis of postural stability in distinguishing elite Wushu sportsman for dispatching to various competitions.
    Materials And Methods
    Eight elite and eight non-elite Wushu sportsmen from Talou section participated in this research and performed a difficult balance motion called “backward balance”. Center of pressure (COP) traces were recorded and Higuchi algorithm has been used to obtain fractal dimension of COP displacement time series. Average of FD of two groups were compared with an unpaired t-test.
    Results
    In both directions of anterio-posterior (AP) and medio-lateral (ML), average values of FD in elite group were significantly more than non-elite group (p
    Conclusions
    Postural control system acts more complex in elite group because of their more proficiency. FD analysis of COP time series could help coaches in choosing elite Wushu sportsman even among a group of skilled Wushu sportsmen.
    Keywords: Wushu, Postural stability, Fractal dimension, Receiver operating characteristic (ROC), Center of pressure (COP)